Prvi put u istoriji: Građani Srbije neće u EU

Да је бар остварена СЗО у јужној нам покрајини... Да је барем у БиХ некакав ред... али није и не зна се када ће.

Не бих хтео ни у један динар да се опкладим када ћемо да добијемо нешто од важних ствари.

После 20 година углавном замајавања, можемо само још да се наоружамо па да наша неутралност почне више да се уважава.
 
Srbija danas vredi 90 milijardi Eura. Kolika je po tvom mišljenju načinjena šteta, ovako odokativno?
Tada je čitava Srbija vredila nekih, ajmo, da malo naduvamo, 10 milijardi Eura.

Srbija vredi mnogo više, samo infrastrukturna šteta je oko sto milijardi. Samo pojedine srpske kompanije vrede desetine milijardi, tako da molim te urazumi se malo pre nego što ispališ ovakve cifre...
 
https://rs.n1info.com/vesti/vucic-z...6HOPTrWH-Y_As92_XuunAid5VnwCUdx_3WLm-t_QwfWwM

Nažalost, ovo je kraj za Srbiju u Evropi. Ovom odlukom se u očima EU svrstavamo na stranu Rusije.
Сврставамо се на страну оних који нису слепи послушници Америке.

Ми смо већ издржали санкције и бомбардовање. Немају више ништа чиме би могли да нас плаше.
 
Svrstavamo se na stranu agresora i neprijatelja Evrope.
Ми смо бомбаровани због Рачка. Сада знамо да је то била лаж, запад сам рекао.
Република Српска је била бомбардована због Сребренице - Енглези скоро отворише документе у којима јасно пише да су још онда знали да се то све може максимално назвати "ратни злочин".
Ирак је 2003. уништен због "поседовања оружја за масовно уништење". Лаж.
Либија је уништена чисто из бахатости. Данас та земља постоји само зато што суседи нису кренули у офанзиву.
"Изградња демократије и цивилног друштва у Авганистану" - лаж, само лаж и ништа осим лажи.
"Борба против диктатора у Сирији" - тако што су ИСИС лудаци претили да сломе државу, па и суседни Ирак (уништавајући све успут). Дошли Руси, дошао мир и ред. Данас се ратује само у уском појасу уз границу са Турском.

Навео сам само 6 лажи Америке. Истину нисам могао да нађем нигде.

Могу на број 7 да ставим "формирање ЗСО". Чекање годоа.

Стварно би неко требао да буде глуп па да поверује било шта.
 
Да је бар остварена СЗО у јужној нам покрајини... Да је барем у БиХ некакав ред... али није и не зна се када ће.

Не бих хтео ни у један динар да се опкладим када ћемо да добијемо нешто од важних ствари.

После 20 година углавном замајавања, можемо само још да се наоружамо па да наша неутралност почне више да се уважава.
Mi smo im bili prvi experimentalni NATO "projekat" u Evropi.
Videli su da im se može,...pa krenuli da naoružavaju Ukrajinu.Samo su ovog puta otišli "predaleko".
Neofašisti su preliveni iz Poljske.To je Evropsko "leglo" br.2.
 
Ako narod u Srbiji nije glup, zašto je onda najsiromašniji u Evropi, ako ne brojimo "vašu braću" Ruse i Beloruse, te Ukrajince, koje vaša braća davi?
Uslovi za ulazak u EU se znaju. Nisu promjenjeni. Srbija nije ispunila ni jedan.
Ona prića oko uslovljavanja sa strane EU je za narod, koji eto, nije glup.

Za ulazak u EU treba ispuniti uslove!!! Rumuni i Bugari su ih ispunili ili dogovorili rok u kom će da ih ispune (zbog toga se i vode pregovori!!!). Srbija ne želi, da ispuni uslove, nego želi, da se EU prilagodi Srbiji, odnosno, da uđe u EU pod svojim uslovima. Naravno da tako to ne može.

Zašto onda patite sebe? Povucite aplikaciju za članstvo i mirna Bosna.
A vi ne, vi mislite u EU oni blesavi, svi gay....
Kasnije neka zemlja uđe u EU, više mora se prilagoditi, jer EU ne spava, nego kreira standarde i politike, po kojima se društvo razvija. Srbija svake godine napreduje u čitavoj godini, koliko EU za mesec dva. Raskorak je sve veći i veći.

Vi ste izgubljeni u vremenu i prostoru. Danas da Rusija izvrši invaziju na Srbiju, pola Srba bi dobrovoljno prešlo u Ruse, te ratovalo protiv druge polovine, koji žele biti Srbi.


Jasno vam je, da će to da vam naplate? I to sa zateznom kamatom?

Niste, ali će da vam naplate žestoko. Sankcije, sankcije....

Švajcarska, Lihtenštajn, Norveška i Island prate sve zakonodavstvo EU sa malim različitim otstupanjima za svaku zemlju, zbog kojih i nisu člani. Reklo bi se da su neformalno "in". UK je izašlo, ali nije u potpunosti, jer je Severna Irska praktički neformalno ostala dio EU.

Irska je pretekla Švajcarsku, Luksemburg je puuuno bogatiji....

Ali ...ali....oni poštuju sve odluke EU.....

Varaš se, ali ne mogu da ti kvarim vjeru. Pronađi BDP po regija NUTS2, pa češ vidjeti, da su i neke na istoku EU bogatije od Švajcarskih ili od prosjeka Švajcarske...

Podržavam. Pošteno bi bilo, da to napravite. Sa tim postanete treća zemlja, roba iz Srbije nema više povlašteni status, ponovno se vam uvodi Vize za putovanja i vračate sve što ste dobili iz pretpristupnih fondova. Sve dok si rekao keks...


Grešiš i to puno. Pretpristupni fondovi se vračaju u slučaju odustajanja od ulaska. Pomoć se ne vrača.
Problem nije EU, nego vaša privatizacija i poduzetnici, koji su dobili poduzeća za đabe, te im je jeftinije, da ih iseku u staro gvožđe, nego, da se cimaju proizvodnjom. Pristupali ili ne pristupali EU, isto bi bilo, samo bi vam možda u tom slučaju bila roba iz EU puno preskupa, pa bi više bili okrenuti robi iz Kine, a proizvodili bi još manje nego sada, jer bi imali carinu na izvoz u EU, te dosta pogona koji sada rade uopšte ne bi ni bilo.


To je prazna priča, daj zvaničnu statistiku, pa da provjerimo.

Irska enormno raste, najbrže od svih zemalja u Evropi, sve na račun izlaska UK iz EU, jer se dosta kompanija preselilo baš u Irsku. Pretekli su Švajcarsku i po kvaliteti života (HDI indeks je jedan od najboljih pokazatelja kvalitete života u nekoj zemlji):
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index

Ali, ko je kriv za to? EU, koja je dala sredstva, ili vaša politika, koja je pripremila planove u što će da se ulaže ta sredstva?

Mirišem klasično potcenjivanje EU? Nisu samo Bugarska, Rumunija i Hrvatska, koje su najsiromašnije u EU, nego i skup najbogatijih i najrazvijenijih zemalja na kugli zemaljskoj. Eto ti jedna lista, koja pokazuje kompleksnost privrede neke zemlje, ili na ljudski, razvijenost ekonomije neke zemlje:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_economic_complexity

Ne ulaže EU u privredu, nego privatni sektor. EU pretpristupni fondovi su da se toj privredi pomaže razvojnim projektima, poput poboljšanja infrastrukture, smanjenja birokracije, naučna istraživanja, ulaganje u životnu sredinu, školstvo, zdravstvo, potpora poljoprivredi...
Ali programe radi Srbija i odlučuje kako će da se usmeri novac, normalno EU kontroliše da se troši strogo sa namjerom i programima

Možeš ti potcenjivati, nema problema. Ali odluke se odnose na jako komplicirani način, to jest, praktički svaka država članica ima veto na donošenje odluka. Kad se kreira neki zakon, predloži ga radno telo EU komisije, onda mora proći EU parlament, te sve pojedinačne parlamente svake od države članice. Nema šanse, da se primi jedan zakon, a da je neka od država protiv. EU komisija (vlada) se formira isto kao i svaka vlada u proporcionalnom parlamentarnom sistemu, izbori u EU parlament idu po istom postupku, kao izbori u parlament svake države sa proporcionalnim parlamentarnim sistemom.
Do Brexita je zapravo došlo, jer nisu željeli implementirati zakon o sprečavanju pranja novca te izbegavanja poreza, a gle đavola, sve poreske oaze su vlast Engleske krune. Ironija je samo u tome, da su se prethodno složili sa tim zakonom, a narod nasjeo na propagandu o zlim istočnoevropskim migrantima, koji žive na sociali, iako je dokazano, da uplačuju više poreza nego domaći, te visini članarine koju je morala UK uplatiti EU, jer bi kao bilo bolje, da taj novac ide za NHS, iako je bilo već tada objašnjeno, da će taj novac u praksi trošiti na birokratske bariere poslovanja sa EU, tako je i u stvarnosti. Ono što nisu računali, je seljenje kompanija iz UK u EU, a još manje seljenje trgovanja iz London Cityja. Sada London nije više finansijsko središte Evrope.


Kopiraj link.

Kako niste imali opipljivu korist? Ti bi, da ti država obezbedi radna mesta? Ne ide to tako.
Korist je tek počela da bude opipljiva, jer sve direktne strane investicije, koje su došle u Srbiju ne bi se dogodile, da nije EU i sporazuma o pristupanju i stabilizaciji, kojeg dio su i ti fondovi.

Finansiraju se područja, koja su povezana sa radnim mestima, kao što je infrastruktura, , usklađivanje standardizacije i zakonodavstva sa EU, jer su to uslovi za bezcarinski režim sa EU, a baš taj bezcarinski režim je ono zbog čega se investitori odluče izgraditi proizvodni pogon u Srbiji. Ako to izgubite, većina tih fabrika će da stavi katanac na vrata...
Imaš svo pravo, da potcenjuješ EU, isto, kao ti ja mogu da kažem, da je Srbija propala država (što i jeste, ali joj nije potrebno to da bude).

Ja sam znao da lažeš ko Rus, jer nije teško pronaći zvaničnu statistiku.
Vratili se ali su već otišli....


Srbija danas vredi 90 milijardi Eura. Kolika je po tvom mišljenju načinjena šteta, ovako odokativno?
Tada je čitava Srbija vredila nekih, ajmo, da malo naduvamo, 10 milijardi Eura.

Ukrao sa druge teme, samo za osječaj, kakvoj to braći težite:
Pogledajte prilog 1140920

Човече смараш, написао си 22 поста у првих 100 објашњавајући ни ја не знам шта, јер ме мрзи да читам.

Не, нећемо у ЕУ и крај приче. Схваташ?

Ено вам Црна Гора, Албанија, Македонија, Украјина... па их примите.

Они вас воле, ви њих волите и у чему је онда проблем?

Узмите се.

И живите срећно до краја живота.
 
Svrstavamo se na stranu agresora i neprijatelja Evrope.
Сврставање је акт чињења. Ми не чинимо ништа, па се самим тим ни не сврставамо. Заправо је обрнуто, нас терају да се сврстамо на страну оних који су нам уводили санкције, бомбардовали нас и окупирали део територије.

Ми смо толико безначајни у свему томе, али злоба нема меру, желе да нас понизе, да земља која је била под санкцијама другоме уводи санкције.

Гадан је тај Р1б.
 
Ми смо бомбаровани због Рачка. Сада знамо да је то била лаж, запад сам рекао.
Република Српска је била бомбардована због Сребренице - Енглези скоро отворише документе у којима јасно пише да су још онда знали да се то све може максимално назвати "ратни злочин".
Ирак је 2003. уништен због "поседовања оружја за масовно уништење". Лаж.
Либија је уништена чисто из бахатости. Данас та земља постоји само зато што суседи нису кренули у офанзиву.
"Изградња демократије и цивилног друштва у Авганистану" - лаж, само лаж и ништа осим лажи.
"Борба против диктатора у Сирији" - тако што су ИСИС лудаци претили да сломе државу, па и суседни Ирак (уништавајући све успут). Дошли Руси, дошао мир и ред. Данас се ратује само у уском појасу уз границу са Турском.

Навео сам само 6 лажи Америке. Истину нисам могао да нађем нигде.

Могу на број 7 да ставим "формирање ЗСО". Чекање годоа.

Стварно би неко требао да буде глуп па да поверује било шта.
Iskreno...dok Rusija razvaljuje Ukrajinu ti ponavljaš neka opšta mesta koji maše realnost situacije tamo.
 
Grešiš i to puno. Pretpristupni fondovi se vračaju u slučaju odustajanja od ulaska. Pomoć se ne vrača.
Problem nije EU, nego vaša privatizacija i poduzetnici, koji su dobili poduzeća za đabe, te im je jeftinije, da ih iseku u staro gvožđe, nego, da se cimaju proizvodnjom. Pristupali ili ne pristupali EU, isto bi bilo, samo bi vam možda u tom slučaju bila roba iz EU puno preskupa, pa bi više bili okrenuti robi iz Kine, a proizvodili bi još manje nego sada, jer bi imali carinu na izvoz u EU, te dosta pogona koji sada rade uopšte ne bi ni bilo.


To je prazna priča, daj zvaničnu statistiku, pa da provjerimo.

Србија је други тип државе, ми смо увек били слободни и суверени, кад год смо то могли.Странци су овде владали само ако нас физички покоре, ми никада нисмо добровољно ишли под њихове скуте.Србија је већ у 19 веку одбила "интеграцију" у Аустријско царство(Аустро-Угарску) или Османлијско царство, и кренула у стварање потпуно посебне државе.Могли смо добити много бенефиција да смо се одлучили да препустимо суверенитет једној од тих империја(сада би се то звало "интеграција"), али Срби су то одбацили и одлучили да праве своју државу у врло неповољним условима.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Hoce gradjani samo vi krezavi necete.
Krezavi su i glasali za to.

Добили смо од ЕУ око 2.5 милијарде евра од 2007 године.Није то неки износ који не би могли вратити.То би вратили за пар година после увођења царина на бофл-робу из ЕУ.
To je sica.
 
Iskreno...dok Rusija razvaljuje Ukrajinu ti ponavljaš neka opšta mesta koji maše realnost situacije tamo.
Kako je meni ovo slatko...... srpski interesi i briga za naše građane su tamo neka opšta mesta, ukazivanje na teško razvaljivanje pola sveta isto je tako nebitno - ma to su tamo neka opšta mesta.
Eee, ali daj zato da histerišemo za Ukrajinom, da zaboravimo na puč iz 2014. spaljene ljude u Odesi, osam godina granatiranja Donbasa, cvetanje nacizma u Ukrajini, indoktrinaciju dece od još od predškolskog doba u vrtićima (za ovo postoje snimci iz 2014/2015), prva velika lova iz SAD/EU je u 2014. bila namenjena za "reformu" školstva, medija, tj. zabranu ruskog jezika.
Treba biti opasna bagra, šljam i ološ da bi se okrenula glava na sve ovo i još srati o ljudskim pravima i moralnim vrednostima.
Ja razumem da neko gura svoju priču, i da se u ostvarenju svojih ciljeva apsolutno ne obazire na elementarnu moralnost/pristojnost, tj. da je apsolutno bezobziran i beskrupulozan, ali kad krene da nam prdi o ljudskosti odmah dobijem proliv od takvih šljamova.
Srbija treba da gleda samo svoj interes i ništa više!!! Kao što to čine sve zemlje kroz istoriju, neke manje, neke više, u zavisnosti od vazalnih odnosa, tj. realne snage, prostora uticaja, i datog vremenskog trenutka ...
Svakom ko krene da sere o nečem levom, i da nam prodaje muda za bubce, ljubazno ga treba oterati u p. materinu sa osmehom na licu...
 
Pre toga puča, jelte, kad su na protestima srušili precednika, je Ukrajinska Rada izglasala okretanje prema EU i NATO, (na izborima u Ukrajini sve od 2008 pobjeđuju proevropske partije), ali je predsednik htio to blokirati. Nakon toga Rusija napada Ukrajinu, okupira joj Krim, te stvara separatističke republike Luhansk i Donjeck u namjeri, da ih odvoji od Ukrajine. Što bi trebali Ukrajinci, dati Rusima sve što im pada na pamet? E onda bi bili dobri dečki, jelte, isto kao i Belorusi. Putin's pupet state. Ja se kladim, da bi se Srbija na mestu Ukrajine ponašala potpuno slično.
Upravo suprotno Vrhovna Rada je odbila evroatlatske integracije a onda su tajne sluzbe sa zapada izvele nasilnu promjenu vlasti
Od 450 poslanika u Vrhovnoj Radi 2014 god preko 300 su bili proruski i anti nato i eu uz Partiju regiona svrgnutog predsjednika Viktora Janukovica koja je imala oko 220 poslanika i bila najveca partija u zemlji ,Komunisticka partija Ukrajine je imala oko 30 i jos neke manje partije cinile su apsolutnu vecinu .Nakon drzavnog udara 2014 sve te partije su zabranjene
 
Ratove 1991 u Yu je izazvao Milošević sa svojom ludom politikom, isto, kao ratove u Ukrajini izazvao Putin svojom ludom politikom. EU i NATO se može zamjeriti puno toga, trebali su slati trupe odma 1991 u bivšu YU, isto tako su trebali primiti Ukrajinu u NATO 2008, kad je željela, a ne je odbiti, jer su uvažavali interese Rusije. Sprečili bi mnogo žrtava.
Rat u BIH je prouzrokovao Alija Izetbegovic na nagovor zapadnjaka konkretno Vorena Zimermana posljednjeg ambasadora SAD u SFRJ koji mu je rekao da preglasa Srbe i proglasi nezavisnost a da ce zapad priznati BIH i da ce vojno intervenisati >posle razgovora sa njim Alija je objavio da povlaci potpis sa Kutiljerovog plana koji je predvidjao mirnu podjelu BIH
Imas ovaj snimak gde lider Srba u BIH moli Muslimane da se urazume i da ne izazivaju rat,ali mrznja prema Srbima i islamski radikalizam su prevladali

 
Pre toga puča, jelte, kad su na protestima srušili precednika, je Ukrajinska Rada izglasala okretanje prema EU i NATO, (na izborima u Ukrajini sve od 2008 pobjeđuju proevropske partije), ali je predsednik htio to blokirati. Nakon toga Rusija napada Ukrajinu, okupira joj Krim, te stvara separatističke republike Luhansk i Donjeck u namjeri, da ih odvoji od Ukrajine. Što bi trebali Ukrajinci, dati Rusima sve što im pada na pamet? E onda bi bili dobri dečki, jelte, isto kao i Belorusi. Putin's pupet state. Ja se kladim, da bi se Srbija na mestu Ukrajine ponašala potpuno slično.

Ne bih da ulazimo u doblju raspravu, jer od toga nema ništa, ja tvoje mišljenje ne mogu promeniti/kao ni ti moje.
Na tvoju konstataciju da su pobeđivle isključivo EU koalicije, ne bih odgovarao, za to postoje egzaktni podaci na internetu koliko je koja grupacija dobijala po regionima.Činjenica je da je taj predsednik, ma šta ja mislio o njemu, done odluku da odustane od sporazuma o pridruživanju sa EU, što je bilo u skladu sa datim mu ustavnim ovlašćenjima.Sagledavajući čisto ekonomske posledice po Ukrajinu (regulisanje postojećeg duga za gas, ugovaranje nove cene gasa, izoz na Rusko tržište, potencijal ekonomskog rasta).Na šta je SAD/EU (Nuland i ostala ekipica izvođača) odreagovala organizovanjem puča, rušenjem izabranog predstavnika sa izbora, i dovođenjem nihovih igrača na vlast, kao glavni podizvođači prevrata bili su im Desni sektor i ostali i ostali naci-ološ.To su te, jelte progresivne EU snage.
Ako je time jedna strana pokazala nepoštovanje volje većinskog dela svojih sugrađana, zašto bi onda druga strana prihvatila da poštuje antiustavne postupke prve strane, i svesno zanemarivanje njenih interesa?
I šta sad, ja ću da gledam kako me biješ, i da ti ne odgovorim..... znaš da to tako ne ide.
-----------------------------------------------------------------------------------


Da li je ruski jezik sistematski zatiran od strane EU ljubimaca nakon 2014. - odgovor glasi jeste.
Da li je školski sismtem jasno koncipiran sa antiruskim diskursom - odgovor glasi jeste.
Da li su deca koje govore ruski od predškolskog uzrasta izložene ukorima od strane sistema, snimci iz 2014./2015. iz vrtića jasno ukazuju da jesu.
Da li su od 2014. potvarani silni centri po zemlji za indoktrinaciju mladeži, tj. njihovu uvodnu-vojnu obuku, odgovor glasi jeste.Imaš emisije u engleskoj produkciji, snimljene iz tih jazbina.Sa naci-likovima kao glavnim protagonistima i učiteljima omladine.To je sve neko dozvolio, i nije smatrao za problematično.
E, tom nekom, kada krene sada po medijima da pridi o ljudskosti, i da nariče nad sudbinom Ukrajine, mogu samo da ga potapšem po ramenu, da mu kažem da ga razumem, i da sam veoma zabrinut, isto da složim masku, a stavno da gledam samo interes Srbije, a ne tuđi interes.
Kao što rekoh, svako ko krene da nam pordaje muda za bubce, sigurno nam nije prijatelj.Štaviše, taj nam ne misli dobro!
 
Ревизиониста Путин нема снаге ни одлучности да доврши посао у Украјини.Треба да лансира нуклеарне бомбе на Лавов и још нека места, па да видимо развој ситуације.

Западне државе су робови тржишта, а тржишта би полудела после прве нуклеарне детонације, и САД/ЕУ би ушле у незапамћену кризу.
 
Ревизиониста Путин нема снаге ни одлучности да доврши посао у Украјини.Треба да лансира нуклеарне бомбе на Лавов и још нека места, па да видимо развој ситуације.

Западне државе су робови тржишта, а тржишта би полудела после прве нуклеарне детонације, и САД/ЕУ би ушле у незапамћену кризу.
To je već najveći mogući scenario!
Rusija nije sama,...na terenu u Ukrajini jeste, Kina već preti Amerikancima ukoliko budu pustili "pipke" na Tajvan i budu pokušali sa intervencijama u njenoj sferi interesa.
Savez Rusije i Kine (sa ili bez Indije) je dovoljna protivteža Americi.
 

Back
Top