- Poruka
- 55.130
Evo vidoh ovu sliku na internetu
i pitam se, Ko prži paradajz tako?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
U tursiju mogu i kruske i jabuke npr.greni smit.Šta se čudiš, Mito?
I ja sam pravila turšiju sa ljutom papričicom i krupnim belim slatkim grožđem.
Mmmm, super je bilo.9
Jabuke i manje dinje sam stavljala kada sam pravila turšiju u burencetu.U tursiju mogu i kruske i jabuke npr.greni smit.
Ne znam,ali paradaiz ne bih nikada przio,jer ga obozavam u onom stanju kakav jeste.Sto se tice lubenice,jeo sam kiselu lubenicu.To je Leskovacki specijalitet,a zet mi je bio Leskovcanin.Uz dobru rakiju ide kao meze bolje od prsute.Krastavac przeni sam video negde u restoranu.ne bi ga pojeo da mi daju 10 kila zlata.Evo vidoh ovu sliku na internetu
![]()
a onaj šećer iz groždja treba da ubije ljutinu?Šta se čudiš, Mito?
I ja sam pravila turšiju sa ljutom papričicom i krupnim belim slatkim grožđem.
Mmmm, super je bilo.9
možda Italijani imaju neki žilaviji paradajz od nas?Ukus je fantastičan, tu je so, sirćetna esencija.
Ostavljala sam nekada svoj recept za turšiju, negde je među postovima i temama.
_--------------------------------------
Gledam ovaj jadni paradajz sa slike i tačno osećam onaj otužni miris pečenog paradajza
Elem, kada sam se udala nisam bila baš vešta u kuvanju.
Rešim iz 'Bazara' da isprobam recept i iznenadim muža.
Recepti italijanske kuhinje na slikama - savršenstvo.
Da ne dužim, recept je bio : sveži paradajz napunjen pirinčem i zapečen u rerni.
Stvarno sam se trudila, i sve je izgledalo super dok je bilo nepečeno.
Izdubljen paradajz napunjen prokuvanim i začinjenim pirinčem i zatvoren poklopčićem paradajza.
Sve to spremim, stavim u rernu da se zapeče.
I osetim taj miris paradajza... Otvorim rernu, paradajz pustio sok, sprčio se, deformisao.
Pomislim: šta sada, odasuti taj sok i zapeći ili peći dok ne ispari.?
I,evo, dolazi mm i vodi venčanog kuma na ručakA kum, guzonja, mesonja i gurman...
Ne mogu opisivati kumov izraz lica dok je jeo zapečeni paradajz sa pirinčem a sve bez mesa
To sam probala tada i nikada više!
Ovaj paradajz sa slike me podsetio na moje početno ' kulinarsko umeće'![]()
И ја га обожавам. У ресторану, шта год да је прилог тражим уместо предвиђеног гриловано поврће. И испада да увек једем истоGrilovano povrće mi je bolje nego obično..![]()
Probaj suseni paradajz u maslinovom ulju,imas u marketima,fantazija od ukusa..Nikad nisam przio crveni paradajz,ali zelene (tomatillo) da. Na rostilju pa posle pravis salsu. Valjda moze i sa crvenim...
Probao sam svasta, verujm mi. Odavno koristim takvo nesto. Ovde se to zove "sun dried tomato". In olive oil. Ne mogu da govorim o necemu sto ovde mozda nema.Probaj suseni paradajz u maslinovom ulju,imas u marketima,fantazija od ukusa..