Психологија варања?

fanstebre

Poznat
Poruka
9.557
Ако је неко веома посесиван у вези и воли да контролише партнера/партнерку да ли у ствари таква особа вара свог партнера ? То је нека психологија која каже да се човек плаши онога сто је и он сам јер подсвест иде претпоставком да ако ја варам онда можда постоје шансе да и она мене вара па ћу бити посесиван/посесивна за сваки случај. То сам одавно приметио и мислим да сам био у праву бар у 90% случајева.

Ja mislim da je previse stavljen pritisak na nase drustvo kada je u pitanju to varanje. Puno njih se paranoise ko ilija cvorovic. Evo ti i ovde svaka druga tema je o varanju i nekakvom provociranju ko u spanskoj sapunjari. I neke ofrlje ljubavne mudrosti: veran, lojanalan, verna lojalna, k sercu, k goozici, grandiozna ljubav. To se istrosi ko sapunica za baloncice.

Ако је неко веома посесиван у вези и воли да контролише партнера/партнерку да ли у ствари таква особа вара свог партнера ? То је нека психологија која каже да се човек плаши онога сто је и он сам јер подсвест иде претпоставком да ако ја варам онда можда постоје шансе да и она мене вара па ћу бити посесиван/посесивна за сваки случај. То сам одавно приметио и мислим да сам био у праву бар у 90% случајева.
Nedovoljno dobro razradjeno pitanje, kontrola u vezi je kompleksna tema, a vecina osoba voli da kontrolise osobu s kojom su u vezi, na mnogo nacina. Zapravo sama kontrola uglavnom pocinje pre nego sto ljudi stupe u vezu, malko smo se mrNapokon i ja dotakli ovoga u "status veze".
Iz tvoga uvoda mi se cini da si mislio na ljubomoru?
Ljubomorni ljudi mogu biti ljubomorni iz vise razloga od kompleksa nize vrednosti (da se tako izrazim) pa do nekih drugih razloga.
Neverni partneri su cesto ljubomorni, pa pokusavaju da sprece isto kod partnera sto si i sam primetio, C.G. Jung je tacno primetio da osobe kod drugih osoba najvise nervira osobina koju i sami imaju, a jos vise ako je potisnuta ili se potiskuje, tj osobina koja im je na nekin nacin zabranjena, npr cesto su najveci homofobi tj upravo latentni homoseksualci.

Kazu da su obicno oni koji varaju najvise posesivni,mada kod zena je to drugacije malo-kad se zaljubimo i odlepimo za nekim pokazujemo ljubomoru jasno i glasno iako ne varamo. Mislim da podsvest ne radi tako,kada varas javlja ti se savest jer znas da radis nesto sto nije dobro i samim tim iz straha prizivas sebi isto.

Ма ово се доста разликује од љубоморе иало то многи бркају. Љубомора је агресивнија, а ово је онако неки пасиван притисак који није велик као љубомора али се осети.

Ма ово се доста разликује од љубоморе иало то многи бркају. Љубомора је агресивнија, а ово је онако неки пасиван притисак који није велик као љубомора али се осети.
Nisam siguran na sta tacno mislis, no kontrola je uglavnom povezana sa strahom od gubitka, medjutim gotovi svi ljudi imaju strah od gubitka u manjoj ili vecoj meri.
Cak i ljudi u otvorenim vezama imaju ovaj strah i odredjenu dozu ljubomore.

Ако је неко веома посесиван у вези и воли да контролише партнера/партнерку да ли у ствари таква особа вара свог партнера ?
Ako je neko posesivan u vezi - najverovatnije je neka mešavina control freaka/narcisa.
Drugi deo pitanja mi nema smisla?
То је нека психологија која каже да се човек плаши онога сто је и он сам јер подсвест иде претпоставком да ако ја варам онда можда постоје шансе да и она мене вара па ћу бити посесиван/посесивна за сваки случај. То сам одавно приметио и мислим да сам био у праву бар у 90% случајева.
Nekako mi nema smisla, da je tako valjda bi taj što je poseivan tažio drugu osobu koja je posesivna kako bi po svojoj logici izbalanirao odnos?
Navedeno mi spada u kategorju lične nesigurnosti/paranoje.

U osnovi se varanje svede na neki mindset - ne bijem, ne tučem, ne povređujem, ne činim trajnu štetu, a dok se ne sazna sve je kao ok.

То је нека психологија која каже да се човек плаши онога сто је и он сам јер подсвест иде претпоставком да ако ја варам онда можда постоје шансе да и она мене вара па ћу бити посесиван/посесивна за сваки случај. То сам одавно приметио и мислим да сам био у праву бар у 90% случајева.
Trudim se da mislim da je odgovor 'ne, ne mora da znači' ali u praksi sam sve nešto gledala 'da' situacije..

Ti što varaju uvek su u fazonu 'ma daj, pa svi varaju, to je normalno, prirodno..'
Najveći hit mi je kad sebe pravdaju što *ebu okolo ali nije im svejedno kad im se partnerka g*uzi sa strane.. to mi je ubedljivo najzabavniji momenat.. :mrgreen:

X puta sam videla kako prevaranti upadaju u vrtlog paranoje.. jbga, znaju fore za muljanje i laganje, kako se vešto prikriti.. otuda vrv i kulja ta ljubomora, posesivnost, kontrolisanje itd..

Samo onaj ko se ne bavi tim jadnim i nezrelim ponašanjem kao što je (ovde na pijedestal metnuto) multi*ebanje.. po meni može biti faca.. opušten i privlačan.

A zamisli cega se tek plase ove osobe koje su u fazonu krajnosti: samo sirijus rilejshnship stop van najt stend?
Zamisli ničega.
Ne možeš ni da pretpostaviš koji je to zen.. mir, rasterećenost..
Ne znam za druge.. ali evo ja sam mono i nemam nikakve strahove i tripove tog tipa. Ne ljubomorišem, ne uhodim, ne proveravam. Uživam dok nam je super.. kad prevari ćao zdravo.. i to je to.
Nikada do sada nisam sedela na dve stolice i smatram da imam prava da tražim sebi sličnog... muškarca.. Multi*ebači, ons-ovci, manipulatori i ostali raznovrsnici za mene nisu muškarci..

I nisam u fazonu krajnosti.. monorilejšnšip da, uvek.. za sirijus je već potrebno mnogo vremena, zajedništva i poklapanja.

A ovo tvoje.. šeme, poliamorije, eksperimenti, švalerisanja, menjanje partnera ko dobar dan itd definitivno stop za mene.. ne radi me ni 1%.. ali ko voli nek izvoli.. ti pošto voliš samo napred..

Ja mislim da je previse stavljen pritisak na nase drustvo kada je u pitanju to varanje.
Koji crni pritisak? Pritiska nema. Vara se i mulja sve u 16. Nikad više. Nikad perfidnije.

Evo ti i ovde svaka druga tema je o varanju i nekakvom provociranju ko u spanskoj sapunjari.
Ovo je tačno. Multi*ebački forum a vrvi od tema u vezi kojih bi većina vas trebalo da se poklopi ušima i ne progovara.
Ja sam matora, namazana.. te somnabulije mene uveseljavaju.. ali brateee.. afirmišu se jako upitne vrednosti.. nema kompasa ovde.. Iznerviram se samo kad mislim o tome koju štetu pravite.. neke rupe koje sam tako zaradila dok sam bila mlada i naivna nikad nisam potpuno sanirala..

I neke ofrlje ljubavne mudrosti: veran, lojanalan, verna lojalna, k sercu, k goozici, grandiozna ljubav.
Ove ofrlje ljubavne mudrosti.. mmm :heart2::balaviz:

Ajd sad polako.. pošto nisi doživeo i ne možeš da pružiš.. nisi kriv za to, ne pokušavam da te preumim, prosto nije tvoj fazon.
Evo ja sam u vezi lojalna svemu.. i njegovom srcu, i g*uzici, i k*rcu i čarapi i trepavici.. I meni to jeste grandiozno.. sve mi je u vezi sa meni sličnim partnerom sa prefiksom grandiozno: komunikacija, razumevanje, seks, zezanje, životni stavovi, vrednosti itd. To meni jeste grandiozna ljubav. Moj maksimum. Ne umem više i bolje, a neću drugačije jer ovo me radi.

Tvoj maksimum su poliamorija, multi*ebanje, ons-ovi, menjanje i eksperimentisanje, to te radi.. to ti je grandiozno.. i šta sad? Ajd ja to tvoje da negiram i svrstam u ofrlje površnost i besmisleno traćenje života? Ne pada mi na pamet.

Zašto pljuješ po onome što nisi? Tvoje je valjda najbolje? Najpametnije? Najsadržajnije?

Mani se bre, toga.. uživaj u životu.. pusti nas lojalne.. :mrgreen:

To se istrosi ko sapunica za baloncice.

Šta se istroši.. lojalnost?
Jok.. brate mili.
Kako ti to zamišljaš?
Oni mali, jadni miševi zabludeli u bajke i romantiku su tako lojalni, lojalni, lojalni.. i onda ipak na kraju pokleknu.. jer varati se mora (zov prirode).. mirisu uzbuđenja i novih genitalija se odoleti ne može.. ili bude neki drugi vaš multi*ebački scenario.. samo da se lojalnost poništi i iznegira..

Evo odaću ti tajnu..

Da, i nama se ponešto istroši..
I nama veze pucaju.. ili se jednostavno ugase, izližu, izblede.. umru. Toliko je razloga koji mogu biti posredi.. a koji nisu prevara.

Malo je bzv rugati se u fazonu 'ajd vi lojalni m'rš u ćošak, najgori ste.. jer i vama dešava da vam ta vaša otužna i bljutava španska sapunjara izvisi za hepi end'..

Poslednja izmena:
Nije ljubomora agresivna vec ljudi.
Isto vazzi za posesivnost.
S tim sto je ljubomora u nekoj meri zdrava dok posesivnost uopste nije.
Jer niko od nas nije i ne mozze biti nicije vlasnistvo.

Mislim da previše kontrole može prozvesti samo kontraefekat. Ako te neko stalno kinji, omalovažava i ovakvom kontrolom pokazuje nepoštovanje tebe kao osobe, može te zaista takvim ponašanjem gurnuti u drugu vezu. Nešto kao bes, revolt. Pogrešan način ali dešava se.

Mislim da previše kontorle može prozvesti samo kontraefekat. Ako te neko stalno kinji, omalovažava i ovakvom kontorlom pokazuje nepoštovanje tebe kao osobe, može te zaista takvim ponašanjem gurnuti u drugu vezu. Nešto kao bes, revolt. Pogrešan način ali dešava se.
То што си описала је љубомора. Посесивност је кад желиш да имаш увид у сваки покрет унапред али не правиш сцене након тога.

Mislim da previše kontorle može prozvesti samo kontraefekat. Ako te neko stalno kinji, omalovažava i ovakvom kontorlom pokazuje nepoštovanje tebe kao osobe, može te zaista takvim ponašanjem gurnuti u drugu vezu. Nešto kao bes, revolt. Pogrešan način ali dešava se.
Pukne nekom osigurač u nekom momentu kada ga druga strana nadgleda/pritiskuje i onda bude šta bude...

То што си описала је љубомора. Посесивност је кад желиш да имаш увид у сваки покрет унапред али не правиш сцене након тога.
Da, ali kažem, nije svaka kontrola podsvesno projektovanje ličnog ponašanja. Ima i drugih uzroka.

To ti je problem kad se ne definise pitanje i pojmovi dovoljno dobro, svako tumaci pojam “ kontrola” na svoj nacin,
a to se desava jako cesto na forumu i uglavnom ovde ljudi pricaju mimo drugih, a ne sa drugima.

Ili je skroz suprotno, očajan je i boji se ako izgubi tog partnera da neće skoro naći novog. Možda podsvesno zna da ima više nego što zaslužuje ... :aha:

Ili je skroz suprotno, očajan je i boji se ako izgubi tog partnera da neće skoro naći novog. Možda podsvesno zna da ima više nego što zaslužuje ... :aha:

Sve i da je ovo razlog, posesivnost i ljubomora tek dodatno mogu gurnuti stvar u pogrešnom smeru.. jer baš to može oterati partnera, ne bi inače otišao..
Skroz razumem da nije jednostavno, ljudi očigledno ne mogu da se iskontrolišu.. i sama imam bagove koje nikako da ispravim a znam šta i kako treba..
E sad.. šta raditi.. možda bolje pokazati koliko ti je stalo.. ili biti iskren i čak priznati svoje strahove.. šta god.. samo da nije paranoisanje u tišini, puštanje filmova, ljubomora i uhođenje.

Po ovom pitanju sam opuštena samo zato što kontam da šta god ja radila (ne negativne stvari naravno).. a mogu dubiti i na trepavicama.. ako je rešio da vara prevariće me..
Pa tol'ke ribe na koje balavi pola planete završiše u žutoj štampi uz fotke ove nove koju je taj njihov nagu*zio.. a ja jadnica da tripujem i da se plašim.. zabole me.. :mrgreen: čak bolje da otkrijem i zgazim smrdibubu što ranije.. :zkez:

Ako je takav mentalno-moralno-ljudski sklop uradiće to (akcenat na onome da nije pre toga raskinuo pa može šta 'oće)
Znači ispašće čovek i otići ili šljam koji mulja i laže.

A da li je uzrok nešto što ja (ne)radim, želja za promenom i eksperimentisanjem, samodokazivanje da je baja koji još može, bolja/mlađa riba, trip da se nikada neće saznati ili samo dosada.. stvarno mi je svejedno..

To ti je problem kad se ne definise pitanje i pojmovi dovoljno dobro, svako tumaci pojam “ kontrola” na svoj nacin,
a to se desava jako cesto na forumu i uglavnom ovde ljudi pricaju mimo drugih, a ne sa drugima.

Ma to ni po jada.. nemam ništa protiv ni da neko priča mimo drugih ako imam šta da pročitam i zamislim se nad tim.. a ne umesto toga da dobijem želju da postim, tihujem i idem na pričest.. :mrgreen:

Što se dobrog definisanja bilo čega tiče.. uhhh.. pa to ovde i ne očekujem.. čudim se kad "prođem" par tema a ne nagazim na balegu (ponižavanje, nabijanje kompleksa bezvrednosti, silovanje tipa: pare i gabariti batine su ženama najbitniji, vrhunac bitisanja je punjenje usta mladim ždrebicama, nadgornjavanje u hvalisanju ko je bolji *ebač, nametanje svakojakih nepodopština..)

Dođem nekad jer mi je do smejanja.. a odem sa totalno levom stvari.. Baš kažem mojoj singl k1.. kad ti je do seksa samo zađi na krstaricu.. proći će te začas.. deluje brže nego diklofen duo.. A sve je kao šala i komika.. *ebeš z*zanje koje ovako deluje..

Back