Psi lutalice

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro... ali to ne znači da psi ne seru po ulici... I moj drug koji ima psa kaže da mu se ker svaki put osere kad ga šeta... (ovo SVAKI put nemojmo shvatiti bukvalno)

Наравно да серу. СВЕ ЖИВОТИЊЕ серу...а и људи понекад, богами....
Да ли је неко ту чињеницу доводио у сумњу?

Не шетају нигде, као ни зечеви. Има много предатора у виду џукела, па се не може. није сигурно ни за људе..

Хахаха...
Па распитај се мало...у кафилеријама и азилима се увек нађе исти број паса и мачака луталица... мачке се такође неконтролисано размножавају и има их много....
И мачке су предатори такође, опасни предатори...само што се не удружују у чопоре, али их има где год се окренеш...
Изађи увече да бациш ђубре у контејенер... нема шансе да не искоче бар три мачке из њега! z:lol:
А фебруара нема шанске да склопиш очи од њиховог јаукања и мрњаукања по целу ноћ.....z;)

Јесте, то је уско српска појава и не може се наћи нигде другде у свету....:zblesav:

Албанци немају паса, зато имају деце.... Не знам само ко им чува стада и ко лаје кад је неко на капији....z:mrgreen:
А и ако имају псе, као мирољубив народ, држе искључиво мирољубиве псе - пудлице и малтезере...z:mrgreen:

Може се наћи код исто тако изопачених нација које спавају са псима и држе их тамо где живе, у дневним и спаваћим собама.
Иначе, ислам нпр. забрањује да пси бораве тамо где живе људи, а да не причамо о томе да већина источних народа псе не третира ништа другачије од осталих домаћих живтиња.

Па читај мало књиге, узми Дезмонда Мориса, доктора филозофије и управника зоолошког врта у Лондону, његову књигу ''Упознајте свог пса'', па ћеш наћи одговоре на своја питања...

Пас је једина животиња која се сама припитомила и једина заиста питома животиња. Мачка се није припотомила човеку, него је човека припитомила себи...
Остале животиње је човек морао физички да савлада, да их покори да би их узгајао...
Остале животиње никада нису делиле станиште са човеком, живеле су у кокошињцима, шталама, свињцима.... само псу и мачки је било дозвољено да деле исте просторије са човеком....
Пас и мачка се добро осећају у човековом друштву. Погово пас који је социјална животиња и навикао је на односе унутар чопора који су врло слични односима унутар људског чопора (породице). Социјално уређење чопора и породице су слични, и пас ту има своје место у хијерархији, он заиста мисли да је део те породице.
Остале домаће животиње немају потребу да буду у људском друштву и за њих би било мучење да живе у соби на осмом спрату...

Лично, немам јошта против тога да овце пасу у Пионирском парку....али и оне каке, зар не? И оне не би могле бити пуштене да живе тамо слободно јер би то било опасно за њих, то није њихова природна средина... Ни пи луталице нису тамо да би живели слободно и били умиљати, него зато што су их недоговорни људи направили луталицама, и треба, наравно, уклонити оданде, ако их има....

Пас је био третиран исто као и све друге домаће животиње све док Енглези нису почели у 18. и 19. веку да их уводе у просторије где бораве, па чак и у спаваће собе (прича се да су већ тад почели да праве друштво њиховим госпођама). Та манија се полако раширила по целом западном свету, па је у другој половини 20. века дошла и код нас, иако смо се дуго опирали, мислим да је све до средине седамдесетих код нас било забрањено држати псе у становима.
Дакле, кад би увела јагње или прасе у стан, као што има случајева да понегде раде, и оно би израсло у питомо и мило створење, а исто тако кад би псе држала онако како се држе овце или свиње, ни он не би био какав јесте.

Даље, чак се и птица попут вране може наућити да буде јако умиљата, о папагајима да и не говоримо, али ако их држиш на дистанци, биће онакви каквим их је природа дала.

Према томе, престани да третираш псе као свете животиње, то је потпуно блесаво.

Poslednja izmena:
Хахаха...
Па распитај се мало...у кафилеријама и азилима се увек нађе исти број паса и мачака луталица... мачке се такође неконтролисано размножавају и има их много....
И мачке су предатори такође, опасни предатори...само што се не удружују у чопоре, али их има где год се окренеш...
Изађи увече да бациш ђубре у контејенер... нема шансе да не искоче бар три мачке из њега! z:lol:
А фебруара нема шанске да склопиш очи од њиховог јаукања и мрњаукања по целу ноћ.....z;)

Да да, мачке нападају људе итд... Колико ли је било случајева напада ове године?
О томе да мачке у градовима имају конкретну сврху, тј. да држе под контролом популацију мишева и пацова теби не вреди говорити...

Може се наћи код исто тако изопачених нација које спавају са псима и држе их тамо где живе, у дневним и спаваћим собама.
Иначе, ислам нпр. забрањује да пси бораве тамо где живе људи, а да не причамо о томе да већина источних народа псе не третира ништа другачије од осталих домаћих живтиња.

E ako islam to zabranjuje onda nema dalje, to je kraj diskusije. :roll:

E ako islam to zabranjuje onda nema dalje, to je kraj diskusije. :roll:

Ислам забрањује, Кинези дозвољавају, али само као печење, а ми решили да имитирамо енглеске лордове.. српска гологузија... И сад не можеш од "суграђана" паса и њихових гомана да прођеш

Ислам забрањује, Кинези дозвољавају, али само као печење, а ми решили да имитирамо енглеске лордове.. српска гологузија... И сад не можеш од "суграђана" паса и њихових гомана да прођеш

Objasnio covek, kratko i jasno. Bravo! :ok:

Koliko znam Kinezi su ih nosili u rukavu, uvek blizu i uvek uz telo, a sto se tice pecenja bas mi je zao sto se ne ugledamo na Kineze pa da glodjemo psece uho. Cini mi se da si se zapleo u temi i prosto ne znas sta pises.
Uzimas mi za primer islam i Kineze i njihov odnos prema psima.

Vratio se covek u rodno selo posle mnogo mnogo godina i prosto place da u selu nema vise onih velikih stada ovaca tek ponegde neka krava a i to retko, a pse svi vodaju na povodcu ujutro i uvece...I svi mu klimaju glavom, kao poslednja vremena dosla. A ja se nesto pitam kad toliko voli ovce, stada, krave, mleko zasto je odlazio iz sela, sto nije i mladost sa njima proveo.

Vratio se covek u rodno selo posle mnogo mnogo godina i prosto place da u selu nema vise onih velikih stada ovaca tek ponegde neka krava a i to retko, a pse svi vodaju na povodcu ujutro i uvece...I svi mu klimaju glavom, kao poslednja vremena dosla. A ja se nesto pitam kad toliko voli ovce, stada, krave, mleko zasto je odlazio iz sela, sto nije i mladost sa njima proveo.

Uh, kakav primer. :zroll:

Vidi, kada ljudi u gradu dozive scenario, koji je recimo u Becu....poligon po gradu u pokusaju da izbegnes da ne ugazis u jedno od silnih kerecih g*vana...onda ce vec razmisljanje i raspolozenje vecine ljudi da se promeni. Ovde je do skoro atmosfera bila takva da su te pse tretirali bolje od ljudi, bolesno i bizarno. Onda su pokusali da uvedu kazne za vlasnike, koji ne pokupe ta g*vna za svojim ljubimcem...sto nije donelo nikakav rezultat. Lep grad, sve to stoji...ali smrdi na g*vna kereca, i to se ljudima smucilo. Sad se otislo u drugu krajnost....postoje inicijative, koje generalno zele da zabrane drzanje pasa u gradu.
O cestim napadima na decu debila, koji pored male bebe u kuci drze psa, da i ne pricamo. Niti je grad za psa, niti je kuca sredina u kojoj pas treba da zivi. Ko ima uslove (dvoriste, dovoljno prostora itd.) i ko ne ugrozava druge (na bilo koji nacin) - o.k. Ali ovi novokomponovani ljubitelji pasa mi stvarno idu na onu stvar.

Koliko znam Kinezi su ih nosili u rukavu, uvek blizu i uvek uz telo, a sto se tice pecenja bas mi je zao sto se ne ugledamo na Kineze pa da glodjemo psece uho. Cini mi se da si se zapleo u temi i prosto ne znas sta pises.
Само полако, врло брзо ћемо доћи до псећег увета, само ако се овако настави..

А ја се само питам по чему су то пси бољи од оваца или коза, па могу и на село и у град, у кућу, па и у кревет.. Знаш ли ти можда нешто што ја не знам? :per:

Da nisi ti neki šovinista / fašista? Ne shvatam zašto bismo pre trebali da se (po nekim stvarima) ugledamo na muslimane ili Kineze, a ne Britance ili Amerikance.

1987. sam bio u Frankfurtu, u gostima kod strica i strine.
7 dana.
Oni su preko dana radili, a ja sam ostajao kod kuće.
Živeli su na drugom spratu solitera,
u jednom modernom naselju,
kao što je naše Mirijevo ili Medak, Miljakovac ..
Bilo je leto i zaista lepo.
Tih sedam dana mi je ostalo kao najlepša uspomena od svih odlazaka iz Beograda.
Srbima Nemačka zaista prija !!!

Mogao bih mnogo da vam pričam o toj obećanoj zemlji
( Čisti zidovi, neispljuvani, bez nacrtanih falusa i ostalih poruka,
svaki ulaz sa međunarodnom tlf govornicom u ono vreme, sa po 5 (pet) knjiga - telefonskih imenika, - i u mom naselju je to bilo par meseci pa vandala razbijali,
sa slot mašinama za prodaju cigareta na svakom ćošku - tada je kod nas u Beogradu noću moglo samo na ž. stanici da se kupe cigarete,
sa kantama za svaku vrstu đubreta, - i u mom naselju je to pokušano, pa ukinuto zbog ..?
sa šumama čistijim daleko od naših parkova ...

Ali neću !
Ovog puta ću da vam ispričam o Nemačkom rešenju pasa lutalica.
Probudim se ja prvog jutra u gostima
i zateknem doručak na terasi spremljen.
Terasa gleda na park, predivno letnje jutro!
Sedim, jedem, domaćini na poslu.
I kad sam posle klope zapalio cigaretu učini mi se da sam u žbunju ugledao zečije uši.
U sred Frankfurta !!!
Pa još jednom, pa onda vidim i zeku.

Šetao sam tog dana po gradu,
video svašta.
U sećanju mi ostalo da na ulici vidim dečaka kako prodaje neke životinje u kartonskoj kutiji,
priđem, ono tri lavčeta ..

Kad smo se na završetku dana našli kod kuće,
prvo što zapitah strica je bilo
jesam ja to dobro video i otkud zecovi u parku ?

" Da, da, ovde ih ima !" reče stric.
" Pa poješće ih psi, naročito su lutalice nezgodne " domišljato ću ja.
" Ha,ha,ha, pa nema sinovac ovde pasa lutalica, jok !"
" Kako nema ? " Urliknuh ja, pogođen mogućnošću da oni žive bolje od nas i nastavih:
" Pa kod nas žene i deca ne smeju sami da idu, na Kosovu od Sqipia, u Beogradu od pasa lutalica, a bogami i onih puštenih sa lanca.
Muškarci smeju, ja recimo kad siđem sa busa, kamen, dva u džep .."
Stric se osmehnu, tužno i zamišljeno.
Ćutasmo jedno vreme, kad ću ja odjednom pobednički:
" Oglodaće drveće !"
" Neće, ovde se otimaju deca o volontersko pravo da ih hrane ..."
Dokosuri me strikan.

Od tad znam,
sve što maštam negde postoji.

Od tad sam siguran
Mature treba ukinuti,
dati deci pare i poslati ih u svet.
Da vide i donesu.
Što više pametnog !
Kad su budale uspele da nam donesu drogu, pederastiju, sodomiju,
valjda će i ovi pametni uspeti da vide nešto dobro.
Ja sam za sedam dana video dosta za dva života da dostižemo ..!

Интересантно ми је ово лицемерство, ово "љубитељи" животиња.
Кад ово кажу, човек на први поглед помисли на дивне особе које воле животиње, брижне особе које воле своју околину, природу...

Али, кад се мало зачепрка испод, схвати се да они кад кажу животиње мисле искључиво на џукеле, њих не занима то што нпр. мачке страдају од тих истих џукаца, њих не занима што нпр. неко ко би држао зеца као љубимца (а ваљда је и он животиња) не би имао шансе да с њим, онако безопасним, прошета јер би га одмах напали и растргли што власнички, што пси луталице.

Њих наравно не занима ни то што њихови пси сваког дана остављају тоне фекалика и загађују градове, тим "љубитељима" природе не пада на памет да чисте ту исту природу од измета својих паса.

И онда схватиш колико су те особе у ствари лицемерне, предстваљају се лажно, колико је ту покварености...
a ti si sve to tako "pametno" zakljucio
e moram ti priznati da pocinjes da me odusevljavas sa svojim biserima....stvarno

Кад си задњи пут видела зечје гомно на улици? Или кад си заобилазила мачје?

pa macija go.na su u pesku gde bi deca trebala da se igraju al to vidim,ne smeta ti uopste?
pitam se zasto to...hm? aaa pa da...ti licno nisi zaobisao na ulici ili ugazio u macije pa te boli uvo za to...smeta ti samo ono sto tebi remeti plan i program
bas me cudi to...nikad mi nisi delovao kao samoziva osoba :)

Gde ja pisem da treba da se ugledamo na islam i Kineze? Svasta!

Него ћемо да се угледамо на Запад. Па ћемо керовима да дамо "грађанска" права, педерима ћемо да дозволимо да склапају бракове и да се ******е по улицама, деца ће имати права да туку родитеље ако им не дају џепарац, све извитоперености ћемо да увеземо са запада..

pa macija go.na su u pesku gde bi deca trebala da se igraju al to vidim,ne smeta ti uopste?
pitam se zasto to...hm? aaa pa da...ti licno nisi zaobisao na ulici ili ugazio u macije pa te boli uvo za to...smeta ti samo ono sto tebi remeti plan i program
bas me cudi to...nikad mi nisi delovao kao samoziva osoba :)

Иди испавај се, можда после тога будеш деловала мање небулозно...

Видиш да измишља, мачке не смеју да приђу дечјим игралиштима од паса, ето то је наша стварност..
И не знам ко је још видео власничку мачку да се шета по игралиштима...

hahahahah jaooo strasno
pa tebi cu za ovaj post da dam reputaciju...ovo je shou

Него ћемо да се угледамо на Запад. Па ћемо керовима да дамо "грађанска" права, педерима ћемо да дозволимо да склапају бракове и да се ******е по улицама, деца ће имати права да туку родитеље ако им не дају џепарац, све извитоперености ћемо да увеземо са запада..

U tom pravcu je krenulo, nazalost. Glumimo vece demokrate od zemalja u kojima taj sistem postoji 50 godina duze nego u Srbiji. Meni skoro pa tuzno, kao posmatracu sa Zapada. Ne stoji nam to...bezveze se glupiramo. :zroll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back