Prvo (najstarije) secanje

Lezhim na krevetu sa 4 godine mrtav bolestan,ne mogu mishitj u telu da pomerim.Lezhim i blejim u plafon.Odjednom mi se neverovatno povratja,boli me stomak uzhasno,pocrvenele mi ochi,i pre nego shto sam stigao da ustanem ispovratjam se na patos...i to bio neki stari,izandjali tepih...i dolazi tjale i krene da me bije shto sam se ispovratjao na tepih...mogutje je da zbog takvih sitnih stvari mrzim tog kretena iz dna dushe...

od kad mi se shveca rodila, a tad sam imala oko 2,5 godine, skoro svega se setjam, ali bash sam se sad za 1. maj setila jedne scene kako mi previjau pupak, imala sam mozda koji mesec max... tu sam se istripovala... znachi tachno onako setjam se kako gledam ka dole kako mi mazu stomak nekom kremom i onda uvijaju... ma trip...

Oximoron:
kako zavidim ljudima sa sretjnim prvim setjanjem...
sretja je individualna... meni je npr tvoje prvo setjanje bash urnebesno... kao i npr. kad su moju shvecu t ukli jer nije htela da me slusha, ili kad sam se prevrnula iz shetalice i cepala se tako prevrnuta dok me nisu okrenuli, ili kad me je ukrala jedna zena od koje sam mislila da je moja strina, ili kad sam se izgubila u 'tc' u budvi i sela i jela svoje bombone i tako dalje... a nekom je to mozda bash tuzno...

Имо сам 2,5 године, и добио сам чоколаду која је била већа од мене :) Тачно се сећам како сам је држо, и лупо све около с њом, возећи се у неким колицима :)

Secam se,cale i ja sedimo na brachnom krevetu,neshto kasno je bilo,3,4 ujutru,...a imala sam oko 2-3 godine,a keva stoji u coshku sobe okrenuta licem prema zidu,...Cale uzeo veliku jabuku,ja 3x manju i kopiram ga kako se jede jabuka,on pojede sve sem peteljke,tako i ja,...a keva i dalje stoji u coshku i plache,...cuti cale,ja srecna shto sam iskopirala caleta,...Svanjava i on odlazi,a pre toga su me zatvorili u sobu,...Posle,kad sam porasla,saznala sam da je on nju tad prebio na mrtvo ime jer je bio pijan i nije smela dalje iz coshka,...Vishe nikada u zivotu nisam videla caleta,keva je pobegla sa mnom i burazerom...

Secam se josh brdo stvari,pisacu posle,sad me mrzi...

Najstarije secanje je bilo...Bio sam negde oko 3 godine,a moja sestra oko 1 god. a posto sam bio smrtno ljubomoran na nju,i kako sam je tada mnogo mrzeo,uzeo sam noz i zamerio sam se,noz joj je preleteo negde oko 2-3cm od njenog lica,secam se da su me posle prebili,a ja od muke uzmem isti noz i porezem sebi dlan...

bigsister:
sretja je individualna... meni je npr tvoje prvo setjanje bash urnebesno... kao i npr. kad su moju shvecu t ukli jer nije htela da me slusha, ili kad sam se prevrnula iz shetalice i cepala se tako prevrnuta dok me nisu okrenuli, ili kad me je ukrala jedna zena od koje sam mislila da je moja strina, ili kad sam se izgubila u 'tc' u budvi i sela i jela svoje bombone i tako dalje... a nekom je to mozda bash tuzno...
Jeste urnebesno...al ne znam koliko ljudi ovde zna kako je kada najvishe ochekujesh podrshku a dobijesh batine :D mislim,tjale je imao razne faze,valjda sam ga zato i zamrzeo,jer nikad nisam znao na chemu sam...uvek je bio nekako rezervisan,hladan...to me je nerviralo...

Prvo secanje- kada sam rodjena kupili su mi vuchjaka Eni da raste sa mnom- a kada sam imala oko 2god ona je umrla- bila je mala i zapetljala se za onaj lanac i ugushila se.... plakala sam sledeca 2 dana i nishta nisam jela i zato su me odveli u bolnicu gde sam provela 2 meseca zbog svakojakih sranja....;(

Verovatno je to bilo u Knicu (moje selo,kraj Kragujevca).... nemam pojma kolio sam imala godina,mozda 4 godine.......... Aca (stric) i ja smo u kucici nekoj u dvoristu i slusamo na radiju i pevamo 'Neki novi klinci....' od Balasevica. To je ujedno i 1. pesma koje se secam

Oximoron:
Pa,moja majka je bila najbolji roditelj koga mozhesh da zamislish...

Takodje,....zrtvovale su se za nas,ceo zivot nam je posvetila da ne osetimo posledice odrastanja sa samo jednim roditeljem i ceo zivot je ubedjujem da nam je milion puta bolje bilo bez njega,nego da je nastavio da nas maltretira.Sa njom imam strava secanja,...sa burazerom malo loshija,ali sa caletom najgora,...

rajkec:
Niko mi ne veruje ali ja se secam svog prvog rodjendana!!! Ali naravno samo nekih detalja 2-3 i nicega vise!!!
kako ti ne verujemo?

meni je prvo secanje vezano samo za miris,tek sam trebala da napunim 1.godinu...........
a prva slika datira iz perioda 2.godine,zavirivanje preko ograde jedne velike terase - posmatrala sam konja koji pase..............
oba secanja su vezana za boravak na moru....................

Back