Psajho psajho lele mene majko :)

• Začetnik teme Začetnik teme ZORO-
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pojam normalnosti je vrlo relativan. Gledano objektivno 90% ljudi u velikim gradovima pate od nekog blazeg oblika neuroze. I to je se smatra normalnim, jer je prosto globalizacija nametnula takav tempo...koje ljudska psiha ne moze da izdrzi.
Ja lichno, ne smatram da je osoba koja se razlikuje od okoline obavezno neurachunljiva. Moze da bude genije, a sa njima ide neverovatno tezak karakterni sklop lichnosti. Mene recimo takvi ljudi vrlo privlache...
Sa druge strane neko voli i odgovaraju mu umetnichki tipovi ljudi koji takodje odskachu od onoga shto se objetivno u narodu naziva normalnost.
Mislim da nisi dovoljno dobro razmislio kada si otvarao ovakvu temu, jer psihichki neurachunljivi ljudi u pravom smislu te rechi, nisu osobe koje se chesto srecu, i mislim da ih karakterishe mnogo teza devijacija od histerije (karakteristichna za zene), ljutitih ispada...itd...
Sve u svemu, svaka krpa nadje svoju zakrpu...

Ma ne ljudi hajde malo ozbiljnosti. Ako se neko jednom pokaze i dokaze sa tim nekim aj necu da kazem shizofrenicnim ispadima al nekim ispadima, koliko je za verovati da se takvi ispadi nece cesto dogadjati i koliko je za verovati da ti ispadi nece biti usmereni protiv "voljene" osobe? Koliko to moze da narusi ili ugrozi vezu?

Ako se partner jednom pokaze kao skot prema tebi, mozda mu treba pruziti jos jednu sansu, ali, ako se to ponovi, od takvog partnera treba pobjeci sto dalje, jer ce ti samo zagorcati zivot............znaci, sut u dupence..........steta sto sam ja dala jos jednu, pa jos jednu sansu, a nista se nije promijenilo, umobolnik ostaje umobolnik....................

Moze da bude genije, a sa njima ide neverovatno tezak karakterni sklop lichnosti. Mene recimo takvi ljudi vrlo privlache...

Sa druge strane neko voli i odgovaraju mu umetnichki tipovi ljudi koji takodje odskachu od onoga shto se objetivno u narodu naziva normalnost.

Да... то је проблем што Зоро није рекао шта је за њега "психичка неурачунљивост". Кад се то каже, мени падају на памет неке чудне и ненормалне реакције, нешто што избаци особу из такта и слично, али да нису у питању ситуације, него неко стално стање... Ово што си ти горе навела никад не бих сврстао у ту категорију, и то ми никад не би ни пало на памет.

Ako se partner jednom pokaze kao skot prema tebi, mozda mu treba pruziti jos jednu sansu, ali, ako se to ponovi, od takvog partnera treba pobjeci sto dalje, jer ce ti samo zagorcati zivot............znaci, sut u dupence..........steta sto sam ja dala jos jednu, pa jos jednu sansu, a nista se nije promijenilo, umobolnik ostaje umobolnik....................

Jel ti to o Draganu? :hahaha:

neuracunljivost je kad covek usled dusevne bolesti, zaostalog dusevnog razvoja, privremene dusevne poremecenosti ili druge teze dusevne poremecenosti nije u stanju da shvati znacaj svog dela ili upravlja svojim postupcima
to je pravna kategorija
molim lepo
sad sledeci moze da objasni sta je to psihic

Back