ptt kds

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gost
Da li neko od vas koristi usluge poshtinog kds-a? A da li si nekog od vas,kao mene,prevarili i "oteli" novac a nisu uveli taj j***** kds? Potpisao sam ugovor 06.08.2002,rok za uvodjenje je bio 120 dana... sada smo skoro na pola 2004.!!! Shta raditi...? Da ne pricham da su me zeznuli za kablovski internet...kao tu uslugu dobijate odmah,a sad se ispostavilo da nema govora o uvodjenju kablovskog interneta u skorije vreme!? Upomoc!

brate, pa budi srecan sto ti nisu uveli. ja imam svih bezveznih 25 programa i ne zna se koji je gluplji. a da ti ne kazem sto sa obicnom sobnom antenom imas vise domacih programa(i strani(hrvatski)), a i slika je bolja.
nek crknu!!!

PoZ, svima koje su isto zaje*ali.

Samo ljudi na Tosinom Bunaru prosli dobro... PTT KDS potrosio sve pare koje je uzeo od svih poput tebe, i napravio zaista svojski dobar sistem... ali kao sto rekoh, samo na Tosinom Bunaru...

Tako ti je to u ovoj zemlji... U normalnom svetu, ukoliko ti ne uvedu u roku od 7 dana mozes da ih tuzis i da im firma ode na dobos samo da tebi isplate odstetu... No, kod nas, jos niko ne dobi spor sa drzavnom firmom, pogotovu ne sa PTT/Telekom, obzirom da te kompanije sluze za ocuvanje socijalnog mira...

Sad but true

Igrom slučaja poznajem situaciju u kome se nalazi KDS-PTT.
Gener. dir PTT-a je smenjen i to pre nekoliko meseci a VD- gospođa neželi nikakve veće iznose tj ugovore da potpisuje.
Privatnici koji bi trebali da izvode radove postavljanja optičkih kablova (normalno podzemnih) obustavili su radove zbog neplaćanja od strane PTT-a (da ponovim gospođa VD neželi da potpiše isplate).
U suštini sam KDS-PTT (kao zasebna radna jedinica) je spreman tojest u mogućnosti je da ispoštuje ugovor sa korisnicima!
Pre nekoliko dana Vlada je postavila novog gen dir PTT-a tako da će se poslovi sad uspešno završavati.
Nadam se jer i ja čekam 'ebiga

NisuKrivi100%:
Gener. dir PTT-a je smenjen i to pre nekoliko meseci a VD- gospođa neželi nikakve veće iznose tj ugovore da potpisuje.
Privatnici koji bi trebali da izvode radove postavljanja optičkih kablova (normalno podzemnih) obustavili su radove zbog neplaćanja od strane PTT-a (da ponovim gospođa VD neželi da potpiše isplate).
U suštini sam KDS-PTT (kao zasebna radna jedinica) je spreman tojest u mogućnosti je da ispoštuje ugovor sa korisnicima!
Pre nekoliko dana Vlada je postavila novog gen dir PTT-a tako da će se poslovi sad uspešno završavati.
Ma ne mozesh ni da zamislish chega sam se sve naslushao,na koje sve nachine su oni nesretni operateri pokushavali da mi pojasne situaciju,kakvih sve lazi sam se naslushao...ma stalno zovem i stalno druga pricha! Ok,posle pet godina cemo dobiti kds koji ce imati 40-ak kanala a one "nelegalne"(kako ih ptt proziva) firme poput "Sbb-a" i "I.kom-a" imaju 50-ak...ma nije ni to problem... internet..."usluga koju dobijate odmah", uopshte nije u planu...prema rechima zene sa telefona za informacije o kds internetu:"pricha se da je sledeca Rakovica ili Mirijevo, a kada ce to biti ne znam!" !? S' moje strane je sve isposhtovano,sve je uredno placeno... apsolutno me ne zanimaju njihovi personalni,kadrovski problemi...ja sam platio i ono shto sam platio hocu i da dobijem (izgleda da cu dobiti ali ne ono shto su obecali u broshuri)!!!
Shta bi bilo da su oni isposhtovaliugovor a ja ne...!? More... nego,konkretno...shta sada radirti...kako se obrachunati sa lopovima... nemam love za nekakve tuzbe,advokate a k'o shto neko ovde dobro zapazi: Da li mislite da bih dobio spor protiv bilo koje drzavne firme a pogotovu poshte!!!

Anonymous:
d1:
oni su toliko bezobrazni da me ne bi cudilo da im jednom uleti u neku zgradu bombas samoubica... narocito telekom-u
Na srecu (ili zalost) telekom nema apsolutno nikakve veze sa ovim... PTT!
znam... ali jeste telekom negde gore pomenut, a telekom mrzim gore od ptt-a...

Srbija za 100 godina( naslov u novinama)>>>"Telekom Srbija je uvela novu digitalnu centralu za predeo Karaburme, sa najmodernijim uredjajima..... ovo ce omoguciti stanovnicima Karaburme napredne mogucnosti poput poziva na cekanju.... itd... "

naslov ispod>>> "U Tirani uspesno pocela sa radom prva centrala za telepatski razgovor"

bastards

Incognito:
Samo ljudi na Tosinom Bunaru prosli dobro... PTT KDS potrosio sve pare koje je uzeo od svih poput tebe, i napravio zaista svojski dobar sistem... ali kao sto rekoh, samo na Tosinom Bunaru...

Tako ti je to u ovoj zemlji... U normalnom svetu, ukoliko ti ne uvedu u roku od 7 dana mozes da ih tuzis i da im firma ode na dobos samo da tebi isplate odstetu... No, kod nas, jos niko ne dobi spor sa drzavnom firmom, pogotovu ne sa PTT/Telekom, obzirom da te kompanije sluze za ocuvanje socijalnog mira...

Sad but true
Imash pravo..."Sad but true"... ma loze me kao: PTT-KDS je na Toshinom bunaru bio izvodjach svih radova i zato je tamo mreza najkvalitetnija i ima pristup internetu a kod nas (Rakovica,Vidikovac) podizvodjach,firma "kablprojekt", izvodi sve radove i zbog toga oni(ptt) bukvalno nemaju pojma kakva je situacija na terenu i kako teche dinamika radova...!? Da li to znachi da cemo mi imati kds firme "kablprojekt"...ne razumem,kako niko iz ptt-a ne zna nishta...oni izgleda kupe kajmak-lovu... josh jedna u nizu nepravilnosti:Uvedene su mi instalacije Maja meseca 2003. godine(!?),tada su radnici uzeli odredjenu svotu novca izbushili jednu rupu i sproveli "njihov" kabl a ja sam kupio splitere...posle toga mi je stigao rachun "za uvodjenje instalacija u stanu korisnika"... i shta ja tu placam,ko ce ga znati... drugaru, sa Petlovog brda,majstori uradishe instalacije...sve lepo ugradili(kablove,splitere...),popunili "radni nalog"(koji je uzgred recheno,meni dat blanko/prazan),upisali shemu,shta je uradjeno,koliko shta koshta...i tako,no commennt!

Ja sam pomenuo Telekom, jer je Telekom u 80-to procentnom vlasnistvu PTT-a, pa je PTT taj koji diktira kako ce se Telekom ponasati...

Pre manje od 10 godina Telekom je bio sastavni deo PTT-a (Posta, Telegraf, Telefon), ali kad je Sloba morao da proda Telekom da bi isplatio par penzija i plata, i tako izvukao jos jedan mandat, morali su da ih razdvoje, jer niko nije bio zainteresovan za kupovinu celog PTT-a (institucija koja je u globalu malo naprednija od postarskih kocija iz 18-og veka).

E sad ide smesna situacija... PTT-KDS je uzeo pare svima unapred pre nego sto je polozio i jedan kabl. Najvise 'prikljucaka' su prodali u Rakovici, a svega par lokacija u istoj je zaista dobilo prikljucke. To je toliko daleko otislo da sam cuo da ce sama opstina Rakovica tuziti PTT jer imaju oko 6000 prevarenih domacinstva. Naravno, sve te pare je PTT-KDS investirao u onu sitnu mrezicu na Tosinom Bunaru, kako bi pokazali da imaju najkvalitetniju mrezu od svih KDS-ova u Srbiji. I ljudi sa istog u najvece se kunu u PTT-KDS pa tako navlace nove naivne 'ovcice'.

I to ne samo da su potrosili sve pare koje su uzeli, vec su se i zaduzili vise od 9000000€. Tako da svi koji su prevareni mogu ocekivati svoje prikljucke za nekih 5 godina kad im se investicija u Tosin Bunar isplati...

A ima jos ironije u svemu tome. Telekom je od svoje maticne kuce PTT-a trazio debele pare da oni iskoriste postojece 'rovove' za provlacenje svojih kablova (Telekom se uplasio internet konkurencije), pa je PTT-KDS za inat poceo da kopa sopstvene rovove i tu potrosio brdo para. Kad su videli da moraju vise para da daju opstinama za koriscenje zemljista i radnicima koji ce kopati i srediti sve rovove, oni zatrpali sve sto su iskopali, pa lepo platili Telekomu da provuku svoje kablove kroz njihove rovove.

I dosli smo do situacije kad je preko 20000 ljudi platilo za manje od 1000 prikljucaka na Tosinom Bunaru, prvenstveno zbog neracionalne raspodele sredstava za izradu mreza...

A sta mozes da uradis... pa nazalost nista... Kao sto nista ne mozes da uradis kad ti stave dvojnika i ako si platio punu liniju, kao sto nista ne mozes da uradis kad ti stave PCM, kao sto nista ne mozes da uradis kad ti postar ne isporuci preporuceno pismo, kao sto nista ne mozes da uradis kad ti kazu da ti je racun u Postanskoj Stedionici blokiran zbog sigurnosnih razloga...

Teror koji sprovode PTT/Telekom ce biti jos jako dugo na ovim prostorima...

Sto se drugih kablovskih operatera tice, od njih nemoj ocekivati internet jer jos uvek razvlace kablove preko krovova zgrada, ali zato ces bar imati kablovsku TV...

I jos jednom, sad but true...

E stvarno budi srecan sto nisu,plati neke druge. Imam 29 kanala vec,ne znam ni sama 3-4 god., i ne pomeraju. Pred Novu god. su mi rekli,(doduse nisu mi rekli na koji NG se to odnosi,ali...) kao do kraja decembra prosiruju kanale na nekih 60,te kablovski internet, serendaju.... :twisted:
Kazem ti bilmezi su to...uvedi od nekih pivatnih,ima ih mnooooooogo

Anonymous:
NisuKrivi100%:
Ma ne mozesh ni da zamislish chega sam se sve naslushao,na koje sve nachine su oni nesretni operateri pokushavali da mi pojasne situaciju,kakvih sve lazi sam se naslushao...ma stalno zovem i stalno druga pricha! Ok,posle pet godina cemo dobiti kds koji ce imati 40-ak kanala a one "nelegalne"(kako ih ptt proziva) firme poput "Sbb-a" i "I.kom-a" imaju 50-ak...ma nije ni to problem... internet..."usluga koju dobijate odmah", uopshte nije u planu...prema rechima zene sa telefona za informacije o kds internetu:"pricha se da je sledeca Rakovica ili Mirijevo, a kada ce to biti ne znam!" !? S' moje strane je sve isposhtovano,sve je uredno placeno... apsolutno me ne zanimaju njihovi personalni,kadrovski problemi...ja sam platio i ono shto sam platio hocu i da dobijem (izgleda da cu dobiti ali ne ono shto su obecali u broshuri)!!!
Shta bi bilo da su oni isposhtovaliugovor a ja ne...!? More... nego,konkretno...shta sada radirti...kako se obrachunati sa lopovima... nemam love za nekakve tuzbe,advokate a k'o shto neko ovde dobro zapazi: Da li mislite da bih dobio spor protiv bilo koje drzavne firme a pogotovu poshte!!!
Nemoj da se zanosizh da je IKOM bolji,kao sto je tosinom bunaru KDS

Anonymous:
NisuKrivi100%:

Nemoj da se zanosizh da je IKOM bolji,kao sto je tosinom bunaru KDS dobar, tako je nekom IKOM a meni nije...i kajem se sto sam prvom provajderu koji se pojavio potpisala ugovor...necu ni da ti pricam "moju tuznu prichu"-nemam zivaca ali to su belosvetski smradovi i kad pokushash da se zalish, niko nije nadlezan, itd,itd, tako da su mene skinuli s mreze i sad sam ja postala ilegalni korisnik tzv. kablovske televizije:)
Cudno mi je da dosada niko nije ni pomenuo da sve te tzv kablovske tv kradu programe iz susednih zemalja i onda naplacuju mesecni racun za nesto sto oni dobiju za dzabe-pa zar niko nije primetio da "discavery" ima rumunske reklame i "animal planet" i "boomerang", a da te uteshim od 50 kanala pola ne vredi, znaci vredi 20 domacih i 5 stranih..ostali su bezvredni sem ako ne volis smorni fashion tv da gledash revije donjeg vesa...
Ne mogu ni da sanjam da promenim provajdera, niko nece samo zbog mene da dodje u zgradu, moram da ubedim sve komsije da predju na sbb npr..i doplatimo po stanu 1000 din...znas kad ce!!!!!!!

Chuo sam i ja neku slichnu prichu za tih 9.000.000 €, tj. prochitao u magazinu “€konomist” (http://www.ekonomist.co.yu/magazin/em192/sic/sic7.htm)... tu su chini mi se najbolje objasnili celu situaciju… e sad, koliko im je za verovati… jedino shto znam jeste: I kad dobijemo nekakav signal to sigurno nece biti “KDS”, jer “kablovski distribucioni sistem – KDS” ne chini samo kablovska televizija, koju cemo mi na Vidikovcu i u Rakovici dobiti, vec niz drugih servisa koje je taj isti lopovski PTT naveo u svojoj broshuri “Prikljuchite se” (NA SHTA!?), a koju sam zatekao u poshtanskom sanduchetu pochetkom davne 2002. godine. Tu su sasvim lepo objasnili shta je KDS i koji servisi tog KDS-a ce nam biti dostupni kada se “prikljuchimo”. Medjutim, prema navodima operatera na telefonu za informacije (3607770) za sada je dostupna samo kablovska televizija i internet (ali samo na Toshinom bunaru), e sad: neki operateri na tom istom telefonu kazu da ce i u Rakovici biti dostupne ove iste usluge i to odmah (“…pa prikljucheni ste na nas…”) a neki opet kazu da cemo dobiti prvo kablovsku TV pa tek kasnije internet a kad je to kasnije nemaju pojma, jedan mi je chak rekao: “…Pa vidite koliko chekate da vam se uvede kablovska (…) ko zna kada cete dobiti internet…”. Sve u svemu i kad dobijem nekakav signal i ako dobijem – bice to najobichnija kablovska televizija(ako se uopshte tako moze nazvati), ista ona koju vezuju preko krovova zgrada(te “divlje” chak imaju veci broj TV kanala nego PTT, negde 50-ak a PTT 40-ak!)… jedina razlika je u tome shto su ovde kablovi pod zemljom…ma ko zna shta oni grade i kako grade, to shto PTT “gradi” (ako oni uopshte neshto “grade”, s’ obzirom da je “kablprojekt” zaduzen za Rakovicu) izgleda nije nikakav KDS (!!!)… pa sami su nam objasnili shta je to KDS (!), ja ne znam kako drugachije da objasnim chinjenicu da ce nam po dobijanju signala (opet kazem – ako ishta dobijemo) biti dostupan samo TV i FM signal (za ovaj drugi nishta nisam ni pitao… hmmm – da li cemo i za to ostati uskraceni?), evo - nisam pametan… ne mogu chak ni sve njihove lazi da pohvatam… mislim da posla za nadlezne organe ovde ima na pretek… samo josh da mi imamo nekakvu policiju pa da ona, kao u normalnim evropskim zemljama, sprovede istragu…

aleta:
Nemoj da se zanosizh da je IKOM bolji,kao sto je tosinom bunaru KDS dobar, tako je nekom IKOM a meni nije...i kajem se sto sam prvom provajderu koji se pojavio potpisala ugovor...necu ni da ti pricam "moju tuznu prichu"-nemam zivaca ali to su belosvetski smradovi i kad pokushash da se zalish, niko nije nadlezan, itd,itd, tako da su mene skinuli s mreze i sad sam ja postala ilegalni korisnik tzv. kablovske televizije:)
Cudno mi je da dosada niko nije ni pomenuo da sve te tzv kablovske tv kradu programe iz susednih zemalja i onda naplacuju mesecni racun za nesto sto oni dobiju za dzabe-pa zar niko nije primetio da "discavery" ima rumunske reklame i "animal planet" i "boomerang", a da te uteshim od 50 kanala pola ne vredi, znaci vredi 20 domacih i 5 stranih..ostali su bezvredni sem ako ne volis smorni fashion tv da gledash revije donjeg vesa...
Ne mogu ni da sanjam da promenim provajdera, niko nece samo zbog mene da dodje u zgradu, moram da ubedim sve komsije da predju na sbb npr..i doplatimo po stanu 1000 din...znas kad ce!!!!!!!
Nije fashion tv toliko smor, ali ne gledam revije donjeg vesha zato shto mi je IKOM kod babe&dede...:wink: Upravu si-preuzimaju iz susednih zemalja programe(cheshka ili poljska "VIVA" itd)ali htedoh reci: iako su "nelegalni"(ok,mozda jesu ali neometano funkcionishu...kod mojih vec 5 godina!) distribuiraju 50. programa... ptt nudi 40-ak programa, nemam pojma da li su legalni, a pravo da ti kazem i ne zanima me, ali ih chekash 10-ak godina (kao i sve u ovoj zemlji) a ako se ne pojave - nikom nishta... je*iga,pojeo mrak pare... ko vas je*e...

Nemojte tako.
Ja zivim na bezanijskoj kosi i imam kablovsku preku PTT KDS-a i imam 45 programa i svi funkcionisu odlicno.Sto se tice interneta to je u zavrsnoj fazi i ocekuje se da bude pustena u rad u narednih mesec do dva. Sto se ostalih delova grada tice tu su zatajili jer nemaju dovoljno kadrova da sve to izvedu obecanom dinamikom.

Hackers:
Nemojte tako.
Ja zivim na bezanijskoj kosi i imam kablovsku preku PTT KDS-a i imam 45 programa i svi funkcionisu odlicno.Sto se tice interneta to je u zavrsnoj fazi i ocekuje se da bude pustena u rad u narednih mesec do dva. Sto se ostalih delova grada tice tu su zatajili jer nemaju dovoljno kadrova da sve to izvedu obecanom dinamikom.
Ajde majke ti - javi nam kada ti "puste" internet... pa meni prichaju zadnje dve godine "josh mesec, dva..."!!! :evil:

Anonymous:
Da li neko od vas koristi usluge poshtinog kds-a? A da li si nekog od vas,kao mene,prevarili i "oteli" novac a nisu uveli taj j***** kds? Potpisao sam ugovor 06.08.2002,rok za uvodjenje je bio 120 dana... sada smo skoro na pola 2004.!!! Shta raditi...? Da ne pricham da su me zeznuli za kablovski internet...kao tu uslugu dobijate odmah,a sad se ispostavilo da nema govora o uvodjenju kablovskog interneta u skorije vreme!? Upomoc!
Jovan Birac, sektor za info PTT, 3022-016, pa ga smori.

Pa dobro, sem fashion tv-ja i chipkastih gacica, ima i Spice platinum, za one koji hoce da doplate...Eto, nije da nije... :P
ali menjaju se neke stvari, dosla devojka da nudi da predjemo na "telefonija" servise,samo jos kad bih znala kakvi su i oni...ja sam na zvezdari, ima li neko ko koristi njihove usluge, kao ima i kablovski net, znam da je skup, recite mi sta znate, pls?

chovek:
ja imam net preko ptt-KDS a nisam sa "toshinog bunara"/// jeste da su kasnili ali sam dobio u avgustu proshle godine !! i radi ok...//da ne ureknem :wink:
Ako nije tajna...gde zivis...mislim,ako nije "KDS-tosin bunar",koji je onda u pitanju...?

aleta:
dosla devojka da nudi da predjemo na "telefonija" servise
Da li na tvoju radost ili nesrecu tek: "telefonija" je od pre neki dan u sastavu PTT KDS-a!!! Toliko o tome kako nemaju generalnog direktora da im potpisuje ugovore(pa zato kasne dve godine sa uvodjenjem),pitam se da li im je za ovo preuzimanje "telefonije" bio potreban potpis generalnog ili ne...:evil::!::?:

Anonymous:
aleta:
dosla devojka da nudi da predjemo na "telefonija" servise
Da li na tvoju radost ili nesrecu tek: "telefonija" je od pre neki dan u sastavu PTT KDS-a!!! Toliko o tome kako nemaju generalnog direktora da im potpisuje ugovore(pa zato kasne dve godine sa uvodjenjem),pitam se da li im je za ovo preuzimanje "telefonije" bio potreban potpis generalnog ili ne...:evil::!::?:
Moja greska,svima jedno izvinjenje...u pitanju je "telefonkabl" a ne "telefonija"...pardon!

NisuKrivi100%:
"Igrom slucaja", generalnog direktora,kao sto si i sam rekao,imaju a KDS-a jos uvek nigde...da li sad znas u cemu je problem!? Izgleda da je generalni bio jedini problem sad se ispostavilo da ima jos problema,ustvari ti "problemi" isplivavaju na povrsinu jedan po jedan...pitam se koliko ih samo ima...navodno do kraja godine ce sve biti zavrseno,svi koji imaju ugovore dobice signal...a ako ne dobijemo nista...sta ce se onda desiti!? Pritom situacija je toliko teska... sve sto je do sada pusteno od signala je pusteno preko jednog jedinog kabla "Miljakovac"...kabl za vidikovac,petlovo brdo i ostale krajeve rakovice uopste ne postoji,nije jos uvek nabavljen... a radovi "stoje",nista se ne radi...!!! AAAAAAAAAAAA,sada vec pi*dim...ne znam kako bih mogao da im "doskocim",sta da radim...

Ljudi kod nas na Bezanijskoj kosi su kablovsku pustili preko zajednicke antene.To je bilo u martu 2003 i do sada ja nemam ni jedan kanal.Naravno pokvarili su nam sve programe koje smo imali do tada.Ujedno nam nisu uzeli nikakve pare("Telefonija")tako da se i ne nadam da ce u skorije vreme i poceti emitovanje.Cuo da se sve to radi mimo zakona pa da je zbog toga i nastao zastoj.Sa druge strane sam cuo od prijatelja iz naselja "Sava Kovacevic" u Zemunu da i kod njih nista ne valja kablovska(kod njih je uveo Beotel.net).Kod nas su dolazile dve "Telefonije"da nam nude svoje usluge a posta je obecala da ce doci jos 2002 godine i nista.Tako da smo izgubili svaku nadu.Pozdrav svima i savet da ne daju pare nikako i nikome.Sve su to neradnici i prevaranti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back