Pušenje ili zdravlje?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.266
Pushenje ili zdravlje? Ili besparica? :rumenko:

Evo me upravo kod matoraca i... Nesto hvatam statistike. Popushe 3 pakle dnevno i kada to zbrojim, na kraju meseca izadje 200 evra... Na kraju godine izadje nesto oko 2500 evra! Popushe u vetar! :eek::lol:
A pushe krdzu za tu lovu :eek:

Da li ste spremni za tako neshto i kod nas u Srbiji? Da popushite neki polovni auto, novi namestaj u stanu ili letovanje? :rumenko:

Da li ste svesni da nam se to blizhi? :per:

Izrachun je za hrvatsku :)

Poslednja izmena:
1 paket = 500 din, 2 paketa = 1000 din, 1 mesec je 30 x 2 paketa = 30 000 ... 300 jevreja. Za godinu dana ajde da zaokruzimo 4 soma. Pa onda puta toliko i toliko godina... :dash:

Recimo da sam do sada popushio jedan dobar bmw... :dash:

Evo me upravo kod matoraca i... Nesto hvatam statistike. Popushe 3 pakle dnevno i kada to zbrojim, na kraju meseca izadje 200 evra... Na kraju godine izadje nesto oko 2500 evra! Popushe u vetar! :eek::lol:

Da li ste spremni za tako neshto i kod nas u Srbiji? Da popushite neki polovni auto, novi namestaj u stanu ili letovanje? :rumenko:

Pa ako puse krdzu 3 pakle dnevno tesko da je to 200 evra mesecno,pre bi bilo 100 evra

To sam i ja racuno da je burazer sa zenom koja nista nikad nije radila popusio kucu za 10ak god braka..nista sirovije nema nego kad sirotinja kuka kako nema kuce za sta da ih ujede a podrazumeva im se da kupe cigarete i 3 bela leba

Ne pusac sam i drago mi je zbog toga. Ne bacam pare na jos jednog tamanitelja zdravlja i novca iz dzepa, ne razumem one koji puse i kao ludi su bez duvana, a iritira me kad maltretiraju nas nepusace ocekujuci da trpimo njihovo duvanjenje. Ko hoce da sipu - ok, njegove pare i zdravlje. Al' ne volem u tome da ucestvujem ni kao pasivac od pusaca :D.

Bilo je momenata kada mi tako usmrde stan da ne mogu da sperem zadah sa namestaja, zavesa...danima. Ili momenata kada sam na minus neki stepen morala da sedim pored otvorenog prozora ne bih li dosla do vazduha. Onda sam pocela sa blagim terorom leti (ili pusi uz otvoren prozor ili u dvoristu), a zimi im pomazem da ustede na parama i poboljsaju svoje zdravlje, a i moje :lol:.

Ne znam da li je i u kojoj meri kod nas sproveden zakon protiv pusenja na radnim i javnim mestima, ali bi to trebalo po kratkom postupku. Bez duvana se moze.

Poslednja izmena:

KA BI SE U CG PRESTALO PUSITI CG VLADA BI SUTRA KAPITULIRALA!

Pa neka su i 100 a nisu znaci 300 dinara dnevno puta 30 dodje ti 9000 dinara. Manje od 90 evra

Malo vishe je to sada od 90 evra :lol: , no dobro, to je to, u pravu si, tachno... ali, njih je dvoje... zato verovatno 200 evra. :)

Ја сам управо оставио пљуге после 20 година пушачког стажа... Уз помоћ једног лекића...

170 x 365 x 20 =1.241.000 дин. Око 10.000 еврића... :dash:

... i ti si brate spurnjao jedanu solidnu benku... :dash:

Moja zena i ja smo pre dve godine zajedno ostavili cigarete posle 15 godina trovanja i bacanja para.

Mi smo przili nesto oko 150 dinara dnevno, i to zato sto smo bili svesni sta radimo i pokusavali da smanjimo. Dakle, pre toga se dimilo i vise, al nesmem da racunam.

I tako, ostavili mi, a resili da taj novac koji bi dali za cigarete trpamo u kasicu. Tako smo posle nesto manje od godinu dana sakupili oko 400 eura, dodali jos malo para i otisli na more.

I dalje sakupljamo u kasicu. Sad ostavljamo 200 dinara dnevno. Inflacija :)

A ostavili smo cigarete jednog dana. Resili i rekli dosta je bilo i evo 2 godine nisam zapalio i nemam vise nikakvu zelju za tim. Najteze mi je bilo prvih mesec dana, a zelja se posle toga javljala dosta manje, ali recimo da su me hvatale povremene krize u prvih 6 meseci. Nakon toga me proslo.

Hvala :ok: ... Moracu da ga potrazim ... Ja planiram sad od 10-og avgusta da ostavim, pa da ce mi sve koristiti ... Ali meni je najgore sto ja zaista volim cigarete, uzivam u njima ... A moram da ih ostavim :(

Merak,brate merak...kahva i cigareta...ah...što je najgore nisam uopšte siguran da li ŽELIM da ostavim duvan (i kafu) ?Imam previše pušačkog staža pa bi trebalo...moralo...i kako sad da se izborim s tim zlom ?

Back