psiha i neplodnost

vesnam71.ptt.yu

Početnik
Poruka
31
Da li je moguće da SAMO velika želja bude uzročnik steriliteta?U braku smo 6 godina,moji rezultati su uredni(hormonski status,HSG,ovulacija,vaginalni i cervikalni bris..),a suprug se dugo lečio(slaba pokretljivost i E.coli),ali su mu u poslednjih 2-2,5 godina rezultati dobri.Uspeo je vakcinama sa ,,Torlaka,,da eliminiše ovu bakteriju,pa mu se pokretljivost povećala na čak 85%.Uzimam vitamine B-kompleksa,folnu kiselinu,pijem i po čašu vina dnevno da bih se malo opustila i NIŠTA!
Imate li savet ili bar obrazloženje?Kažu mi sačekaj,polako!A ja imam već 35 godina i želim svom detetu da budem majka ,a ne baba!

Moras da pokusas da potpuno zaboravis na bebu. Znam, ovo zvuci radikalno i tebi neprihvatljivo, ali zaista je tako. Mnostvo parova je "diglo" ruke, "pomirilo se sa zlom sudbinom" jer su ih i lekari otpisali, i BAS TADA dobili bi dete. Ima i X slucajeva parova koji su dobili svoje dete posto su prethodno usvojili tudje.
Znam da ti nisam mnogo pomogla, ali moras pronaci nacina da se opustis.

Mozes li mi reci nesto vise o toj vakcini sa Torlaka, bila bih ti zahvalna. Kod mog muza je nalaz oligoastenospermija (ima ih malo i slabo su pokretljivi). Kod kog lekara se tvoj muz lecio i ko vam je preporucio tu vakcinu?
Hvala unapred! :)

Slučajno smo čuli da je pomogla drugarici naše kume,otišli smo na Torlak,a pre toga smo zvali telefonom i najavili se.Ljubazno su nas primili i bez uputa,a analize koje su tražili(razni brisevi),bili su vrlo povoljni u odnosu na cene u drugim Institutima i klinikama.Kasnije smo ,za kontrole uzimali uput kod svog lekara,overavali u socijalnom i nismo ništa plaćali,sem puta u Beograd.Ne znam trenutno broj telefona Torlaka ,ali možete zvati na 011/988 i pitati,jer smo imi tako zvali.I to nije klasična vakcina nego se pije u kapima,duži vremenski period(par meseci,a izrađuju je na osnovu njegove E,coli koju ima u spermi,koju će dati na analizu).

Vesna,
svaki psihički pritisak sigurno se odražava na opšte fiziološko stanje, pa otuda verovatno i na fine telesne funkcije.
Lično sam mišljenja da i prevelika želja može da otežava začeće. Ispod veike želje je sigurno veliki strah da se to (opet) neće dogoditi.
Ako ste uradili sve pretrage i sasvim ste zdravi, ja bih vam onako ljudski savetovala da se vratite seksu kao izvoru opuštenosti i uživanja, bez ikave primisli o tome hoće li posledica biti trudnoća ili ne. Jasno mi je da te hvata panika od godina (ja sam, eto, tek u trenucima totalne opuštenosti, zatrudnela u 38!), ali pokušaj da sve to prenebregneš i da jednostavno uživaš u svome partneru i on u tebi. Priroda će onda biti slobodna od vaših strahova i - eto, odradiće svoje, desiće se ono što ti od sveg srca želim!

Back