јанпи
Elita
- Poruka
- 19.873
Март 2010,тако?Obratiti pažnju na vreme objavljivanja zakona u službenom glasniku....
https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_stanovnistva_od_izlozenosti_duvanskom_dimu.html
радило то тако..3 дана

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Март 2010,тако?Obratiti pažnju na vreme objavljivanja zakona u službenom glasniku....
https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_stanovnistva_od_izlozenosti_duvanskom_dimu.html
Od njihovog isis sistema jos uvek nema nista osim ovce i ono sto narod doda pre ovce....Pušenju na javnim mestima došao kraj: Zabrana važi i za elektronske cigarete
Ministarka zdravlja Danica Grujičić gostovala je u emisiji Jutro na TV Prva, gde je govorila o novoj platformi za jedinstvenu listu zakazivanja za magnetnu rezonancu, ali i o zabrani pušenja u zatvorenim prostorima.
IZVOR: B92 SREDA, 6.12.2023. | 10:08 -> 10:28
Podeli
![]()
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
"Ako je lokal sa svih strana zatvoren plastikom, to nije otvoren prostor. Moraju postojati ili otvoreni prozori ili formulisanje šta je to otvoren prostor, ali to može i nekim pravilnikom", rekla je ministarka Grujičić.
Duvanski dim je štetan, a cilj svega je zaštita zdravlja stanovništva.
"Imate veliki broj mladih ljudi koji jednostavno ne mogu ni da borave u klubovima, niti se osećaju dobro posle boravka u klubovima, u kafanama, u restoranima zato što zaista ne možete da dišete tamo od količine dima koja postoji", navela je ministarka Danica Grujičić.
Pored toga, ministarka posebno naglašava koliko nikotin loše utiče na pluća.
"Da ne govorimo o hroničnim plućnim bolestima iz kojih kasnije može da se razvije karcinom. S druge strane, imate uticaj na krvne sudove pre svega donjih ekstremiteta, odnosno nogu. Imate uticaj na koronarne krvne sudove srca i definitivno taj nikotin. Sada svi govore o tome evo moj deda je pušio, ali on je motao onaj prirodni duvan. I moj pradeda je pušio pa ne znam koliko dugo je živeo. Šta hoću da kažem, to što imate pojedinačne primere kako je neko dugo pušio pa živeo dugo i tako dalje, naravno da u svemu tome određenu ulogu igra i genetika ali generalno gledano to nam ne treba", istakla je ona.
Sve navedene sankcije važiće i za elektronske cigarete.
"Ja znam da nikoga ne možemo da nateramo da prestane da puši, ista ova pravila važe i za elektronske cigarete. Ništa one nisu manje opasne, prema tome u zatvorenom prostoru da bude čist vazduh", rekla je ministarka Grujičić gostujući na TV Prva.
https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2023&mm=12&dd=06&nav_id=2445646
E pa nema vise da pusite cigarete uz kafu!!!
Ima svi da pijete vino kao preCednik!![]()
Кафана је код нас на нивоу институције.Šta nekom smeta ako se okupe ljubitelji kafane i duvana?
Ko se plaši raka neka pohađa eko pušionice
Хоће сигурно.Posmatraj to kao da će ugostitelji nepušače terati u improvizovane akvarijume pored klozeta
Mogu.Хоће сигурно.
Можеш ли да замислиш 70-их или 80-их да дође рецимо Тома Здравковић или Тозовац, да пева у неку кафану и да им кажу да је то кафана где се не пуши.
Страст.Nikada mi nije bilo jasno zašto ljudi piju gorak napitak poput kafe, koji ujedno nije nimalo zdrav i puše smrdljive, otrovne cigarčetine svaki božiji dan?
To mi je jedna od velikih misterija.
I sta bi, pozatvarase li?De ne steti, u Engleskoj bila pobuna ugostitellja zbog pada prometa..
Pojedini restorani i kafići imaju odvojene prostore za pušače, a u nekim kafićima i restoranima jednostavno moraš izaći vani, zapaliti i kasnije se vratiti unutra.pa sta radite gde pusite???
Kod nas obrnuto.Pojedini restorani i kafići imaju odvojene prostore za pušače, a u nekim kafićima i restoranima jednostavno moraš izaći vani, zapaliti i kasnije se vratiti unutra.
Tesko, poslednja drzava u Evropi koja ce ovo uraditi. Krajnje vreme...Zatvoriće ugostitelji lokale i otvoriti pušionice.
Ulaz dozvoljen svakom.
E, baš me zabole da li ti i tebi slični dajete podršku. Jel ja tražim da se zabrani veganska ishrana? Hoćete silom da nametnete vaša uverenja i da ubedite ostale da ste vi jedini normalni, sve što ne ide u prilog vašim mantrama je štetno.Puna podrška zabrani tog smrdljivog smeća.![]()
Kakvi sad vegani i LGBT, ovo je tema o zabrani trovanja ljudi. Došlo je vreme da se bahati egoisti nateraju zakonski da ne truju sve oko sebe. Napokon nešto dobro. To ne znači zabranu pušenja (na žalost) već je to pokušaj da se smanji broj budućih pušača. Onim koji već puše, to niko ne može da zabrani, osim zakonski u zatvorenim prostorima.E, baš me zabole da li ti i tebi slični dajete podršku. Jel ja tražim da se zabrani veganska ishrana. Hoćete silom da nametnete vaša uverenja i da ubedite ostale da ste vi jedini normalni, sve što ne ide u prilog vašim mantrama je štetno.
Kerky, jel ti pušiš?Ma kako da ne, evo samo sto nije zabranjeno.
Pusim, zasto da ne?Kerky, jel ti pušiš?
To je tako neženstveno.Pusim, zasto da ne?
Itekako ume da bude zenstveno.To je tako neženstveno.![]()
Molim te, makni tu zamlatu...
Nisam se tebi ni obratio, nemam pojma koji problem imaš i zašto se meni obraćaš uopšte. Niti te poznajem niti me zanimaš.E, baš me zabole da li ti i tebi slični dajete podršku. Jel ja tražim da se zabrani veganska ishrana? Hoćete silom da nametnete vaša uverenja i da ubedite ostale da ste vi jedini normalni, sve što ne ide u prilog vašim mantrama je štetno.
Meni je ovo ružno, zamisli koliko bi bila lepša da nema dima oko nje.Itekako ume da bude zenstveno.
Medjutim, ne pusim iz tog razloga, nego iz navike.
Taj će u zatvoru da puši samo tako.