Pub "Tinejdžeri" vol 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej,ja bi da otkrivam izgubljene civilizacije, desifrujem stare jezike, u krajnjem slucaju da nadjem neko zlato i prodam nekom dileru :mrgreen:
Dobro,nije sve u parama. ;)
Studije drustvenih nauka pruzaju znanje o necemu sto je konstantno i nepromenjivo, uce nas da mislimo svojom glavom. Ljudi koji upisuju nesto preko one stvari samo zato sto to kao donosi puno para, zive u ucmalosti i bezlicnom svetu, kao Merso u Strancu, bez ikakvih daljih stremljenja i nade. Samo postajemo srafovi jednog klimavog sistema.
A tu su i devojke na vecini smerova :per: :per: :rumenko: .Pored je i filoloski :D . Samo su mi istoricari umetnosti (muski) malo jezivi, rado bi drzao odstojanje od njih :prstic:

Hej,ja bi da otkrivam izgubljene civilizacije, desifrujem stare jezike, u krajnjem slucaju da nadjem neko zlato i prodam nekom dileru :mrgreen:
Dobro,nije sve u parama. ;)
Studije drustvenih nauka pruzaju znanje o necemu sto je konstantno i nepromenjivo, uce nas da mislimo svojom glavom. Ljudi koji upisuju nesto preko one stvari samo zato sto to kao donosi puno para, zive u ucmalosti i bezlicnom svetu, kao Merso u Strancu, bez ikakvih daljih stremljenja i nade. Samo postajemo srafovi jednog klimavog sistema.
A tu su i devojke na vecini smerova :per: :per: :rumenko: .Pored je i filoloski :D . Samo su mi istoricari umetnosti (muski) malo jezivi, rado bi drzao odstojanje od njih :prstic:

Pre bih to rekao za prirodne nauke, mada i za njih ne važi u potpunosti. Međutim, predmet koji one izučavaju je zaista stalan. Priroda, tj. njeni principi su univerzalni.

Sa društvenim naukama nije tako. Čovek je varijabilna kategorija. Individualno biće. Naravno, kao i prirodne, i društvene nauke teže generalizaciji, ali su ovde odsutpanja veća na nivou pojedinca, a nekad i grupa, pa je i manje opravdano nazvati ovu skupinu disciplina konstantnom.

A što se tiče bezličnog sveta, zar ne misliš da ga i naučna striktnost čini takvim?

No dobro, društvene nauke zaista imaju svoje prednosti, iako sam se opredelio za prirodne, ne umanjujem značaj svemu ostalom. Filozofiji pre svega, mada ona nije nauka, pa je moram odvojeno pomenuti.

A pitanje profita je nešto o čemu treba dobro razmisliti. Naravno, od tebe samog zavisi da li ćeš se osloniti na materijalizam ili ipak neke ideale, nema tu univerzalnog odgovora. Ali lako se može desiti da se kasnije predomisliš ako se odlučiš za jednu od krajnosti. Zato je najbolje naći neku sredinu

Najbolje je osloniti se na obe kategorije, s tim što ideal uvek mora biti iznad materijalnog principa. Al generalno najbolje je kad neki ideal ostvaruješ usput zaradjujući profit od toga. To je i najteže.

Da, kao što rekoh, ako ne može oba u jednom, onda je sredina ideal.
Ja sam recimo odabrao ono što najviše volim, ali što baš i nije isplativo.
Sledio sam ideale, ali nisam siguran koliko će mi to dobra doneti.
Vremenom postajem sve svesniji da se praktična strana nije smela zanemariti.
Mada sad nema mesta za kajanje. :)

Koliko mi ide na ****** onaj retardirani Dzesi iz "Breaking bad" dodje mi da mu 'ebem mater... Sta je sve onaj Walt ucinio za njega dok je ovaj imbecil samo sr.anja pravio, a ipak on svu krivicu prebacuje na matorog...mamu mu 'ebem nezahvalnu.
Odgledah par ep. iz trece sezone i ne mogu dalje...

Nastavio sam da gledam, vec sam na sledecoj ep. :mrgreen: Ali ovaj maloumni retardi mi stvarno ide na petla...mrzim to kod serija kad mi jedna stvar toliko smeta da vise uopste nemam zelju za gledanjem...isto se desilo i sa "Lost" koja je odlicna serija, ali eto...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back