Pušačima odzvonilo: Uskoro zabrana svuda? VIDEO

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
92.120

Vreme je da i Srbija uvede zabranu pušenja na javnim mestima, veće akcize na duvanske proizvode, ali i slikovne poruke upozorenja. To je uoči sutrašnjeg obeležavanja Nacionalnog dana bez duvana izjavila Žofija Pustai, direktorka Svetske zdravstvene organizacije u našoj zemlji.

U Srbiji podjednako puše i stari i mladi, a antiduvanska kampanja kao da nema previše efekta.

Predsednica Republičke stručne komisije za kontrolu duvana dr Srmena Krstev smatra da treba zabraniti pušenje u svim zatvorenim prostorima. To se odnosi i na restorane.

"Nema razloga da restorani budu izuzeti od toga. U skoro svim evropskim zemljama pušenje je zabranjeno u svakom zatvorenom javnom i random prostoru", objasnila je ona.

Ona je podsetila da je 2010. godine donet zakon po kojem se u potpunosti zabranjuje pušenje, jer se takav zakon najlakše i primenjuje.

"Dakle, svuda je zabranjeno, nema nikakvih izuzetaka, što je vrlo lako za primenu. Međutim, nažalost, to tako u Skupštini Srbije nije prošlo i uveden je taj izizetak za ugostiteljske objekte", podsetila je ona.

To je, dodaje, veoma nepovoljno, ako se samo pogleda uticaj na mlade, jer se oni sakupljaju u kafićima i sa 12, 13, pa i 14 godina budu izloženi duvanskom dimu.

"Trećina stanovništva puši. Ono što zabrinjava je da 32 odsto žena puši. Što se tiče mladih, skoro su se izjednačili dečaci i devojčice. Broj pušača ne pada, to je zabrinjavajuće", rekla je ona.

Kakva oboljenja sve izaziva pušenje i kako se odvići od cigareta pogledajte u prilogu:

https://www.b92.net/zdravlje/prevencija.php?yyyy=2019&mm=01&dd=30&nav_id=1499811

Mislim da treba da se poostri kontrola gde se pusi, jer se i dalje pusi gde stigne pa i u domovima zdravlja.

To utice na moje zdravlje i potrosnju praska za ves, znaci gubim novac.

Poslednja izmena:

Vreme je da i Srbija uvede zabranu pušenja na javnim mestima, veće akcize na duvanske proizvode, ali i slikovne poruke upozorenja. To je uoči sutrašnjeg obeležavanja Nacionalnog dana bez duvana izjavila Žofija Pustai, direktorka Svetske zdravstvene organizacije u našoj zemlji.

U Srbiji podjednako puše i stari i mladi, a antiduvanska kampanja kao da nema previše efekta.

Predsednica Republičke stručne komisije za kontrolu duvana dr Srmena Krstev smatra da treba zabraniti pušenje u svim zatvorenim prostorima. To se odnosi i na restorane.

"Nema razloga da restorani budu izuzeti od toga. U skoro svim evropskim zemljama pušenje je zabranjeno u svakom zatvorenom javnom i random prostoru", objasnila je ona.

Ona je podsetila da je 2010. godine donet zakon po kojem se u potpunosti zabranjuje pušenje, jer se takav zakon najlakše i primenjuje.

"Dakle, svuda je zabranjeno, nema nikakvih izuzetaka, što je vrlo lako za primenu. Međutim, nažalost, to tako u Skupštini Srbije nije prošlo i uveden je taj izizetak za ugostiteljske objekte", podsetila je ona.

To je, dodaje, veoma nepovoljno, ako se samo pogleda uticaj na mlade, jer se oni sakupljaju u kafićima i sa 12, 13, pa i 14 godina budu izloženi duvanskom dimu.

"Trećina stanovništva puši. Ono što zabrinjava je da 32 odsto žena puši. Što se tiče mladih, skoro su se izjednačili dečaci i devojčice. Broj pušača ne pada, to je zabrinjavajuće", rekla je ona.

Kakva oboljenja sve izaziva pušenje i kako se odvići od cigareta pogledajte u prilogu:

https://www.b92.net/zdravlje/prevencija.php?yyyy=2019&mm=01&dd=30&nav_id=1499811

Evo nama stare teme po ko zna koji put...

Ovde se utvrdjuje kome smeta otrov kad miriše i kad ne miriše...
Nagurani aditivi u svim proizvodima jesu štetni.
Počnimo od gradske vode...

Kampanje protiv pušenja finansiraju direktno duvanske kompanije.
Lepa se tu para vrti a i država rebne pola od maloprodajne cene na akcize.
Pušači mnogo više doprinose državnom budžetu od ovih što hoće da umru zdravi.
Ajmo tralala poznatu pesmicu...

Medjutim, mene čudi da se nakupljena sredstva od trgovine ne odražavaju na standard gradjana?
Taman se malo nešto nakupi love - odmah neki ćorav projekat sa nadrkanim ciframa za pojedine džepove...

Mi imamo zapadne cene ali nemamo zapadna primanja!?
U Srbiji iskreni pušač ostavlja trećinu do pola plate dok zapadniušač ostavi 5€ puta 30 dana od 1500€ plate
Dakle ja sam za zapadni model pa kome se isplati makar plata bila i 1200€

бамбусање 70 девица у џенету, паклу..

Samo nejeb može da se raduje ovolikoj količini nenamirene vulve.
Realno, koliko zaista možeš da ih namiriš a da ti se ne smuči?
Što je najgore - svaka oće opet... pogotovo kad se uključi u promet...

- - - - - - - - - -

Bambusanje pusaca.

i b@ke iz Lučan@

Решење је лако.
Забрана производње и продаје дувана.

Да видимо како ће то да изведу...

Jel može neki doktor da nam potvrdi uporedno težine posledica od prirodnog
naspram industrijskog duvana preko kog se posipa patentirano sredstvo za razne "arome i ukuse"?

To da se od jednog te istog duvana hemijski dobijaju različiti efekti...

- - - - - - - - - -

Pukovnik

Kretenizam.
Ok da se zabrani u nekim institucijama,kao sto i jeste (bolnice,skole,radnje,kancelarije...itd.)Ali da se zabrani svuda,to je vec sovinizam u punom smislu.
Sta koga briga sta cu ja da radim sa svojim organizmom,da li cu da pusim ili ne?Zasto onda ne zabrane alkohol,vise ima smrtnih slucaja zbog alkohola nego zbog pusenja,pogotovo u saobracaju??
Ide se na neku toleranciju nasilno,silom se teraju ljudi koji ne vole homoseksualce da ih vole,silom se teraju ljudi koji ne vole zivotinje da ih trpe (u zadnje vreme dozvoljen je ulazak u mnogo radnji sa psima)....itd.
Da se razumemo,nemam nista protiv homoseksualaca,ali ne mora da mi se to nabija na nos,samo stvara kontra efekat.Pse obozavam,ali pobogu,kad udjem u radnju necu da mi se vrzma tudji pas oko nogu,da razmisljam da li ce da se prepadne ili me napadne,svejedno,pa bar kad se ide u radnju moze da se ostavi pas kuci tih nekoliko sati...
Ima brdo primera o nasilnom primoravanju ljudi da prihvate tudje diktate i arsine.
Ali pusaci su ovim ponizeni,cini mi se,ispade da je to najveci zlocin-biti pusac.A nisam cuo da je niti jedan covek pod dejstvom nikotina ubio drugog.A pijani to rade svakodnevno.
Sta je sledece?Da pusaci nose zute trake oko ruke kao jevreji u 3 rajhu??

To će zaživeti kad cupi slomi lešnik. No sve je moguće.

cohibamadurogenios-555x555.jpg

Ova paklica košta oko 870€

Meni je prijatelj doneo ovu blagu varijantu kubanskog duvana
i mogu vam reći da ima ukus jako sličan makedonskoj prvoj klasi
koju sam takodje uspeo da probam.
Bitna razlikanje ta što se makedonski lakše izvetri a kubancu treba oko 48h
Miris je naravno prirodan ali eto nije ista vrsta duvana.

Hercegovački je bulja

Jel može neki doktor da nam potvrdi uporedno težine posledica od prirodnog
naspram industrijskog duvana preko kog se posipa patentirano sredstvo za razne "arome i ukuse"?

To da se od jednog te istog duvana hemijski dobijaju različiti efekti...

- - - - - - - - - -

Pukovnik
Грешиш ако мислиш да постоји природно гајени дуван. Сви, и индустрија и приватници прскају дуван гомилом хемикалија ради заштите и већег приноса.
Да ли индустрија додаје још по нешто? Свакако да да.
Али, здрав дуван у смислу природног раста је више ствар фантастике него реалности.

https://www.agrosava.com/zaštita-duvana

Грешиш ако мислиш да постоји природно гајени дуван. Сви, и индустрија и приватници прскају дуван гомилом хемикалија ради заштите и већег приноса.
Да ли индустрија додаје још по нешто? Свакако да да.
Али, здрав дуван у смислу природног раста је више ствар фантастике него реалности.

https://www.agrosava.com/zaštita-duvana

Ma ok je to, duvan je medju prvim gmo proizvodima pa tek onda paradajz.
Zatim slede ostale "prirodne forme" banana, limun, pasulj...
Jel ste probali krompir koji se topi i lepi za tiganj?

Свеопшта педеризација.
Пушење у кафани не може а одвратна керина да уђе - то може.

Надам се да ће здрава већина надвладати.

Da prostite gospoja i u pravu si.
Šeta baba dansku dogu usred Knez Mihailove i nikom ništa.
A kerini JAJA VEĆA NEGO MOJA!?
JA DA TAKO IZADJEM U KNEZ ISTA TA BABA BI SE BUNILA... :deda:

Poslednja izmena od moderatora:

Back