psihologija nekreativnosti...

Pa reci nesto na temu koju si otvorila, zudim da cujem i nemoj biti tako lazno fina.
Znas li ti uopste sta je kreativnost kad otvaras temu o psihologiji nekreativnosti i tvrdis kako su ljudi nekreativni?
Ja sam te pitao u cemu si ti kreativna, nigde odgovora.

Poslednja izmena:
Pa da, ne daje se prioritet u religiji, ali tvrdi Mona da religija razvija neke druge osobine koje doprinose kreativnosti osobe. Tačnije razvijaju se "duhovne osobine".
Ja ne znam koje su to tačno osobine, ali vratiće se ona i nabrojati par pa ćemo prodiskutovati ..

pa mozda jer ako si religiozan moraces da sublimiras, da malo bar potiskujes seks nagone?
a onda je neka kreativnost znaci obicno umetn. pokusaji to je to
mada ne mora valjda to da bude moze nesto prakticno
ok moras seks nagone i ovako da kanalises ali onako vise

Ne znam :D

Šta ako kreativno razmišljam bez rezultata :D
Mislim da kreativnost nije nužno vezana za stvaranje kao što kaže Mona.

Evo nor. Hanojske kule - http://www.kotraza-dragacevo.com/HanojskeKule.html

Zanimljiva igrica, zahteva kreativnost, ali ništa nisam stvorio. Rešenje postoji odavno...Tj. stvorio sam ga ja ponovo, ali samo sam navodjen...nije orginalno.
Mada i sam mislim da je skroz diskutabilno, ali nešto mi "govori" da nije povezano sa stvaranjem. Obavezno..
mislis da nisi nista stvorio? prvo ne znam koliko je ovo "kreativno" da li neko mozeda da definiciju kreativnosti.
poenta je pronalazenje resenja, e sad da li pronalazenje resenja slaganjem moze da se podvede pod kreativnost ili pak ova vezba utice na podsticanje kreativnosti pitanje je. :)

Pazi ovo, ako imas par sastojaka i umes da kreiras ukusno jelo, kreativa si, ako imas par cvetova i napravis fantastican buket, kreativan si, ako imas par mudrih imisli i umes da ih iskombinujes u neku lepotu, kreativan si ako drkas tuki* zamisljajuci svoju dragu ngde daleko a otimas joj uzdah sa usana samo slovima, i tad si kreativan.

Poslednja izmena:
I to sve zbog kreativnosti? :D
- e sad i to je diskutabilno da li je zbog nekreativnosti ili mi uticemo na guisenje iste. deca su jako kreativna i mastovita, posmatraj bilo koje dete kako se igra i kakv je njegov svet. i onda mi uguramo dete u kalup i to se obicno trudimo da ga uguramo u kalup koji mi mislimo da je idealan za njega - da bude sportista, da bude advoat, da bude drcan jer ce bolje proci u zivotu, da bude smerna jer ce se bolje udati...neko bez pogovora leze u kalup koji smo mu namenili, a neko pak bas nece u taj vec oce u komsijin, misleci tako da je izvan granica, a u stvari je totalno uniformisan samo ne onako kako su njegovi zeleli. znas srle na sta mislim, imao si jedan lep primer.
u sustini kako se deca upoznaju sa spoljnim svetom, kako pocinju da budu svesna okoline i nacina na koji funkcionisesistem u kojem su rodjeni ta kreativnost, masta se polako gubi, narocito ako dete ima ambiciozne roditelje. rativni ljudi su velika deca :)
kako god okrenes ja zavrsim sa pricom o deci, znam da sam dosadna..:roll: kada bi roditelji oslusnuli svoju decu, razumeli njihove igre, pustili ih da pricaju sa zamisljenim drugarima, dali im do znanja da razumeju njihove male magijske rituale mislim da bi onda deca, duze ostala deca.

A znate šta je još osim znanja izuzetno važno - prihvatanje novih ideja.
Ko ne ume da prihvati nešto novo, taj ne može biti dovoljno kreativan..
slazem se :)

Back