Kafana Kafe "Casablanca"

Prelepa Vrnjačka banja :ok:
Ni goth Kraljevo nije za bacanje:ok:
Kv.jpg

m.jpg
 
Jedna od najžešćih scena iz filma „Keinohrhasen“, ujedno i poslednja. Momak i devojka hoće da se osvete jednom taksisti, koji vozi najskuplji taxi u Berlinu, jedini britanski „cab“ u gradu, za neki dug od ranije. I momak pita sve njegove kolege koliko košta vožnja do centra grada. Oni mu odgovaraju 25 €. On im kaže da će im dati 50 € ako mu usput popuše a da njegova devojka gleda. I oni ga oteraju u ***** materinu. Na kraju, došavši do „žrtve“, pita koliko košta vožnja do centra. On odgovara 50 €. A ovaj veli: „Daću ti 100 €, ali da prođeš polako pored kolega i da im mašeš.“ I oni pomisliše da je papak za 100 € pristao da mu ****** a da njegova devojka gleda. Aha ha ha ha ha ha ha.


Ovako treba zajebavati sve materijaliste, bez trunke milosti... Ojha. Ende.
 
http://www.novifilmograf.com/bozidar-zecevic-pravoslavlje-i-savremeni-film-i/


Чим морално-религиозна идеја код једног народа дође до свог краја, иживи се, наступа панична и кукавичка потреба да се људи уједине ради “спасења стомака” – свако грађанско уједињење у таквом случају других циљева не може имати… Али то спасавање стомака је најнемоћнија и најбеднија идеја међу свим идејама које могу да уједине човечанство. То је предосећање краја – почетак краја. (Дневник писца 1877-1881, стр. 471)
 
Poslednja izmena:
„Сунце се спустило међу витезове, затим међу трговце, затим у масу. Време га је следило: доба је постајало све издробљеније, тамније, немирније. Власт је из руку аристократије дошла у руке трговаца, грађанина, на крају у руке народа. У рукама шудре злато више није симбол, него тек материја: метал. Не примећује се да злато није ништа изгубило од своје изворне природе; и данас је исто тако знак моћи, сунца, божанске снаге, као што је и у прадавним временима било: материјализована сунчева светлост и симбол Златног доба. Али тиме што је потиснуто у материју, претворило се у зло.”
 

Back
Top