Psihološki profil ženomrzaca

Nisu svi nužno nasilni. Ali među njima sigurno ima i nasilnih, onih kojima kao povod za nasilje služe upravo stavovi koje imaju o ženama.
Mislis na stavove koje je u medjuvremenu promenila? Cime je prekrsila i zavet i ugovor i jos ako se za te stavove bori nasilno, muskarci se samo brane.
Iz toga neminovno pocinju psiholoski problemi koji onda stvaraju zenomrsce.
 
Nisi, bio si prikriveni ženomrzac, sa današnjim temama koje otvaraš javno to pokazuješ.
Ti očigledno nisi videla sliku broj dva.
Posle one sa mašnicama za koje sam rekao da ih ne poštujem, dao sam primer žene koja izaziva poštovanje:
FB_IMG_16955608795692221.jpg
 
Zanima me jedna stvar. Primetio sam odsustvo kajanja i nepostojanje empatije kod muškaraca koji vređaju pa i udaraju žene.
Skoro sam upoznao jednog i na svoju žalost koliko god da sam pokušavao da ga ubedim da su i žene ljudi, nikako nisam uspevao.
Ali sam od njega saznao nešto. Kaže on da kad bije "neku k.vu" na taj način može , citiram: "...da oslobodim sav svoj bes i nemoć a da me ne zatruju".

Zašto baš iživljavanje nad ženama? Ne mogu da razumem da neko može da bude svestan svojih emocija, da na neki način nađe i izlaz iz mraka besa i nemoći a da u isto vreme ne može da shvati da žene nisu stvorene za to, pobogu. Čovek nema trunku osećaja za žene, a svestan je svog besa i nemoći.

Znam, osetljiva tema. Opet hodam po ivici i rizikujem nerazumevanje i možda i identifikaciju sa ovakvim muškarcima, garant će neko napisati da sam JA takav.

@tema je ovo boldovano.
U suštini, to su na neki način "nedovršeni" ljudi, sa čitavom lepezom unutrašnjih konflikata.
Često se brutalno odnose ne samo prema ženama, već i prema svima koje poziciono smatraju slabijim (decom, podređenim, životinjama).
Od autoriteta strahuju mnogo više nego nenasilni ljudi.
 
Samo da se nadovežem na ono što sam prethodno napisao na temi... mislim da ženski pol vrlo lako mogu da zamrze muškarci koji imaju idealizovanu sliku o ženama, znam jednog takvog na instagramu, naš čovek, živi u nekom selu u Republici Srpskoj, nije glup ni nepismen, čita dosta i to ozbiljnu filozofiju jer je konzervativac, nacionalista, ali ne gotivi žene jer valjda zbog relativne izolacije i okruženja ima o njima neku idealizovanu sliku formiranu u glavi. Isto je i sa nekim ko dugo nema odnose ili se povukao iz javnosti, znam po sebi koliko je lako zbog prisustva želje upasti u idealizaciju nekih ženskih osoba, čovek čak zaboravi na realan život koji je nekad živeo. Medjutim žene nisu nežne vile iz naših snova nego ljudska bića od krvi i mesa, i često ono što im pripisujemo nema veze sa njima. Čak se može reći da je o njima konstruisan jedan narativ u javnosti koji im se nameće, a one su sve suprotno od toga. Bar sam ja to primetio još od vremena srednje škole, npr. koliko je ženama potrebna zabava i neko suptilno podjebavanje u medjusobnim odnosima, ko je ozbiljan i krut ih odbija kao svetlost pacove.

Stoga ne treba upasti u idealizaciju, ni u mržnju, čak je bolje biti sam nego se predati nečemu ako si se već povukao, samoća i nije tako loša. Kažem pošto su mnogi usamljenici nažalost i ženomrsci, bolje se razvijati i baviti sopstvenim životom ili igrati video-igre, nego se uvlačiti u taj svet ponovo, jer taj svet može debelo da povredi nekog ko se povukao iz istog.

Ja sam još odavno odustao od braka, porodice... shvatio sam da su to zamke za ljude poput mene. Nažalost u mnogima još živi ova patološka potreba, ljudi nisu načisto sa sobom oko toga šta predstavljaju i šta žele. Imamo i ovde na forumu takve neke ženomrsce, filozofe, kukaju kako žene nisu kao nekad, idealizuju, stvaraju neke predstave u svesti... umesto da se manu ćorava posla i posvete filozofiji i uživanju u samoći, ili potraže krug prijatelja i jure pare. Ionako je većina današnjih muško-ženskih osoba u odraslom dobu debelo precenjena, sve je interes i planiranje, dobro je samo kad si mlad čovek i klinac pa uletiš u to sa mnogo strasti. Evo koliko njih znam što se poudavaše i poženiše, a niko nije srećan. Sve bi dali za moju samoću, ja sam se povukao a oni su malogradjanska kurčina, polažu račune rodbini, familiji i ne znam kome. Ližu cipele sistemu i jedu govna na instagramu.
 

Back
Top