Pušenje je štetno!

Pušenje može izmeniti čula ukusa i mirisa

· Pušenje ugrožava opštu kondiciju i energiju

· Pušenje direktno ugrožava fizički izgleda pušača – žuti zubi, prevremeno starenje kože, neprijatan miris

· Pušenje osuđuje pušače na konstantnu borbu sa sopstvenim potrebama, odnosno često suzdržavanje od cigareta, što ima direktan uticaj na trenutno raspoloženje i stanje pušača

· Pušenje izlaže pušače većem riziku od depresije i anksioznosti

A prema istraživanjima, u našoj zemlji pušači su svaki treći muškarac i svaka četvrta žena, a na veliku žalost i štetu po zdravlje naše dece, ustanovljeno je da čak svaka treća trudnica uživa u ovom poroku, a svaki sedmi adolescent takođe upada u kandže istog.
Medjutim oba polamisle da izgledaju fensi akoim je medju prstima cigareta,cigara,lula....
tumblr_npprkpttlA1tghwhuo1_500[1].jpg
 
Bio sam zavisnik od cigareta nekih 15-ak godina od 17-32. Tada mi je sve bilo kul. Otkad sam ja prestao znači punih deset godina imam totalno drugačiju percepciju.
Sve u svemu ne vidim nikakvu lepotu i gracioznost u toj zavisnosti. Ne podržavam nikako, na neki način mi je znak slabosti jer znam iz sopstvenog iskustva da možeš da se rešiš toga ako želiš,ali nikada ne popujem niti dajem "mudre savete". Znam da neće imati nikakav efekat.
 
Zbog ovakvih fotki,zbog lepih zena,mnoge se odlucuju ,da osete miris i ukus duvanskog dima.O posledicama ne razmisljanju.A navika raste,i tesko je se osloboditi ako se pozeli.

Pogledajte prilog 709359
Ženama se svaki porok od alkohola do droge odrazi 3x puta štetnije na tijelo nego kod muškaraca.Prvo počne od obimne i bolne menstruacije jer najviše i najprvije udara na reproduktivni sistem i ograne.Imali smo predavanje u osnovnoj.
 

Back
Top