Psajho psajho lele mene majko :)

• Začetnik teme Začetnik teme ZORO-
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ал кад год видим ову тему... Зоро, 'бем те у реч "псајхо"... идеш психо или сајко, какав "псајхо"...

Vidi da je PSAYHO. ;)

Sada je dosao pravi cas,sa svih strana dopire bas,nasa tjela nek se tresu u ovom ludom beskrajnom plesu,DJ sad pojacaj ton,da zaplesu ona&on,muzika ova ce nam doneti srecu,srecu,srecu malo vecu !!!

Vidji majko igra ka' PSYCHO,vidji majkooo,vidji majko igra ka' PSYCHO,psycho,psycho kuku mene majko...

neuracunljivost je kad covek usled dusevne bolesti, zaostalog dusevnog razvoja, privremene dusevne poremecenosti ili druge teze dusevne poremecenosti nije u stanju da shvati znacaj svog dela ili upravlja svojim postupcima
to je pravna kategorija
molim lepo
sad sledeci moze da objasni sta je to psihic

Jao bravo pravnice nasa. :klap: Mozda te nekad budem angazovao za sud ako mi bude trebalo. :lol: Za neku parnicu. :lol:

Poslednja izmena:
Pojam normalnosti je vrlo relativan. Gledano objektivno 90% ljudi u velikim gradovima pate od nekog blazeg oblika neuroze. I to je se smatra normalnim, jer je prosto globalizacija nametnula takav tempo...koje ljudska psiha ne moze da izdrzi.
Ja lichno, ne smatram da je osoba koja se razlikuje od okoline obavezno neurachunljiva. Moze da bude genije, a sa njima ide neverovatno tezak karakterni sklop lichnosti. Mene recimo takvi ljudi vrlo privlache...
Sa druge strane neko voli i odgovaraju mu umetnichki tipovi ljudi koji takodje odskachu od onoga shto se objetivno u narodu naziva normalnost.
Mislim da nisi dovoljno dobro razmislio kada si otvarao ovakvu temu, jer psihichki neurachunljivi ljudi u pravom smislu te rechi, nisu osobe koje se chesto srecu, i mislim da ih karakterishe mnogo teza devijacija od histerije (karakteristichna za zene), ljutitih ispada...itd...
Sve u svemu, svaka krpa nadje svoju zakrpu...

Potpuno se slažem sa gore napisanim.
S obzirom da je bilo nekih negativnih komentara na gore napisano, smatram da nisu na mestu, jer ova tema nije namenjena isključivo stručnjacima, kao što su psihijatri, psiholozi, psihoanalitičari,..., već i ostalima.
Ukoliko ima stručnih komentara, i više nego korisno ih je čuti, uz uslov da zaista potiču od stručnog lica.

Potpuno se slažem sa gore napisanim.
S obzirom da je bilo nekih negativnih komentara na gore napisano, smatram da nisu na mestu, jer ova tema nije namenjena isključivo stručnjacima, kao što su psihijatri, psiholozi, psihoanalitičari,..., već i ostalima.
Ukoliko ima stručnih komentara, i više nego korisno ih je čuti, uz uslov da zaista potiču od stručnog lica.

Pa evo ja cu ti ponoviti (a nisam strucno lice) isto sto je rekao i KadBiBio.
To sto znam sta znace termini koje koristim ne znaci da sam strucnjak. Ali znam sta znace.

simptom nije isto sto i psihicka bolest. Grupa simptoma na osnovu koje se moze "proglasiti" postojanje jedne odredjene psihicke bolesti kod coveka cesto mogu izostati, cak i dok on ima tu bolest, cesto ne isplivaju na povrsinu. Komplikovanije je sa identifikacijama gde osoba imitira nekoga 'uglednog' koji je u stvari pun radnji koje laici ne tumace kao tikove ili neke druge ko zna kakve bolesti, te je onda obican psihijatar sklon da "imitatora" proglasi bolesnim od bolesti koje mozda ni ovaj koga imitator imitira nema, vec je i 'uzor' mozda i sam neki "imitator". Do toga dolazi zato sto obicna osoba ne zna "sta je to simptom" i cesto za nesto normalno misli da je bolesno, i obratno... te oponasanje presidenta drzave (vrcenje prstima) ljudi cesto ne tumace kao simptom odredjene bolesti. Ukoliko psihijatar na osnovu ko zna kojeg sklopa radnji koje pacijent radi cisto zato da bi imitirao nekoga i ne tumaci ih kao simptome, ustanovi neku dijagnozu, onda se obicno desi da ta dijagnoza bude i promasena. To je zato sto ne tumace doktori i laici i oni koji nisu ni laici "iste stvari" kao simptome, i cesto se desi da "sto je za pacjenta nezdravo to doktor misli da je zdravo, a nesto sto je za pacijenta idealno doktor vidi kao simptom". Da bi sve bilo jos smrsenije, pored identifikacija (imitacija tudjih simptoma, sa ciljem da se lici na nekoga, slucajno...) koje su i same nenormalne, postoje i neki americki sabloni za definisanje nervnih bolesti, to jest, veoma pogresni standardi za dijagnostifikovanje, koji se koriste svuda a od njih nigde nema neke koristi... itd.

Postoje "latentne" bolesti, to su one ciji simptomi jos nisu isplovili na povrsinu, i takve mogu biti cesto i psihoze. Po svakoj mogucoj definiciji, verovanje u hriscanstvo "na standardan nacin" je jedna shizofrenija. Samo sto je latentna. Procitati u psihijatrijskom nekom recniku sta je shizofrenija, i uporediti ponasanje i stavove shizofrenika sa ponasanjem i stavovima klasicnog vernika nije tesko, i za to se i ne treba biti strucan.

Naravno, identifikacija postoji vise vrsta, i to i onih ima koje nisu i imitacije kao u gore navedenom. Naravno, ne mora neko da ima i simptome da bi se moglo utvrditi da postoji neka bolest kod njega, to se moze i pre nego sto simptomi isplivaju (a oni i ne moraju isplivati nikad).

Back