Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 239.871
Siguran sam da se tvoj ispraćaj citira na mnogim forumima.
...
Nego, čuđenje nad tim što je neko kopirao post i stavio ga na drugo mesto na internetu, ili uzeo fotografiju pa uradio slično, je ekvivalent začuđenosti čiče koji dođe na buvljak bajsom, uđe unutra da kupi produžni gajtan i kad izađe ne zatekne prevozno sredstvo na mestu na kojem ga je ostavio.
Uzgred, skloni smo da na forumima nikove posmatramo kao botove koji su programirani da ispune potrebe našeg boravka na tom mestu. Jedan je tu da ga mazimo, drugi da popričamo s njim, trećeg šutnemo. Bez pardona se kreiraju, plasiraju i prihvataju podaci o tim botovima. Oni nemaju ni lice, ni osećanja, ni privatnost.
Ali ako neko kopira naš post na drugi forum, e onda je to ozbiljna stvar koja nas vređa kao ličnost i zadire u naš privatni posed. To je otimačina virtualnog identiteta.
Ovaj podforum je uvek bio mesto na kojem je bilo pomalo paranoje. Ali u poslednje vreme mi se čini da je ima više no ranije. Čak i oni koje sam smatrao kul osobama upadaju u taj fazon.
Mislim možda sam ja glup i naivan, ali u ovome o čemu sad pričamo zaista ono što mi prvo pada na pamet nije nekakva bolest, teorija zavere ili ne znam ni ja šta sve ne.
Trojanka je napisala o čemu se najverovatnije radi.
Jaka stvar, pa napisao sam komentar da bi nečemu koristio. Neka ga uzme ko hoće.
Meni drago.
Nemojte bwe da stvari gledate na najgori mogući način aman.
To sam i ja napiso da su admini dokoni i moraju glume posecenost al mi obrisali postove da bi opstala twilight zone tema