Psi - ta divna stvorenja

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ево једног примера " произведене" пасмине .
У другом светском рату је изгинуло јако много паса у борбеним акцијама. Одмах по завршетку рата је тим врхунских научника одвојен за строго чувани пројекат стварања нове пасмине која је чувана као најстрожа војна тајна чувана Ради се о Великом руском црном псу . Тек у другој половини прошлог века су стигле прве фотографије, а потом су почели и да се појављују у јавности и први пси. Ова пасмина је коришћена као службени пас у војсци, између осталог и као чувар у Сибирским логорима.
Један мој пријатељ из Земуна је имао једну од првих женки у Србији. То је пас за кога са сигурношћу могу да тврдим да му није потребан поводник. Изузетно стабилан пас створен да ради у тиму са човеком.

Crni-ruski-terijer-3.jpg

STORM 4.jpg

Овај пас је створен од од више раса што европских , што старих руских паса.

Мораш признати да су неке пасмине аутентичне наказе са низом здравствених проблема. Мопс, француски и енглески булдог нпр. Њихова егзистенција је само и једино хир безумника.

То је тачно Фабрико али то о чему говориш је управо доказ да се човек не може да игра Бога без последица.
Узмимо за пример енглеског Булдога. Он је некада био у Енглеској касапски пас. Тако је и добио име јер је у калницама случаио да обара бикове за клање. Данас је украсни пас коме је и пењање на степенице проблем. Али то је кривица искључиво човека.

Шнауцераста пудла, грозно. Та глава није нормална.

Давно је речено Фабрико да се о укусима не расправља. Свиђање је једно а доношење на основу свиђања арбитралних оцена је нешто сасвим друго и обично произвди негативне реакције.

Давно је речено Фабрико да се о укусима не расправља. Свиђање је једно а доношење на основу свиђања арбитралних оцена је нешто сасвим друго и обично произвди негативне реакције.

Није леп пас, једноставно. Је л' треба да лажем? Можда је користан, шта ја знам. Она намена за логоре је одвратна.

Лепота је у оку онога ко посматра Фабрико.

Oдређена правила ипак постоје и то не можеш негирати. Пси дугих ногу, шиљате њушке и елегантног држања су свакако изнад кратконогих балвана са главом гаргојла. Треба ли да објасним шта су гаргојли?

Oдређена правила ипак постоје и то не можеш негирати. Пси дугих ногу, шиљате њушке и елегантног држања су свакако изнад кратконогих балвана са главом гаргојла. Треба ли да објасним шта су гаргојли?

То је индивуална ствар Фабрико и не може да буде предмет прписаног става. Некоме су гаргојли лепи и ко сам ја или ти да им негирамо тај став осећање за лепоту.
А лепота је свакако није једини квалитет у доношењу суда о некоме, па ни псима.

То је индивуална ствар Фабрико и не може да буде предмет прписаног става. Некоме су гаргојли лепи и ко сам ја или ти да им негирамо тај став осећање за лепоту.
А лепота је свакако није једини квалитет у доношењу суда о некоме, па ни псима.

За тзв кућног љубимца се ваљда узима нешто оку пријатно. То нису људи па да нас одушеве духом и елоквенцијом, забога.

Back