Prvi snimci nakon napada na festivalu u Nemačkoj: "video sam ljude kako leže i lokve krvi"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
76.952
Nakon napada na "Festivalu različitosti" u nemačkom gradu Solingenu, na društvenim mrežama pojavili su se i prvi snimci.

Jedinice specijalaca iz cele Severne Rajne-Vestfalije su na putu za Solingen, raskrsnice puteva su zatvorene, a stanovnici su zamoljeni da ostanu u svojim kućama.

Lars Brejcke, očevidac napada, rekao je za Solinger Tagenblat da je stajao ispred bine kada se zločin dogodio.

On ističe da je po izrazu lica pevačice Suzan Tofer shvatio da nešto nije u redu.

- Jedna osoba je pala samo metar od mene. Mislio sam da je pijana, a kada sam se okrenuo, video sam još ljudi kako leže na zemlji i lokve krvi - rekao je Breicke, koji je ostao nepovređen.

Prema prvim informacijama, troje ljudi je ubijeno.

Na ulicama se mogu videti uplakani ljudi.

Desetine spasilaca reanimiraju povređene. Spasioci se bore za živote 9 ljudi.

Više ekipa hitne pomoći koje pomažu žrtvama nalazi se na licu mesta, a policijski helikopter kruži iznad grada.

Ljudi koji su se našli na licu mesta rekli su da im je napadač ličio na Arapina.

Policija traga za napadačem. Deo grada je blokiran.

Kurir.rs/Bild/Solinger Tagenblat/Preneo: D. P.

https://www.kurir.rs/planeta/443009...m_medium=web_home&utm_campaign=adria_internal
1724459562376.png

Dakle nema samo Amerika tapiju na ovakve stvari?

Poslednja izmena:
Napad, koji se tretira kao teroristički, dogodio se u gradu Solingenu u zapadnoj Nemačkoj oko 21.45 po lokalnom vremenu.

Zvaničnik je rekao da je šest osoba povređeno, dok lokalni list Solinger Tageblat izveštava da su tri osobe u kritičnom stanju.

Bild je izvestio da je muškarac nasumično ciljao ljude i direktno ubo nožem u vrat.

Na trodnevnom muzičkom festivalu, koji je počeo u petak, učestvovali su brojni nemački pop bendovi, a organizovan je povodom proslave 650. godišnjice Solingena.

Ebiga, vi hocete da budete ludi , oni hoce da budu ludi , kod vas je to razbijanje stanica, prebijanje ljudi , kod njih je ubijanje i klanje, sve je to stvar folklora....

Ja ne bih da razlikujem naskakanje na lezeceg coveka i naskakanje na lobanju u odnosu na ubadanje nozem, uostalom imali smo reckanje nozem na beer festu pre nekoliko godina....10tak uboda, samo sto su 3cm plitki, zvezdarac odradio , znaci nije imigrant...

Kad vidim da neki klinac djonom nekog udara u glavu ili u telo , odmah bi mu prisio 40 godina zatvora, bez skracenja....naravno uz mogucnost da predje na ekonomiju zatvorsku , da tamo obradjuje zemlju...ali ga nikad vise ne bih pustio medju ljude...

A majku koja pokusa da ga brani , to bi tek izudarao bicem jedno 20 puta...cisto da jezik i emociju sacuva za stvarno potrebne slucajeve...Ne bih kaznjavao ljubav je to , samo da oseti kako ljubav izgleda iz perspektive njenog sina.

Suvise dugo pustate da se sociopatologija niti uocava niti kaznjava niti razdvaja...
Suvise dugo...
Cela nacija Srpska nam je postala sociopatoloska, nije jos postala psihopatoloska, ali i tu je blizu...

Poslednja izmena:
Ovakve stvari će valjda da osveste Nemce da migranti ne žele da se integriraju već da nametnu svoje zakone?

Da, tu se napravio neki čudan svinjac besmisla:

- Prvo su uveli blagostanje i preplavili društvo zabavom.
- Mladi su počeli da budu inflenseri, pozeri, konsultanti, lajfkoučevi... instagram, provod, zaebancija...
- Niko neće da radi. Nedeljom odmaramo, razmišljamo o 4-dnevnoj radnoj nedelji.
- Pa dobro, ajde da uvezemo migrante, oni će da rade, mi ćemo da blejimo.
- Došli migranti... neredi, ubistva, silovanja... aaaa, nećemo migrante.
- Pa dobro, ko će onda da radi?
- Ne znamo. Konfuzija u društvu. Nepremostiv problem ;)

Kratak opis funkcionisanja modernog zapadnog društva.

Policija ne zna gotovo ništa o napadaču: "To je naš ogroman problem"​

Najveći problem s kojim se policija suočava je što nema gotovo nikakve informacije o napadaču, koji je uspeo da pobegne u panici i metežu koji je nastao nakon napada, rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova.

GdKk9kpTURBXy8zMDM3ZTkxMzNlNjU2ZDE3ZDgyNTI3ZDAyODRhN2ZiYi5qcGeRkwLNAcIA3gACoTAFoTEC
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia / Profimedia

-To je naš ogroman problem. Još nemamo puno informacija o počinitelju. Svedoci su u šoku ili trenutno ne mogu da govore. Moramo sve informacije da složimo kao slagalicu kako bismo sada mogli da proširimo potragu i pronađemo počinitelja - rekao je portparol Aleksander Kresta i dodao da je "teško doći do preciznog opisa napadača".

Kako javlja nemački ARD, istražitelji veruju da je napad počinio jedan čovek, te da nije imao pomagače.

Poslednja izmena:

Back