Psihološki profil ženomrzaca

To je nazalost vaspitanje koje se donosi iz porodice.Za njih zena nije prijaltelj,jednaki partner,bice ravno njima vec nesto sto postoji da im bude na usluzi i sto mogu da poseduju.Za njih zene nemaju svoj sekualitet vec sluze da zadovolje njohov...nemaju svoje emotivne potrebe vec su tu da zadovolje njihove...nemaju svoje zelje i ambicije vec je njihova obaveza da ih usmeravaju i prevaspitavju.U njima se javlja pravi pravcati strah da gube svoju muzevnost kada su suoceni sa zenom koja odudara od slike zena koje imaju u glavi ali posto su vaspitani da strah izkazuju kroz agresivnost,jer jedino prihvatljivo muzevno ponasanje po patrarhalnim standardima agresivnost i dominacija...znate sta sledi...

Neko bi rekao da se zenomrzac odnosi na muskarca koji generalno mrzi sve zensko, medjutim, pojava mrznje prema zenama otkriva da je zenomrzaca vise medju zenama nego medju muskarcima.
Dakle pojava nije rodno odredjena. Nasilnost nije svojstvena samo muskarcima vec i zenama znaci ni to nije odredjen element zenomrstva.

To je nazalost vaspitanje koje se donosi iz porodice.Za njih zena nije prijaltelj,jednaki partner,bice ravno njima vec nesto sto postoji da im bude na usluzi i sto mogu da poseduju.Za njih zene nemaju svoj sekualitet vec sluze da zadovolje njohov...nemaju svoje emotivne potrebe vec su tu da zadovolje njihove...nemaju svoje zelje i ambicije vec je njihova obaveza da ih usmeravaju i prevaspitavju.U njima se javlja pravi pravcati strah da gube svoju muzevnost kada su suoceni sa zenom koja odudara od slike zena koje imaju u glavi ali posto su vaspitani da strah izkazuju kroz agresivnost,jer jedino prihvatljivo muzevno ponasanje po patrarhalnim standardima agresivnost i dominacija...znate sta sledi...
Sve potpisujem. Dodajem, da su od fizičko nasilnih, jedino veće zlo, podmuklo psihički nasilni ljudi.

Daa,psihicko nasilje je zapravo mnogo gore od fizickog i mnogo ga je teze prepoznati stvarno cak i kada se desava nekome licno...zrtva cesto nije svesna da je zrtva jer se nasilnik igra njihovom glavom.
Kada se žrtva i osvesti, nadje se u " škripcu". Baš zbog teške dokazljivosti, a cela okolina vidi drugim ocima...
Naravno, nasilnik "udara" gde smo osetljivi i razdražljivi, jer nas poznaje...
Najgore je kada sopstvenoj deci takav model usadi kao normalan i okrene ih protiv drugog roditelja. Tu pucaju i najjači

Nije zbog fizicke snage...da bi to bilo , mora da se oseca inferiorno u muskom drustvu....to je uslov...ako nema toga, onda nije zbog fizicke snage...

Cisto navodim primer da tema ne sklizne u zenskasto razmisljanje, a ono je uvek prepuno frustracionih razmisljanja a izuzetno retko nekim objektivnim razmisljanjima, jos redje sa univerzalnim vanvremenskim, vansituacionim razmisljanjima...

I tu je mozda i resenje za jedan deo populacije, razmisljaju samo situaciono, sto je morate priznati cesto...

Ako kazes da se prazni , znaci da ima neki svoj moral, tj procenu sta je fer a sta nije i da je to prekrseno....
Naravno onda moze da postoji i kodeks da to hoce da ispravi.....

To tumaciti kao ugrozenost je banalizovanje svakog ko nije mediokritet....ne mozes mediokritete uzdizati kao prihvatljive a sve nemediokritete osuditi kao slabice jer su brojcano slabiji po pitanju svojih stavova...a to se najcesce i radi..

Da postoji opsta tolerancija, tj da postoji mogucnost da svako ima mogucnost da ostvari svoj put, onda ne bi bilo tih slabosti, kompleksa i slicnog....
Ako omogucis i obicnom radniku da normalno zivi od plate i da ga zensko pogleda cak i kad nije krimos ili razvratnik, onda ce nestati potrebe da se duva i kriminalizuje da bi povecao svoj prihod ili izgled koji je prihvaceniji u zenskoj populaciji..

mora postojati vise modela koji omogucavaju ispoljenje tek onda se gube osnove za jednoumlje....ovako jednoumlje postoji iz mnogo razloga, podrske, uspeha, straha od pripadanja odmetnika, gubitnika i slicno..

Sve je to filozofski gledano posledica krsenja ustavnih prava na zivot, rad i seksualno ispoljenje i na razmnozavanje, ja bih dodao...

Uuuu ima jako malo muskaraca koji su vaspitani u tom duhu zena i sestra je prijatelj muskaraca......ono bas jako malo...
Odakle ti uopste ideja da ih ima puno tako vaspitanih ili jos gore odakle ti ideja da je vecina tako vaspitana....

Zanima me jedna stvar. Primetio sam odsustvo kajanja i nepostojanje empatije kod muškaraca koji vređaju pa i udaraju žene.
Skoro sam upoznao jednog i na svoju žalost koliko god da sam pokušavao da ga ubedim da su i žene ljudi, nikako nisam uspevao.
Ali sam od njega saznao nešto. Kaže on da kad bije "neku k.vu" na taj način može , citiram: "...da oslobodim sav svoj bes i nemoć a da me ne zatruju".

Zašto baš iživljavanje nad ženama? Ne mogu da razumem da neko može da bude svestan svojih emocija, da na neki način nađe i izlaz iz mraka besa i nemoći a da u isto vreme ne može da shvati da žene nisu stvorene za to, pobogu. Čovek nema trunku osećaja za žene, a svestan je svog besa i nemoći.

Znam, osetljiva tema. Opet hodam po ivici i rizikujem nerazumevanje i možda i identifikaciju sa ovakvim muškarcima, garant će neko napisati da sam JA takav.

@tema je ovo boldovano.
Stvar je vrlo prosta. Dotični je u suštini obična seka persa. Ako hoće da ispadne mangup, treba da udari na sebi ravnog ili na jačeg od sebe. Lako je ženu i decu maltretirati. Maltretiraj ti mangupe nekog ko je viši i jači od tebe. Pred njim će da bude seka persa i gledaće u pod. Njega neće smeti da upotrebi za oslobađanje stresa i nemoći. Takve kao on jedva čekaju u zatvorima.

Back