Pumpa za vodu

Marko2088

Početnik
Poruka
18
Da li ova pumpa sme da vuče i pesak pošto piše da je za nečistu vodu? Ili bi je pesak pohabao?
1000004648.jpg

Ne smije, u suprotnom zaribat će propeleri.

Nečista ili prljava voda je jedno a pijesak nešto sasvim drugo.
U krajnjem slučaju potrebni su adekvatni filteri koji će zahtijevati čišćenja ako se zapuše.
A sta mislite da li ova pumpa uopste i mogla da povuce pesak sa dna bunara? Negde sam procitao da samo rucna pumpa moze da vuce pesak posto ona povlaci vodu sa dna bunara a elektricna da ne moze posto ona vodu vuce sa povrsine.

mene ova tema interesuje zato sto sam mislio ovako da zabusim cevku umesto bunara. pa razmisljam da li odma da zabusim dve umesto jedne

Znam za moj teren (mogu do 40m i udaram u stenu, ima vode samo pola godine u normalnim godinama sa padavinama)

A sta mislite da li ova pumpa uopste i mogla da povuce pesak sa dna bunara? Negde sam procitao da samo rucna pumpa moze da vuce pesak posto ona povlaci vodu sa dna bunara a elektricna da ne moze posto ona vodu vuce sa povrsine.
racunam ovako - ako je rastresit teren (pesak) kad se izvlaci voda (i pesak na pocetku) dole se stvara prostor u kome sto se vise pumpa vise vode se skuplja, normalni bunari su ozidani pa moze da ima manje ili vise vode u njima
E sad, razmisljam, mozda da se ubusi cevka ali da se voda vadi na crevo koje moze da se uroni kroz cevku sa filterom na kraju pa se crevo spusti dok ne udari u vodu.

Kako radi ova postojeca sto je na slici ?

racunam ovako - ako je rastresit teren (pesak) kad se izvlaci voda (i pesak na pocetku) dole se stvara prostor u kome sto se vise pumpa vise vode se skuplja, normalni bunari su ozidani pa moze da ima manje ili vise vode u njima
E sad, razmisljam, mozda da se ubusi cevka ali da se voda vadi na crevo koje moze da se uroni kroz cevku sa filterom na kraju pa se crevo spusti dok ne udari u vodu.

Kako radi ova postojeca sto je na slici ?
Ovu sliku pumpe sam nasao na internetu. Ja imam samo ručnu a planirao sam da stavim i elektricnu.

Back