psihologija nekreativnosti...

Pazi ovo, ako imas par sastojaka i umes da kreiras ukusno jelo, kreativa si, ako imas par cvetova i napravis fantastican buket, kreativan si, ako imas par mudrih imisli i umes da ih iskombinujes u neku lepotu, kreativan si ako drkas tuki* zamisljajuci svoju dragu ngde daleko a otimas joj uzdah sa usana samo slovima, i tad si kreativan.

moze biti. ali verujes li zaista da ce covek koji nema razvijenu mastu, koji ne zadire malo ispod slojeva biti kreativan?

duhovnost moze da se razvija i kroz seks :zper:

naravno, tantra...klasične religije se bore protiv želje, osuđuju je i nastoje je ugušiti.
tantra je potpuno suprotna. to je svesno dopuštanje želje. nema otpora, nema borbe.
seksualna energija je veoma snažna i treba je koristiti umesto što se potiskuje.
to je prirodna energija, služila je u našem rođenju. sa njom smo se rodili, zašto je odbacivati
tantra kaže: ma kakvi da ste, krajnost vam ne stoji nasuprot. to je rast:
možete se razviti da budete krajnost. izmedu vas i stvarnosti nema suprotnosti, vi ste deo nje.
zato borba, sukob, suprotnost prirodi nisu potrebni.
treba da koristite prirodu, treba da koristite ono što ste da bi ste došli iza.
tantra kaže: budite svesni želja. ne stvarajte borbu. krećite se medu željama potpuno svesni.
i kada se krećete medu željama potpuno svesno, preobražavate ih.
u njima ste i niste u njima. prolazite kroz njih, ali ostajete izvana.
to je tantra. ona preobražava seksualnu energiju u duhovnu.

Bas nesto razmisljam i pitam se zasto su neki ljudi nekreativni...

ne mogu to biti ili ne zele...

Ne, ne jurim te po forumu
Ne, ne mrzim te
Samo odgovaram na još jednu tvoju temu, a imaš ih dosta ( a i ja imam vremena do 06h )

Upoznao sam jednu lepu curu i nešto smo pričali i dotakli se te tvoje teme....Svi su ljudi kreativni, samo neko uspe da pronadje to u sebi, a neko ne....Neko ima talenta i svestan je toga ali ga ne koristi......Neko koristi svoj talenat ali ne zna da isti poseduje....a opet, neko mora da nosi džakove, a neko da misli.

Ne, ne jurim te po forumu
Ne, ne mrzim te
Samo odgovaram na još jednu tvoju temu, a imaš ih dosta ( a i ja imam vremena do 06h )

Upoznao sam jednu lepu curu i nešto smo pričali i dotakli se te tvoje teme....Svi su ljudi kreativni, samo neko uspe da pronadje to u sebi, a neko ne....Neko ima talenta i svestan je toga ali ga ne koristi......Neko koristi svoj talenat ali ne zna da isti poseduje....a opet, neko mora da nosi džakove, a neko da misli.

vazi u redu je ... ona prva dva...
slobodno odgovaraj na moje teme :)

To je tacno da neki ne otkriju svoju kreativnost i da je ne koriste... niti razvijaju...
Covek je kreativno bice...

e sad problem je sto je drustvo neke naucilo da zive po sablonu sto ubija kreativnost...

Ja licno mislim da covek ne moze biti srecan ukoliko nije kreativan.

naravno, tantra...klasične religije se bore protiv želje, osuđuju je i nastoje je ugušiti.
tantra je potpuno suprotna. to je svesno dopuštanje želje. nema otpora, nema borbe.
seksualna energija je veoma snažna i treba je koristiti umesto što se potiskuje.
to je prirodna energija, služila je u našem rođenju. sa njom smo se rodili, zašto je odbacivati
tantra kaže: ma kakvi da ste, krajnost vam ne stoji nasuprot. to je rast:
možete se razviti da budete krajnost. izmedu vas i stvarnosti nema suprotnosti, vi ste deo nje.
zato borba, sukob, suprotnost prirodi nisu potrebni.
treba da koristite prirodu, treba da koristite ono što ste da bi ste došli iza.
tantra kaže: budite svesni želja. ne stvarajte borbu. krećite se medu željama potpuno svesni.
i kada se krećete medu željama potpuno svesno, preobražavate ih.
u njima ste i niste u njima. prolazite kroz njih, ali ostajete izvana.
to je tantra. ona preobražava seksualnu energiju u duhovnu.
slazem se. ta energija ne traba da se potiskuje, vec da se kanaliose i iskoristi, da se iskusi, da se dopusti njeno ispoljavanje. jer upravo potiskivanje seksualne energije kontrolise coveka, a jos gore covek misli da je on taj koji kontrolise nju.

Back