Psihologija vs Pedagogija

LJudi, ako neko zna da mi objasni koje su razlike izmedju ova dva smera? Tj, koja je razlika izmedju posla nakon zavrshene Psi ili Ped? I da...razlika u gradivu na fax-u, recimo u NS?

Ne znam shta bih...ali tu negde :p

Pozdrav! :D Ja sam na IV godini Psihologije u NS. Da ti pojasnim... pedagog radi samo i iskljucivo sa decom, dok psiholog moze raditi i sa decom i sa odraslima. Studije Psihologije su generalno znacajno teze i zahtevnije od studija Pedagogije, bilo gde, pa i u NS. Na studijama Psihologije, ima dosta statistike, medologije, istrazivanja i obaveza te vrste, sto sa Pedagogijom nije slucaj. Studijski plan i program Pedagogije koncentrisan je na vaspitanje i sve sto se njega tice, jer ipak, pedagog radi sa decom. Studijski program na odseku za Psihologiju znaci vecu raznolikost predmeta, ali i drasticno vecu tezinu. Na Psihologiji, gradivo je takvo da zahteva vise mozganja, od gradiva na Pedagogiji. I sam prijemni je tezi za Psihologiju, nego za Pedagogiju. Eto... valjda sam bila od pomoci. Ako te jos nesto zanima, pitaj! ;)

.. nekog da pitam dali u bijeljini ima vanredni fakultet psihologije i pedagogije
jer je u Tuzlji Doboju i Sarajevu ukinuto vanredno pogaganje, tj da ne ides na predavanje vec samo na polaganje..Ja sam planirala upisati, ali posto radim nije moguce da idem i na predavanje...
unapred hvala

Back