Psiholoski pojam ulicara

april23

Primećen član
Poruka
564
Osim nemoralnosti kao vodece karakterne crte koje sve psiholoske osobine treba imati osoba da bude okarakterisana ovim pojmom. Da me pogresno neshvatite, nije u pitanju lov na vjestice, odn njihove muske paralele vec kako razlikovati normalnu socijalnu aktivnost od aktivnosti prozete fokusiranjem i prezivljavanjem ili voljenjem zivota na seksualno i zivotno rizicnim mjestima. Da li je ovaj pojam opravdano upotrebiti za osobe koje se igraju sa seksualnoscu drugih osoba cesto provodeci vrijeme na mjestima na kojima je potencijalna opasnost po zivot znacajno veca ili je to samo pogrdni naziv. Kako biste vi okarakterisali i u kojem kontekstu postojanje ovog pojma?

Ulicar,po meni, je nepismena osoba koju je "vaspitavala" ulica koji nisu osjetili porodicnu ljubav,koji nisu osjetili ljepotu doma. Oni ne mare za tudja osjecanja jer nisu zivjeli u drustvu,spremni su na sve kako bi njima bilo bolje i ljepse,spremni su da ukradu,da ubiju kako bi dobili novac.

po meni uličar je visokoobrazovana osoba (po aktuelnim pravilima savremenog poslovanja koja diktiraju aristokrate u čijim rukama i nož i pogača)
pa pukla u poslu i proglasila bankrot ne uvidjajući da je sve nameštaljka ali ne u poslovanju nego još od pripreme na faksu

Poslednja izmena:

Back