Psihologija seksualnosti

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
GOVOR TELAČini se da su signali tela vrlo komplikovana stvar koju baš svako ne može naučiti. Ali naučnici nas uveravaju da baš i nije tako. Dovoljno je naučiti prepoznavati desetak tih signala da bi smo bili dobri čitači govora tela i vrlo uspešni u realizaciji želja.


U popularnom Penthouse Forumu svojevremeno je objavljeno i ovo istinito pismo:

„Imam 110 kilograma, visok sam, razvijen, mišićav mladić, pravi tip muškarca. Govore mi da izgledam kao filmski glumac. Nedavno sam bio na jednom žuru. Bilo je mnogo lepih devojaka, a među njima i nekoliko koje su mi se jako svidele. Plesao sam s njima, udvarao im se, ali ni s jednom nisam uspeo dogovoriti se za sledeći sastanak. Istovremeno, među ostalim gostima primetio sam i jednog žgoljavka sa naočarima, koji je bio pravi donžuan. Devojke su se rojile oko njega, a on je odabrao najlepšu i zajedno su otišli sa žura. U čemu je problem? Šta je on onako žgoljav imao, a ja ne?“

Odgovr je bio kratak:

„Reč je o onome što se naziva govorom tela. Taj, po vašim rečima žgoljavi mladić, znao je kako svojim rečima da izgovori ono što su devojke očekivale. A vi to uprkos svom izgledu niste znali. U tome je ključ neuspeha.“

Šala ili istina? U svakom slučaju ovo drugo.

Mada se ova činjenica čini na prvi pogled vrlo maštovitom i previše fantastičnom, istraživanja u SAD, Engleskoj, Nemačkoj i Francuskoj govore da stvarno postoji svojevrsni govor tela, kojim naše telo komunicira nezavisno od naše volje s drugim telima oko sebe. Naše telo svojim nesvesnim pokretima i držanjem okolini pokazuje ono što podsvesno stvarno mislimo. Ako se i može lagati rečima, pokretima se ne može!

I onaj ko zna pročitati takav govor, zna već unapred kako će osvojiti željenu osobu ili - u najgorem slučaju – šta može očekivati kao reakciju kad joj pristupi.
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
2.DEŠIFROVANJE DRŽANJAStudija govora ljudskog tela nesvesnim pokretima danas je u svetu neka vrsta nauke. Postoje već čitave knjižnice koje detaljno govore o svakom mogućem pokretu u svakoj mogućoj situaciji. Sva istraživanja govore da pri govoru tela postoje tri pravila: naše prisustvo utiče na tela drugih osoba; kod dešifrovanja govora tela uvek se mora voditi računa o celokupnosti situacije: žive osobe nisu inertna tela!

Na primer, pogledajmo način sedenja. Ukoliko pored nekog muškarca sedne poželjna žena on će reagovati na četiri moguća načina. Ako mu se žena ne svidi, imaće tokom razgora s njom odbrambeno prekrštene ruke na grudima, noga će mu biti prebačena preko noge na suprotnu stranu. Celim svojim telom – pa makar govorio ne znamo kako ljubazne i laskave reči i bio privlačan u ponašanju – govoriće „Maknite se od mene“.

Ako mu ruku budu postavljene ležerno na kolena, a noge prekrštene kod gležnjeva, on svojim telom nesvesno govori: „Mislim da ste prilično zanimljiva osoba.“

Noge podvučene pod sedište jasno će govoriti: „Nervozan sam, uznemiravate me.“

A široko razmaknute noge i širom razmaknute ruke jasno će pokazivati: „Odmah ste mi se svideli.“

Upućenima mnogo mogu kazati i usne, bez obzira na izgovorene reči. Na primer, tokom razgovora opuštanje donje usne i njen nesrazmer u debljini sa gornjom otvoreno će pokazivati da se javila ljubavna želja. Pojavljivanje okomitih bora na krajevima usana tokom razgovora pokazaće želju za grubim seksom, po mogućnosti odmah!

Svojevrsnu priču pričaju i oči. Što one postaju tokom razgovora tamnije, to je znak većeg uzbuđenja. Isto tako, ukoliko se tokom razgovora šire, označavaju sviđanje i želju za dubljim poznavanjem. Svojevrsne signale daju i ruke. Ukoliko su tokom razgovora na leđima prekrštene, one znače neusiljenost i druželjubivost tog trenutka, ali i odbijanje dubljeg poveravanja ili zbližavanja. Prekrštene ruke su znak su neprihvatanja, a dlanovi koji se tokom razgovora trljaju jedan o drugi znak su nervoze i neodlučnosti. Ali ako ruke slede prirodan ritam izgovorenih reči, onda je to znak želje za zbližavanje. Ukoliko se tokom razgovora jedna ruka nalazi u džepu pantalona, tako da je palac okrenut prema polnom organu, kod muškarca to je znak lude želje za zajedničkim odlaskom u krevet.
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
3.SIGNALI ŽELJAMnogo u međusobnom zbližavanju znači i posmatranje usana partnera, odnosno partnerice. Ukoliko je pogled netremice usmeren na usne osobe s kojom se razgovara, podsvesno se želi reći da se javila želja za poljupcem. Ukoliko pri takvom gledanju jezik počne češće oblizivati suve usne, to je znak pozivanja na direktnu akciju, koja vodi u intimu! Ukoliko se jezik tokom razgovora češće svojim vrhom nepomično pojavljuje na poluotvorenim usnama, eto nepobitnog poziva na ljubav.

No, ne govore mnogo samo pokreti, već i nagib tela. Što je neko nekome bliži i postoji podsvesna želja za još većim zbližavanje, to je telo telu gornjim delom bliže. Kad bi se linije tako nagnutih tela produžile, brzo bi se sastale negde nad glavama. Što je ugao nagiba tela međusobno manji i oštriji, to je želja za intimom veća. Posle takvih približavanja kosinom tela, obično sledi i međusobno približavanje tela, sve do sedenja jedno uz drugo, a onda je svima već sve jasno, zar ne?

Pošto su oči, posle reči, najizrazitija mogućnost međusobnog komuniciranja, gledajući šta i kako gleda onaj s kojim ste se upoznali, saznaćete i šta on ili ona tog trenutka misli o vama. Na primer, ukoliko muškarac malo prelazi pogledom po grudima žene sa kojom razgovara, šalje signal sviđanja i želje. Ukoliko je meri pogledom, pokazuje grubu želju za seksom. Ukoliko joj gleda kolena, jasno daje na znanje da bi video i ono što se krije u njihovom sastavu!

Ukoliko žena posmatra muškarca u prsa, ona daje na znanje da ne želi nikakvo zbližavanje. Ukoliko mu posmatra cipele, noge i trbuh, pokazuje da je zainteresovana, ali ne baš previše. A ukoliko mu posmatra ruke, pokazuje želju da želi zagrljaj.

Zapravo, svaki nesvesni pokret telom ili delom tela odmah pokazuje osećaj tog trenutka. U želji za intimom, bližim upoznavanjem ili čak samim seksualnim činom, muškarac će, razgovarajući sa poželjnom ženom, i nehotice utišati svoj glas do šapata. Što je glas tiši, njegovo je uzbuđenje veće! To isto vredi i za žene.

Nepobitan znak želje za intimnim upoznavanjem tuđeg tela je i spuštanje svog dlana na neki deo sagovornikovog tela. To podjednako vredi i za muškarce i za žene. Što je takvo dodirivanje bliže sagovornikovom polnom organu, to je želja veća i jača. Postavljanje dlana na butinu, bilo muškarca ili žene, direktan je poziv u krevet!

Mnogo govori i držanje partnera ili partnerke tokom plesa. Što je ruka, koja je obujmila drugo telo postavljena niže prema zadnjici, to je želja za intimom veća. To podjednako vredi za oba pola.
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
4.KRETANJE I OSEĆAJIZapravo, primera komuniciranja telim mogli bismo navesti mnogo. No, svi pokreti svode se zapravo na samo dva iskazivanja osećanja: prihvatanje ili odbijanje, simpatije ili antipatije, i to je sasvim dovoljno. Jer, simpatija rađa simpatiju, jasno izražen poziv, kad se oseti, gotovo nikad se ne odbija. Uostalom, na takav način psiholozi objašnjavaju i ono što se naziva „ljubav na prvi pogled“ ili „želja za seksom na prvi pogled“. Reč je jednostavno o trenutnom komuniciranju dva tela koja su se razumela, a srećnom okolnošću ta su saznanja probila prag nesvesnog i u sferi svesnog stvorila obostranu naklonost, pri čemu do zbližavanja prosto mora doći. Tako se objašnjavaju oni katkad neobjašnjivi uspesi trenutnog zavođenja i spremnost da se pođe u krevet.

Kad dva tela počnu komunicirati međusobno, onda sve oko njih pada u zaborav. To je onaj poznati osećaj osame dvoje ljudi usred najveće gužve, pri čemu oni sve gužve oko sebe više uopšte nisu ni svesni. Ukoliko im se neko i približi, komuniciranjem svojih tela će ga oterati kao suvišnog.

Pokreti tela ili delova tela mogu pokazivati upućenom ne samo trenutne osećaje druge osobe, već i njene konkretne želje. Na primer, ukoliko žene u toku razgovora s muškarcem češće prinosi ruku usnama, ona pokazuje jasnu želju za vlastitim zadovoljenjem. Ruka češće prinešena vratu, pokazuje želju za pružanje zadovoljstva, a češći uzdasi – ukoliko nisu od tuge – pokazuju želju da se ugodi ne smo sebi, već i partneru.

Isto tako, popravljanje delova odeće naočigled sagovornika pokazuje nedvosmislenu želju za intimom, a što je prisutnije popravljanje sve intimnije odeće, poziv je jači.

Isto tako, poziv za zbližavanje pokazuje i žensko popravljanje kose ili frizure tokom razgovora udvoje, a isto značenje ima i popravljanje šminke.

Američki psiholozi za komuniciranje tvrde da je jedan od nepobitnih dokaza želje za seksom i stajanje tokom razgovora na obe noge, koje su raširene taman toliko, koliko su široki i kukovi! Oni tvrde da to vredi za oba pola i dodaju da takozvano opušteno držanje s težištem na jednoj nozi zapravo pokazuje indiferentnost prema partneru s kojim se priča.
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
5. KAKO STE GRAĐENI


Nakon svega, zaista je je realno zapitati: možemo li krivotvoriti pokrete tela, odnosno možemo li svesno činiti pokrete po želji u nameri da bismo nametnuli svoje želje telu osobe s kojom se komunicira? Engleski psiholozi tvrde da to nije moguće, odnosno da se pokreti komuniciranja tela ne mogu svesno kontrolisati. Ispitivanja u Nemačkoj su pokazala da se, doduše, samokontrolom mogu činiti neki pokreti „govora tela“ svesno, no moć koncentracije i kontrola tih pokreta je ograničena. Ne samo vremenski već i sadržajno! Telom se, dakle, stvarno ne može lagati duže vreme, kao što se to može rečima!

Važan je pri tome još jedan detalj. Naime, telo svojim nesvesnim pokretima pokazuje – kad se laže! To su oni isti nesvesni pokreti koji nas odaju i kad inače ne govorimo istinu: češkanje po nosu, dodirivanje uva prstima, popravljanje čvora kravate i obaranje pogleda na zemlju!

Ispitivanja su pokazala da na izvestan način sa okolinom telo komunicira i svojom građom. Mnogi psiholozi čak tvrde da upravo od građe tela treba i početi prilikom dešifrovanja primljenih signala druge osobe. Tako, na primer, okruglo lice odaje laku uzbuđenost, odsustvo dubljih osećaja, površnost, odanost dobrim stranama života – seksu, jelu i piću – ali samo za kratko. Jajoliko lice koje se sužava prema bradi odaje osećajnost koju najčešće ne želi otvoreno pokazati, dok četvrtasto lice odaje tešku i ćudljivu osobu koja je najčešće verna odabraniku/odabranici svog srca. Što se tiče dugačkog i mršavog lica ono odaje energičnost s pomalo okrutnosti, sa iscrpljujućom snagom emocija.
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
ABECEDA GOVORA


Štošta odaje i građa celokupnog tela. Tako se tvrdi da kruškolike građe celokupnog tela predstavljaju smirene, ali pomalo lakoumne i previše popustljive osobe, koje su u ljubavi češće trome nego aktivne. Debela i zdepasta građa označava čoveka koji želi biti shvaćen ozbiljno i koji je nežan i odan ljubavnik. Čvrsta građa širokih ramena označava romantičnog ljubavnika, odnosno ljubavnicu koji se postavljaju zaštitnički, a visoka, vitka, suva osoba označava biće koje ne želi ništa u životu statično. I, konačno, niska, mršava, dugonoga osoba znači pouzdanog i domišljatog ljubavnika.

Na prvi pogled, čini se da je otkrivanje građe tela u kombinaciji sa nesvesnim signalima tela, vrlo komplikovana stvar, koju baš i ne može svako brzo da nauči. No, to samo tako izgleda. Upućeni kažu da je dovoljno naučiti prepoznati nekoliko desetina onih najosnovnijih i najuočljivijih signala tuđeg tela, pa da se postane već uspešan čitač „govora tela“. A kad je u pitanju i seks, kažu, dovoljno je naučiti prepoznati desetak najosnovnijih poruka, pa da se u međusobnim odnosima i realizaciji želja postane jako, jako uspešan.

Zanimljiva su neka saznanja nakon istraživanja u Kaliforniji. Postoje, naime, ljudi koji nesvesno znaju raspoznavati prikrivene signale tuđeg tela. Istraživanja 120 muškaraca – koji su odabrani po kriterijumu uspešnosti zavođenja velikog broja žena – pokazala se da oni zaista i nesvesno razumeju podsvesni „govor tela“. Na osnovu ovog pokazatelja istraživanje je nastavljeno. Svrha je, naime, koliko je u stvari poznavanje podsvesnog „govora tela“ uopšte odlučno u komuniciranju među ljudima.

Postoji i teorija po kojoj je ovaj “govor tela“ bio nekada vrlo razvijen među ljudima i bio prethodnica onog pravog ljudskog govora rečima. Po toj teoriji ljudi su podjednako razgovarali i govornim znakovima i „govorom tela“. Po tome, „govor tela“ bio bi jedan od najstarijih, ako ne i najstarija ljudska komunikacija uopšte.

Jedno je sigurno: u međusobnom zbližavanju ljudi, u njihovoj intinmi koja će možda prerasti u nešto veće, „govor tela“ igra veoma značajnu ulogu. Pored boja i mirisa, on je u stvari glavni podsticaj zašto nam se neko sviđa i zašto ga želimo.
 
Poslednja izmena:

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
7. POZIV NA LJUBAV


Mnogi muškarci nisu sigurni da li ih žena preko puta njih želi ili ne. Mnogi propuste neke šanse, sve iz straha da će biti smešni ili da će pretrpeti poraz. Međutim, po nekim znacima, pokretima ili gestovima žene, može se otkriti da li je ona zainteresovana ili ne.

Prvi susret

Većina ljudi veruje da je muškarac taj koji započinje flertovanje, ali nisu u pravu. U dve trećine slučajeva žena je dala znak da on može da započne udvaranje. Američki psiholog Monika Mur ispitivala je prvi susret među nekoliko hiljada muškaraca i žena i zabeležila je preko 50 „ženskih“ znakova koji znače „možeš da mi priđeš“. Neki od njih su svesni, a većina je nesvesna. Važno je samo znati ih „pročitati“.

● Obrve. Ona podigne obrve i drži ih podignute sekund-dva. Onda ih brzo spusti. Obrve se često kombinuju sa osmehom i pogledom.

● Kosa. Ona rukom prođe jednom ili više puta kroz svoju kosu.

● Oblizivanje njenih usana. To je nesvesna radnja, kada ona jezikom pređe jednom ili više puta preko svoje gornje ili donje usne.

● Daje vam kratke, brze poglede. To će učiniti bar tri puta. Trebalo bi joj uzvratiti. To malo takmičenje deluje veoma stimulativno.

● Doterivanje. Počeće više da obraća pažnju na svoju odeću, sve dok ne bude svakog dana savršeno elegantno odevena.

● Ljuljanje uz muziku. Dok sedi, klati nogama ili njiše telo u ritmu muzike. Prilika je da je pozovete na igru. Pristaće, jer je to upravo želela, a kada počnete da igrate, sve će se odvijati brzo i lako.

● Dodirivanje nekog predmeta. Ona prstima miluje ivice čaše, pepeljare, svežanj ključeva ili bilo šta što joj dođe pod ruku.

● Namešta suknju da bi pokazala noge. Budite sigurni da ćete uspeti, ako ne danas, sutra sigurno.
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
8. MUŠKI SIGNALI

1. Pogledao vas je tri puta zaredom


Psiholozi tvrde da je prvi pogled uvek informativnog karaktera. Ljudi gledaju druge oko sebe jer
su im se našli u vidnom polju. Drugi pogled je odmeravanje, jer je shvatio da je u pitanju
žensko. Ali, ako vas pogleda i treći put, znači da je zainteresovan.

2. Okrenuo je stopala ka vama

Ukoliko nam je neko privlačan, nesvesno ćemo uperiti svoje ruke, ramena, stopala ili noge ka
njemu. Obratite pažnju na grupu muškaraca dok pored njih prolazi privlačna devojka. Čak i ako
sede sa svojim devojkama, nesvesno će ipak stopala biti okrenuta ka devojci koja im se sviđa.

3. Dodiruje svoje lice dok vas gleda

Muškarac koji je zainteresovan za devojku sa kojom razgovara prstima će preći preko svog
obraza, dodirnuti uvo i počešati se po bradi. Takva reakcija je povezana s uzbuđenjem,
nervozom i željom da se tim gestom "dotera" i skrene pažnju na sebe.

4. Oči mu se kreću "u trouglu"

Kada gledamo nekoga s kim nismo bliski, obično nam se pogled zadržava na njegovim očima.
Kada razgovaramo sa prijateljem, pogled će nam se sa njegovih očiju povremeno spustiti i do
usana. Međutim, ako je u pitanju flert, pogled muškarca će obuhvatati mnogo veći deo tela
svoje sagovornice.

5. Gnječi limenku ili plastičnu flašu

Kada je muškarac zainteresovan, počeće da se igra kružnim predmetima, jer ga oni podsećaju
na ženske grudi i druge oble delove tela. Stiskanjem konzerve će izraziti svoje podsvesne želje.

ŽENSKI SIGNALI

1. Podizanje obrva

Psiholozi su ustanovili da je gest nesvesnog podizanja obrva siguran signal da se u našem
vidokrugu nalazi osoba koja nam se dopada. Ukoliko muškarac uzvrati na isti način i brzim
pokretom podigne obrve da bi vas što bolje osmotrio, znači da su simpatije obostrane.

2. Igranje garderobom

Kao i muškarac koji skida nevidljive mrvice sa svoje košulje ili pantalona, i žene se ponašaju
isto kada primete nekoga ko im se dopada; počinju da zatežu majicu, da uklanjaju nepostojeće
trunčice prašine sa suknje... I žene, kao i muškarci, u tom trenutku žele da izgledaju
besprekorno, kako bi što pre i što lakše osvojili osobu koja im se dopada.

3. Pokazivanje ručnih zglobova

Ako neko otkrije svoje zglobove, znači da je otvoren i iskren, ali i da je seksualno zainteresovan
za drugu osobu. Ustanovljeno je da su ručni zglobovi erogene zone, verovatno zato što su žene
nekada davno nosile mnogo konzervativniju garderobu, pa su ručni zglobovi bili jedini otkriveni
delovi tela. Ukoliko još i mašete rukama, sigurno je da želite da uđete u "njegov prostor" i da mu
dodatno skrenete pažnju na sebe.

4. Prekrštene noge

Što žena više puta prekrsti noge ispred muškarca, to je znak da je više zainteresovana.
Uostalom, nije li zbog takvog ponašanja Šeron Stoun u filmu "Niske strasti" proglašena
zavodnicom broj jedan na planeti?

5. Imitiranje njegovih pokreta


Ukoliko žena nesvesno počne da kopira pokrete muškarca koji je u njenoj blizini, to je siguran
signal da prema njemu nije ravnodušna. Imitiranje tuđih pokreta je psihološka igra zavođenja i
sigurno je da će prerasti u nešto konkretnije ako se obe strane odvaže na avanturu...
 
Poslednja izmena:

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.249
Nesto si zaboravio da kazes, a mozda i nisi...
Tumacenje vasih stavova, nesvesnih ili svesnih, zavise od trenutnog stanja onoga ko sagledava...
Tako ce napaljena i napaljeni pozitivno tumaciti vas "polni organ u ocima" tj naglasenu seksualnu zelju kroz suptilne ili nesuptilne pokrete tela...

Iako ne totalno suprotno , ipak stanje posmatraca utice na procenu i ocenu posmatranog...te u jednom trenutku vise prolaze oni koji su naglaseni muzjaci, a u drugim oni koji su sa zadrskom , suptilniji,..

Iako se stalno propagira da su zene vise pod uticajem hormona....sto i jesu u smislu menzisa...one to i zloupotrebljavaju kroz emotivno stanje koje je pod znatno vecim uticajem i vremena i okolnosti...
Emotivnost nije prava rec za to,vec emocionalni kapric....(neka vrsta razmazenosti ili nezrelosti) ili cak i zloupotreba toga u provokativne svrhe...

U svakom slucaju kao sto signali mogu biti pozitvno i negativno prihvaceni iako tacno tumaceni, tako mogu biti i tacno i netacno tumaceni jer su sa namerom poslati....
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.432
8. MUŠKI SIGNALI

1. Pogledao vas je tri puta zaredom


pa u sta ce da gleda no u nju?

2. Okrenuo je stopala ka vama

ovo je malo morbidno leti pogotovo

3. Dodiruje svoje lice dok vas gleda

mozda ima herpes?

4. Oči mu se kreću "u trouglu"

a sta cemo ako je zenka kompaktnija pa se da obuhvatiti samo jednim brzim skenom?

5. Gnječi limenku ili plastičnu flašu

ovo je ok ako ima erekciju a ona se folira

ŽENSKI SIGNALI

1. Podizanje obrva

jasta

2. Igranje garderobom

ako je leto i spusta ruke ka donjem delu haljine ili suknje stavljajuci dlanove medj butine ... siguran znak def.

3. Pokazivanje ručnih zglobova

da

4. Prekrštene noge

nikada...samo zene konformisti krste noge a njih ne mozes proceniti brzo

5. Imitiranje njegovih pokreta


ako to radi onda je da izvines na izrazu qreten... sta ako musko cacka nos il trese perut il podrigne od piva?


:roll:
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382

Ti si bas neko drndalo.......

Ov je napisano kao generalizacija i uopstavanje u vecini slucajeva.....

Normalno postoji sigurno i neka devojka koja je sakata,odsekli su joj ruke pa ne moze da se pipka i da pokazuje zglobove i sl......Ne treba sada reci da je text glup zbog nje....

Postoji i neki muskarac koji je corav...U fabrici mu neka masina "isterala" oci....Prema tome ako on ne gleda devojku u taj i taj deo ne znaci da je text glup.............Ovo mozda izgleda smesno - reakcije zena i muskaraca ALI SVE SU TO NEKE PODSVESNE RADNJE KOJE IMAJU SVOJE ZAKONITOSTI KADA GDE I ZASTO SE ISPOLJAVAJU.........

Ovo ne samo da znaju da prepoznaju psiholozi nego i vrhunski igraci pokera i slicnih igara.....U zavisnosti dal ti trepnuo 17 ili 23 puta on zna dal imas keca ili zandara,a kamoli nesto drugo da uradis - ima da ti kaze sta si doruckovao prekljuce:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Jer mi smo psiholozi - "Hodajuci skeneri ljudskih dusa" - bRu zLi
Copyright_symbol_15x15.gif
copyrated
 
Poslednja izmena od moderatora:
Poruka
51.003
Tata-mata semiotike, Dezmond Moris, u svojoj knjizi "Otkrivanje čoveka", udvaračke gestove zove "toplim", i nabraja neke od njih:
- gledanje u oči duže nego obično
- pravljenje nekog sitnog pokreta dodirivanja
- primicanje drugoj osobi nešto bliže nego inače
- češće osmehivanje nego obično, sa otvorenim ustima i naizmeničnim bacanjem pogleda na različite delove tela druge osobe
- energično klimanje glavom u znak odobravanja
- sedenje pravo prema drugoj osobi, licem u lice, sa telom "otvorenim" (tj. bez ikakvih znakova telesne barijere)
- gestikuliranje radi ilustracije izgovorenog, češće nego u drugim prilikama
- bacanje brzih pogleda na drugu osobu, pomnije ispitivanje njenih reakcija nego obično, sa gotovo razrogačenim očima i visoko podignutim obrvama
- poigravanje jezikom (oblizivanje usana)
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
Tata-mata semiotike, Dezmond Moris, u svojoj knjizi "Otkrivanje čoveka", udvaračke gestove zove "toplim", i nabraja neke od njih:
- gledanje u oči duže nego obično
- pravljenje nekog sitnog pokreta dodirivanja
- primicanje drugoj osobi nešto bliže nego inače

- češće osmehivanje nego obično, sa otvorenim ustima i naizmeničnim bacanjem pogleda na različite delove tela druge osobe
- energično klimanje glavom u znak odobravanja
- sedenje pravo prema drugoj osobi, licem u lice, sa telom "otvorenim" (tj. bez ikakvih znakova telesne barijere)
- gestikuliranje radi ilustracije izgovorenog, češće nego u drugim prilikama
- bacanje brzih pogleda na drugu osobu, pomnije ispitivanje njenih reakcija nego obično, sa gotovo razrogačenim očima i visoko podignutim obrvama
- poigravanje jezikom (oblizivanje usana)


Bravo odlican tekst i zapazanje,ja bih samo dodao jos (izvinjavam se ako sam vec napisao u onolikom tekstu) sledece :

- Ne treba biti psiholog i provaliti ovakve stvari : to nam je dato instinktivno kroz evoluciju: i zivotinje nemaju pojma o psihologiji seksualnosti cak sta vise nisu ni svesni da postoje mozda a prepoznaju l"jubavni zov" i "udvaranje"........

Ne znam da li ste zapazili na naucnim emisijama o zivotinjama kada pustaju kako flertuju za vreme sezone parenja - svaka zivotinja ima neke ajde da kazemo "metode za muvanje":D Tako na primer paun siri rep,neke ptice masu krilima i pevaju,zmije se omotavaju jedna oko druge na specifican nacin,neke zivotinje poput ptica cak i "donose" poklone svom paru, poput nekih ptica koje ukrasavaju gnezdo i donose hranu u kljunu pripadnici zenskog pola,hehe mora da je sponzorusa cim ovaj donosi poklone:hahaha:

Tako da ne treba da cudi sto isto ovo rade i ljudi.....Mi smo daleko evoluirali ali opet ostali su nam ti neki zivotinjski instinkti koji mozda nismo ni svesni ako ne uzmemo da ih ovako naucno proucavamo kroz psihologiju..........

Tako da stvarno ne razumem ove ljude kojima su ovakve teme smesne i glupe i indirektno nam se "rugaju" da pisemo gluposti i nebuloze......

Svi dobro znate da nije samo to pridjes devojci kao iz topa i ona kaze da ili ne i gotovo zajedno ste ili niste.....

U jednoj fazi svog zivota ova tematika mi je bila izuzetno zanimljiva sto zbog psihologije sto zbog toga da imam sto vise devojaka i sto boljih....

Proucavao sam svoje vlastite primere,primere mojih drugara,ljudi koje ne poznajem pa cak i primere drugarica....

Dosao sam do zakljucka da je najmanje sklopljenih veza doslo putem direktnog kontakta sa devizom "nema lazi nema prevare"........

U vecini slucajeva sve su to bile neke igrice,neka femkanja,ubedjivanja,navale i foliranja i sve neke kombinacije preko nekog tj preko "treceg kolena" kako ja kazem.....

Ko isprati sve znake ima sanse 300% vece od onog koji ne prati znake ali zato je bolji na fizickom planu.......

Ja se bas raspisao...

Samo da dodam,borac je navela dobre stvari a ja bih rekao sl:

Naucno je dokazano da kada je mozgu nesto izuzetno zanimljivo,lepo,potrebno,od neke znacajnosti za licnost,mozak salje signale u ocne jabucice i ZENICE SE SIRE KAKO BI MOZAK POKUPIO STO VECI BROJ INFORMACIJA O OBJEKTU ZA KOJI SE INTERESUJE.....Ovo nema veze samo sa svidjanjem neke osobe,ovo ima veze sa svim.....Kada vam se recimo zasvidjaju neke patike ili tasna,sesir,cipelice,automobil,mozda vi necete ni biti svesni da vam se svidjaju u prvi mah ali vase zenice CE SE PROSIRITI...

Iskusni trgovci znaju za ovu foru i prate vam oci i kad provale da su vam se zenice rasirile ne spustaju cenu........

Ono sto sam ja zapazio na licnom primeru je da sve devojke ali sve bez obzira da li svesno planiraju ili ne da budu samnom ako podsvesno zele onda su to pokazivale tako sto su naprosto trazile nacin da me pipnu poruci ramenu nozi i sl........Znaci ne racunam one fazone kao jao sto si se dobro uradio daj da pipnem ruku,jao daj da pipnem stomak jel ti to imas trbusnjake,jaoj kako ti dobra ramena.....To se ne racuna....Ovo su neki podsvesni dodiri......Ja sam to provalio pa sam namerno pokusao da se distanciram i da odbijam to medjutim zene ipak nekako nadju nacina da opet to ostvare -

- podju kao pa izgube ravnotezu pa se zadrze na mome ramenu
- Zaboravila nesto pa se odjedanput seti pa kao ono Jao setila sam se bre pa te udari rukom pomalo
- Kad te vidi kao odusevi se kao da te nije videla 10 god - Jao pa gde si ti bre,pa te pipne za ruku .......

A jos bolji pokazatelj je, ja cak mislim i da su klinci provalili, kada se zena smeje na sve sto kazete....

Vi kazete,gde bre pustili onog Maradonu narkomana da vodi Argentinu na svetskom,jes' da je legenda igracka ali kao trener nema pojma".....

A ona ahahahahaaha:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf: ahaha Jao jeste ma gde njega pustili pa Madarona (da da Madarona) ne zna nista ahahaha - I smeje se kao da si joj ispricao najsmesniji vic na svetu a nema pojma ni ko je Maradona.....

Sledece pravilo, takodje koje su pohvatali i svi klinci je :

Bilo sta da kazete i zena ce reci JAO I JA ISTO!!!!!!!!
Znaci bilo sta odvalili npr od svih zemalja ja najvise volim Azerbejdzan ona ce reci JAO I JA ISTO NE MOGU DA VERUJEM......

Moram napomenuti da su neke devojke i ozbiljne i da stvarno ovo misle kad kazu tj iskrene su,ali one ne shvataju da podsvesno to zapravo ne zele vec same sebe obmanjuju to im je kao strategija da "omeksaju" suprotan pol i da naprave cist teren za dalji zenski indirektan napad"..........
I onda tako nadje 15primera za JAO I JA ISTO NE MOGU DA VERUJEM, i na kraju razgovora te pita sta si u horoskopu i ti da kazes bilo koji znak ONA JAO NE MOGU DA VERUJEM....Ti je pitas a sta,zbog cega,a ona kaze Nasi znaci se super slazu jer imaju devetu planetu kroz petnaesto polje u kuci ljubavi i srece i slicne gluposti.........

ovu foru isto rade i muskarci npr bas kao i ja namerno i svrsishodno:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: kako bi stvorili iluziju da "smo bas jedno za drugo" iako je njena lepota ekvivalentna npr Dzesiki Albi a moja zvonaru bogorodicine crkve..........

Prema tome muskarci oprez.....Morate dobro igrati,HALO EFEKAT JE VEOMA SNAZAN I RAZORAN,morate ostaviti dobar utisak i izmanipulisati "zenku" da ste vas dvoje "bas jedno za drugo i da su vam sve zvezde naklonjene i da je tako propisano u sudbini univerzuma" :hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

Kada se "upeca" zenka budite sto vise romanticniji u pocetku kako bi se sto vise vezala emotivno za vas i pomesala emocije sa navikom a zatim hladan tus:mrgreen::mrgreen::mrgreen::eek:

Da da ako nastavite postajete sonja i otkacice vas.....Necete vise biti zanimljivi........Znaci romanticnost samo umereno.....Morate ispoljiti svoje maskuline karakteristike,jeste da ce ona svesno da negoduje ali podsvesno bas joj to treba........ Ni lek nije lek ako se daje u prevelikim kolicinama - to je stetno i on tada postaje otrov....Znaci samo umereno i na kasicicu....

Kada ste je konacno osvojili tek sada mozete da pokazete ko ste i sta ste u duhovnom smislu jer zene imaju izuzetnu moc opazanja i koncentracije tako da je njima veoma bitno i primarno ovaj fizicki aspekt,pa ga prema ovim mojim metodama treba sto pre preskociti i preci i krenuti na duhovni adut......

Sta vredi nekom sto je sve naj naj kad nije preskocio prvu prepreku - TAKAV NECE IMATI MOGUCNOSTI DA POKAZE STA SVE IMA OD DUHOVNIH VRLINA AKO NIJE PRESKOCIO STEPENICU MANIPULATIVNOG FLERTOVANJA I POZUDNOG FIZICKOG ASPEKTA......

Eto toliko od mene za sada.....

Vasa vlastita iskustva bi bila od pomoci jer bi tada imali informacije iz prve ruke......
:bye:
 
Poslednja izmena:

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.432
Ti si bas neko drndalo.......

Ov je napisano kao generalizacija i uopstavanje u vecini slucajeva.....

Normalno postoji sigurno i neka devojka koja je sakata,odsekli su joj ruke pa ne moze da se pipka i da pokazuje zglobove i sl......Ne treba sada reci da je text glup zbog nje....

Postoji i neki muskarac koji je corav...U fabrici mu neka masina "isterala" oci....Prema tome ako on ne gleda devojku u taj i taj deo ne znaci da je text glup.............Ovo mozda izgleda smesno - reakcije zena i muskaraca ALI SVE SU TO NEKE PODSVESNE RADNJE KOJE IMAJU SVOJE ZAKONITOSTI KADA GDE I ZASTO SE ISPOLJAVAJU.........

Ovo ne samo da znaju da prepoznaju psiholozi nego i vrhunski igraci pokera i slicnih igara.....U zavisnosti dal ti trepnuo 17 ili 23 puta on zna dal imas keca ili zandara,a kamoli nesto drugo da uradis - ima da ti kaze sta si doruckovao prekljuce:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Jer mi smo psiholozi - "Hodajuci skeneri ljudskih dusa" - bRu zLi
Copyright_symbol_15x15.gif
copyrated

jesam i to nevidjeno kad se ljudi a posebno zene tipoloski predstavljaju... svaka zena je specifikum za sebe i sto kod jedne neki pokret znaci odgovor na flert kod druge moze biti znak prezira ili odbojnosti. da psiholozi poznaju zene kao sto se ovde predstavlja bili bi kazanove a ne psiholozi. problem sa psiholozima je i taj da kad krenu u osvajanje neke zene posmatraju je po pravilu terapeutski a ne kao emocionalnu jedinku kod koje nema klisea ponasanja oko kojih se ovde trosi vreme. mogu da navedem desetine primera kada je zena imala sve manifestacije nabrojane iznad a da uopste nije bila zainteresovana za drugu stranu kao i potpuno suprotne situacije gde nisu ispoljavale nijedan pomenuti gest ali se desavalo suprotno... ali posto ja nisam psiho moje misljenje nema tezinu.

sakatost i coravost nemaju blage veze sa tvojim postom. text nije glup vec je jednostran i naivni ce ga drzati kao magna kartu u ophodjenju sa zenama gde ce se pogubiti pravilna identifikacija gestova i to sa obe strane ako je doticna dama citala nesto slicno o muskarcima. kad se krene u filozofiju oko emocionalnih veza to je ravno cernobilu onog prirodnog emotivnog zanosa u njima.
 
Poslednja izmena od moderatora:

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
Drndalo,pa ja sm rekao da je ovo generalizacija, uopstavanje naravno da ne vazi za svaku jedinku,ali za vecinu vazi............

Pod 2 pravi psiholozi mogu da budu Kazanove ako im je to cilj....Ali tu je superego naspram ida....Neko jednostavno to ne zeli....Neko upozna osobu i zeli sa njom da bude sto duze,ne zeli da bude Nikola Kojo iz Mi nismo andjeli........To ne znaci da je los psiholog ili da je glup za vezu/muvanje.........

Ja opet kazem zene su opasne i postoji jedan opsti globalni princip,genus proximum koji se kasnije racva...........

Npr ni jednoj zeni koja se trudi da smrsa se nece svideti kompliment "Jao vidi promeni tu haljinu ne stoji ti bas nesto,jel si se ti to malo ugojila"......ili " Jao cao Milice ti si bese sestra od Ane,nisam te video sto godina koliko imas bese godina,42???" A ona ima 24 i trudi se da sa 101 pomadom podmladi lice skine bore i podocnjake".............................Znaci ni jedna zena nece lepo odreagovati na ovo vec ce sve imati slicne reakcije i facijalne expresije i odredjene bihejvioralne motoricke pokrete...

A kada joj kazes " Wow covece Ana jel si to ti???Aaaaa covece kako to je ta haljina izvajala struk,jao kakva sam budala bio sto te nisam muvao u srednjoj!!!!!!!"

Tog momenta ce facijalni misici podsvesno Ani namestiti osmeh htela ona ili ne,pritisak ce porasti i krv ce se upumpati u lice pa ce malo pocrveneti,srce ce joj ubrzati rita,.zenice ce se prosiriti i povecace se lucenje hormona serotonina,hormona srece.....

Znaci hteo ti ne hteo ovo se desava.....To nije filozofija to je psihologija,nauka,strogo determinisana,egzaktna.............

Prema tome ipak smo mi u pravu to je nasa profesija,ja kad odem kod majstora za kola ne pricam mu po kojim sablonima da mi popravlja i ne pricam mu da su svaka kola razlicita i da ih nemoze popraviti nego treba ja da molim Boga da se sama poprave,nego cutim i pustim coveka da popravi kola.....A to sto ja neobrazovan za popravku kola umem brze i bolje da vozim kola ne znaci da majstor ne zna sta je ispod haube i ne znaci da i on ne zna da vozi...............

Prema tome sta sad treba da odbacimo nauku i sta da slusamo tvoje laicke savete tipa "ne postoji savet" i krecemo se vezanih ociju po sred raskrsnice pa sta nas udari??????

Evo ja sam ponekad koristio moci i zakone psihologije za manipulaciju devojaka....Neke su to i zasluzile neke nisu.....
A ti ako imas sestru posalji je kod i naredi joj da se ne smuva samnom a ja cu upotrebljavati psihologiju pa cemo videti dal su psiholozi neke sonje koje filozofiraju i lupaju gluposti........Pre ce biti da ovi ne razumeju to pa misle da su gluposti jer se rukovode devizom "Joj sto si bre glup,nista te ne razumem".........:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.432
opet si omasio... mogu te upoznam sa devojkom koja ima 50 kila i liniju ko luk od vinetua i ako joj kazes da ima liniju ima da te napushi iz cuga jer takav prozaicni pristup slusa po ceo dan od ulice preko kafea do splavova.... jedna zena kad odstupi od klisea klise pada u vodu. zene se posmatraju iznutra a ne spolja. jedini deo tela koji nedvosmilseno pokazuje sta misli ili oseca su oci, sve ostalo je farsa.... mada i tu ima posebnih i komplikovanih koje deluju ko santa leda a kad ono ispod eruptivni vulkan... :roll:
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
j

naivni ce ga drzati kao magna kartu u ophodjenju sa zenama gde ce se pogubiti pravilna identifikacija gestova i to sa obe strane ako je doticna dama citala nesto slicno o muskarcima. kad se krene u filozofiju oko emocionalnih veza to je ravno cernobilu onog prirodnog emotivnog zanosa u njima.

E pa da su se muskarci drzali naucnih principa a i zene naucnih principa o muskarcima sve bi bilo ok..............

Problem je sto zene od svoje 10 godine kad pocinju da se interesuju za suprotni pol kupuju djubre literaturu - Joy,Moja romansa,Moje srce,Ja verujem u ljubav i slicne gluposti koje pisu raznorazni trecerazredni novinari koji od skole imaju 4 razreda osnovne a glume psihologe sa nekim testovima ljubavi pa onda Kako ovo kako ono u toliko i toliko koraka,Kako da prepoznate kada vas vara,kako da prepoznate kada vas zeli i sl

I onda se devojke nakljukaju tim glupostima i zato je Cernobilj....

Kao sto ona fooksa iz Sex i Grada pise raznorazne clanke o musko-zenskim odnosima a najveca je koorva u New Yorku i nema gram mozga ni znanja iz psihologije......
A zene to kupuku i mesecni tiraz takvog lista je milion primeraka..............

Evo i pesme o tome:
 

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.382
opet si omasio... mogu te upoznam sa devojkom koja ima 50 kila i liniju ko luk od vinetua i ako joj kazes da ima liniju ima da te napushi iz cuga jer takav prozaicni pristup slusa po ceo dan od ulice preko kafea do splavova.... jedna zena kad odstupi od klisea klise pada u vodu. zene se posmatraju iznutra a ne spolja. jedini deo tela koji nedvosmilseno pokazuje sta misli ili oseca su oci, sve ostalo je farsa.... mada i tu ima posebnih i komplikovanih koje deluju ko santa leda a kad ono ispod eruptivni vulkan... :roll:

Pa ja nisam dao primer za te misice......Znaci psihologija je carica:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf: Za te takve psihologija kaze da imaju komplex nize vrednosti jer misle da su glupe BAS ZATO STO IM SVAKO PREVISE UDELJUJE KOMPLIMENTE ZA VIZICKI IZGLED a niko ne istice njihov humor,nacitanost,elokventnost i sl......Znaci za njih ono kad odvali nesto mi - Wow bravo svaka ti cast ja to nisam znao,pa onda posle 5 minuta,jao svaka ti cast kako sve te informacije drzis u glavi pa onda jao niko e nije tako slatko nasmejao zadnjih tri meseca - I TELO VRETENO JE TVOJE:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

Znaci ja nisam rekao da se to kaze nekoj napucanoj misici lepotici fooksici vec devojci kojA pokusava da smrsa,ne izvrci reci.....

A i ne moze ti da pobijas moje hipoteze koje se zasnivaju na generalizaciji sa JEDNIM KONKRETNIM SLUCAJEM.............To je argument apsurdnosti......

Znaci mozes ti da me upoznas sa tom jednom dve tri pet koje ce tako da odreaguju i da obore moju hipotezu A ONDA MOGU JA DA TE UPOZNAM SA MOJIH MILION KOJE CE SVE DA POTVRDE MOJU HIPOTEZU..........................

Psihologija je cudo........Najjaca stvar na planeti zemlji.....Moc uma duse i njena manipulacija.......Vojna psihologija se upotrebljava na zarobljenicima koji su toliko jaki da mogu da izdrze svaki bol pa cak i da umru pod najgorim mukama i bolovima......A onda popuste za 5 dana pod napadom psihologije:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf: Jednostavno tu nema odbrane jer se psiha ponasa pod unapred odredjenim sablonima a psiholozi znaju te sablone i vrse manipulaciju tj experimente in vivo.......Zato je psihologija nauka a ne filozofija.........A i postoji ona cuvena : Psihicka bol je fizicki neizdrziva .........

Ko shvati na konju je....Ko je ne shvati,moze da buba koliko hoce,"glup" ostaje i nece moci prakticno da se bavi njome i da je primenjuje...............
 

gost 304860

Buduća legenda
Poruka
44.432
nem se ljutis bruzli dobronamerno ti ovo kazem, al' znanje o danasnjim modernim zenama ti je samo iz jednog miljea.

p.s. nije napucana misica lepotica vec zena kakvu samo mozes da sanjas.... ovo fooksica mogu i da prebegnem da sam procito, a i tebi na dusu. tebi tvojih milion = meni samo jedna.
 
Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.