Psihoterapija za parove

Disko Kauč

Elita
Poruka
24.584
Da li ste sa svojom lepšom, pametnijom, snažnijom i u svemu boljom polutkom išli na terapiju za parove?

Kada odnos škripi da li se guraju problemi pod tepih ili dolazi do konfrontacije?

Da li u tim tradicionalno mučnim trenucima uviđate neophodnost trećeg lica, a da to nije mama, tata ili tetka iz Šimanovca?

Pišite o vašim stavovima, mišljenjima ili najbolje o svojim ličnim iskustvima.

Da li ste sa svojom lepšom, pametnijom, snažnijom i u svemu boljom polutkom išli na terapiju za parove?

Kada odnos škripi da li se guraju problemi pod tepih ili dolazi do konfrontacije?

Da li u tim tradicionalno mučnim trenucima uviđate neophodnost trećeg lica, a da to nije mama, tata ili tetka iz Šimanovca?

Odlicno postavljeno pitanje, no medjutim, onaj ko u vezi vuce konce zna odlicno gde skripi i zato ne ide kod psihologa, osim ako ne bude ucenjen.
mislim da razgovor sa psihologom za parove na neki nacin resava deo problema. Otvara pitanja na koje treba odgovoriti. Moze da ubrza razlaz, ali moze i da ga udalji, zavisi koliko su parovi zabrazdili i koliko imaju zelju da nesto menjaju. Obicno svako ostaje na svojim pozicijama, jer da nije tako vec bi se razveli.Tacnije strah od promena je jaci nego zelja za promenama.

Ne nema boljeg psihologa od mene

To je kao kad stalno tražiš savete od drugih kako da nešto uradiš (kako da živiš).Tom trećem licu je jasno da ljudi sami ne mogu naći zajednički jezik,pa su zato došli!Tipa, on sada ima "magičnu formulu" da rešava baš svačije probleme. Kako da ne?Obično su to ljudi koji i sami imaju svoje probleme, a posao im je da slušaju tuđe probleme i posreduju između "dve vatre".Teško se zarađuje taj 'leba!
P. S. Ne treba mi za to ni mama, ni tetka..., ni neki "kvazi" ekspert da uređuje "moje dvorište"!Ako dvoje žele i i imaju volje da rade na svojoj vezi, učiniće to i sami. Ukoliko više ne žele, nastupiće razlaz i to je to!

Poslednja izmena:

Back