Psihološka operacija kreiranja mržnje je uspela!

Ovako, gledajuci vas sa strane, bilo na ulici (sa snimaka) ili ovde na forumu tesko da nece pasti krv izmedju dve suprostavljene strane. Ako subota prodje bez krvi na BGD asfaltu svaka cast bez obzira na pozive na nenasilje. Svi ovi napadi, nasrtaji i hapsenja su "sjajna" uvertira za subotu. Znam par ljudi u BGD i NS koji su poprilicno ogorceni na svoje zivotno stanje (ili su izgubili neke poslove, ili su u dugovima, ili imaju porodicne probleme) i na ivici su pucanja a odusak vide u okrivljavanju AV. Ko zna koliko takvih ljudi je tu na ulici, medju protestantima. A opet, imas na drugoj strani neke koji su do balcaka za AV jer su sa njim dobili neke privilegije (ili posao u drzavnoj sluzbi, ili ugovore za nabavke, ili su odani partijski) te ce braniti po svaku cenu svoje mesto.

Opet, forum/interMet je online stvar, nije realna pa mozete ovde da se natezete, p.i.ch.k.a.r.a.t.e, no mnogi svoj online "ugled" (neki su po 20 godina na ovom forumu, neki su napisali stotinu hiljada poruka) stavljaju na ulog za taj 15.mart. Pa me interesuje, ako vasa strana bude porazena u subotu da li cete se u nedelju pojaviti na forumu kao da se nista zadnjih meseci na ovom forumu nije desavalo, kao da niste mesecima/godinama agitovali? Koliko ljudi ce se u subotu u ponoc zauvek odjaviti sa ovog foruma?

A u nedelju ujutro otvoriti novi nalog i registrovati novi nick te biti neki "novi" ljudi... :D

Psihološka operacija kreiranja mržnje je uspela!"

Advokat Branko Pavlović govorio je za TV Prva i tom prilikom komentarisao i roditelje koji nagovaraju nastavnike da blokiraju rad škola.

Kad imate roditelje koji ne šalju decu u školu i time preuzimaju na sebe pravo da kažnjavaju i moje dete, da i tuđe dete ne može da se obrazuje, to je takvo preumljivanje, to je takvo izokretanje svesti da je očigledno da je u jednom dužem vremenskom periodu psihološka operacija kreiranja mržnje i izbacivanja mogućnosti svake argumentovane rasprave uspela u zabrinjavajuće velikom broju ljudi. Tu će nama biti potrebno najviše vremena i strpljenja - rekao je Pavlović.
https://informer.rs/politika/vesti/998424/branko-pavlovic-skole-blokada-roditelji

Ne moze u svakoga da se ubaci mrznja.
Zasto u nekog moze a u nekog ne.
U ava nema šanse da može da se ubaci mržnja. Možda može pendrek ili veštačko spolovilo, ali mržnja -Ne!

Ова збирка наглашава утицај насиља из мржње на појединце и заједнице, као и како људи формирају предрасуде и индоктринирају се у групе мржње, зашто учествују у насилним злочинима из мржње и како мржња може постати екстремна. Ова књига детаљно описује прикупљање и индоктринацију чланова у екстремистичке групе мржње. Користећи теоријске, емпиријске и теренске студије, стручњаци објашњавају психолошке процесе формирања пристрасности, идентитета мржње и фазе екстремизма и детаљно говоре о чланству у групама мржње и критичним инцидентима насиља из мржње .
https://www.researchgate.net/public...on_and_Domination_of_Individual_Consciousness

Da je jedina ni po jada. Ovde je popularno da ako ne vičeš student, pojavi se neko da ti objasni kako čitaš informer i držiš vučića na zidu. Mi, vi, omiljeni narativ.
Ne, ja lično, cenim ljude koji umeju da iznesu svoj stav, bez vređanja drugih. Recimo, tvoji postovi se razlikuju od mog mišljenja ali nijednom nisam primetila neku zlonamernost u njima, već samo razliku u mišljenju. Ja mogu da se zezam pa pošaljem nekoga da čita informer, ali je meni to metafora za sve lažljive medijske kuće čije izjave mogu oboriti nekim činjenicama, na primer.

Poslednja izmena:
opet pišeš konfuzno

590.000 za tog neradnika ili za njih 9 pa da podele pošteno uz uvažavanje da onih 5555,55 dinara ipak ide ovom prvom jer on knjižio...
imao troškove, pravio spiskove, papir, olovka, vreme na kraju krajeva
Zamisli koliko narod ne podnosi SNS mafiju, kada ce da daju pare i prosvetarima, i lekarima, i seljacima, i svim najomrazenijim zanianjima u Srbiji, samo iz solidarnosti da se bore protiv SNS bande.

E dotle je doslo.

Da je jedina ni po jada. Ovde je popularno da ako ne vičeš student, pojavi se neko da ti objasni kako čitaš informer i držiš vučića na zidu. Mi, vi, omiljeni narativ.
А и за то је крив Вучић. Спојио је јасно дефинисане стране десничара и ових других у народњачки бућкуриш и тако слудео масе. Озбиљно испирање мозга се врши над свима нама. На ово ни Тесла не би био имун.

Ова збирка наглашава утицај насиља из мржње на појединце и заједнице, као и како људи формирају предрасуде и индоктринирају се у групе мржње, зашто учествују у насилним злочинима из мржње и како мржња може постати екстремна. Ова књига детаљно описује прикупљање и индоктринацију чланова у екстремистичке групе мржње. Користећи теоријске, емпиријске и теренске студије, стручњаци објашњавају психолошке процесе формирања пристрасности, идентитета мржње и фазе екстремизма и детаљно говоре о чланству у групама мржње и критичним инцидентима насиља из мржње .
https://www.researchgate.net/public...on_and_Domination_of_Individual_Consciousness
Aman pobogu, navedi mi jedan jedini zločin iz mržnje koji su počinili studenti u protestu pa ovaj tekst navodiš kao paralelu sa dešavanjima u našoj zemlji !

Ne, ja lično, cenim ljude koji umeju da iznesu svoj stav, bez vređanja drugih. Recimo, tvoji postovi se razlikuju od mog mišljenja ali nijednom nisam primetila neku zlonamernost u njima, već samo razliku u mišljenju. Ja mogu da se zezam pa pošaljem nekoga da čita informer, ali je meni to metafora za sve lažljive medijske kuće čije izjave mogu oboriti nekim dokazanim činjenicama, na primer.

Ima nikova koje znam dugo i sa njima može opuštenije jer se zna da nema zle namere. A ni vređanja. Sreća pa su dopler, strale i đavo na visini "zadatka".

haha
to je direkt model
a Šolakovi mediji pišu egzaktne želje u maglovitoj apstrakciji :D
Nisam ranije gledao te solakove medije, upravo zbog jake naprednjacke propagande, koje sam i sam zrtva. Medjutim, vidim da su mnogo pristojniji i odmjereniji od neke opskurdne poluobucene Jeremicke ili trovaca lazima Vucicevica, Marica . . .
Ne zaboravi, pokrienost i uticaj na populaciju jednih i drugih je nemjerljiv, a time i aljekova velika prednost u propagadi sirenja lazi i mrznje.

Znaš, kad je Av pogledao film "Vladalac" iz produkcije N1, u kojem je manje više faktografski navedeno šta je radio u svojoj karijeri, on je to prokomentarisao rečima da se radi o sat i po "čiste nepatvorene mržnje".

Sad kad se traži odgovornost za učinjeni zločin ubistva korupcijom, takođe se iz nekog razloga govori da je to mržnja.

Mislim, ako već pretenduješ da filozofski pristupaš tako nekim fenomenima, nauči barem srpski jezik i značenje reči.

Koleginica Legarta je profesor srpskog, ako sam dobro povatao. Zamoli je da ti objasni.

Fenome kolektivne mržnje prema drugom kolektivu je npr. mržnja nacista prema Jevrejima, a glavno ispoljavanje je preko negativne stereotipizacije cele zajednice, tj. svakog pojedinca u njoj.

Filozof Vučić u asistenciju kolege Pavlovića uočio je novu pojavu: ako primetiš nedela koja sam počinio, to je mržnja! :rotf:
*ebo vas konj lude, kako samo smišljate takve idiotske konstrukcije... :D

Back