Прво чудо Патријарха Павла

Kao patrijarh se odrekao svoje episkopske penzije,dok je i od svoje plate koju je dobijao odvajao za siromasne.A poznata je ona prica jos dok je bio episkop,kako su neki episkopi na Saboru trazili da im se povecaju plate.On je odgovorio:"sta ce nam kad ni ovo malo sto imamo ne uspemo da potrosimo".
On nije imao ustedjevinu.Jedina imovina koju je posedao bio je jedan sad i valjda neke knjige.

Odrekao se penzije? U ciju korist? U korist drzave? Alal mu vjera, velika plemenitost. Za siromasne je odvajao od plate? Milostinju daje I bijeda jos vecoj bijedi. Na sto je trosio platu? Na porodicu nije, jer je nije imao (mada neki tvrde da mu je kcerka bila udata za jednog beogradskog popa). I ne moze Pavle zaustaviti povecanje plate vladikaman jer patrijarh nema vlast nad vladikama osim sto to ima papa nad svojima.

I pusti ti te "price"!
 
Odrekao se penzije? U ciju korist? U korist drzave?
Bez obzira u ciju korist,to govori o njegovoj skromnosti i koliko je malo trosio na sebe.
Za siromasne je odvajao od plate? Milostinju daje I bijeda jos vecoj bijedi.
Komentar je suvisan.
Na sto je trosio platu? Na porodicu nije, jer je nije imao (mada neki tvrde da mu je kcerka bila udata za jednog beogradskog popa). I ne moze Pavle zaustaviti povecanje plate vladikaman jer patrijarh nema vlast nad vladikama osim sto to ima papa nad svojima.
To da je imao vanbracnu cerku je laz koju siri penzionisani o.Zarko Gavrilovic.A to za papu isto nije istina.Pitaj bilo kog RKC svestenika da ti malo pojasni posto je ocigledno da ne znas.
Takodje,nigde nisam rekao da je on sprecio povecanje plata.
I pusti ti te "price"!
Tu "pricu" znaju svi episkopi SPC,a pominje se i u vise knjiga(npr "Budimo ljudi").
 
Ја мислим да:
Pavle niti je bio svetosavski pravoslavac, niti je bio nacionalno orjentisan kao Srbin. Bio je ekumenista I podrzavao je antisrbsku politiku Beograda, Vatikana I svjetskih mocnika. Zavodio je Pravoslavne svetosavce za Goles planinu radi ostvarenja ciljeva vijekovnih neprijatelja Pravoslavne Crkve I srbskog etnosa u cjelini. I dobro je Pavle odradio svoj dio tog globalnog posla I zato ga neprijatelji Srba I njegova duhovna sabraca zele jadnom ostatku srbskog naroda nametnuti za sveca, jer preko mrtvog Pavla treba do kraja da zavrse posao koji Za zivota Pavle nije do kraj zavrsio.
Ukratko receno: Pavle je bio izdajnik Boga i Srba.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top