"Prvi ortak" predsednika SAD protiv Soroša i EU: Koju geopolitičku igru igra Ilon Mask?

ma to je mantra, ne odgovara realnosti; a on promovise otvorene granice i kriminal imigrantski tako sto se on ne supresuje

Otvoreno društvo ne znači navalu migranata, a pogotovo ne znači da se kriminal ne supresuje. Vidi se da ili ne poznaješ tematiku, ili namerno izmišljaš stvari. S obzirom da voliš da hejtuješ i troluješ, reko bih da je ovo drugo. Otvoreno društvo predstavlja svet gde ne bi postojale granice, samim tim ni sukobi i ratovi. Dakle ne bi ni imao migrante koji beže od ratova, upravo je i poenta da svi mogu da žive tamo gde jesu. To je naravno malo i utopistička ideja jer prosto svet i dalje nije dostigao taj nivo svesti i nivoa civlizacije da bi to razumeo. I dalje želimo da ratujemo i taj mali period globalizacije koji smo imali par decenija unazad, koji se smatra najmirnijim periodom istorije, će sada da se uništi jer se vraćamo na deglobalizaciju i suverenost država. A i sam znaš da suverenost znači rat. Naravno, ja razumem da je Amerima globalizacija bila ok dok su oni u takvom sistemu imali dominaciju. Sad pošto više nemaju, sad će da "rasture" taj model (čak iako je dobar), to Tramp i Mask uspešno rade unoseći haos gde god se pojave, pa se svi vraćamo korak unazad, na zatvorena društva, autokratije, diktature i ratovanje. I Amerima je super, njima zbog dobre geo pozicije odgovara da se u Evropi i Aziji desi par ratova, nešto kao WW2 samo bez nuklearki, pa da oni (opet) izađu kao pobednik. Tako da ja njihove interse sasvim razumem. Pa ako su u Evropi i Aziji teletabisi koje mogu da prevare, zavade i ispune taj svoj cilj, šta da radimo, neka bude tako ;)

Otvoreno društvo ne znači navalu migranata, a pogotovo ne znači da se kriminal ne supresuje. Vidi se da ili ne poznaješ tematiku, ili namerno izmišljaš stvari. S obzirom da voliš da hejtuješ i troluješ, reko bih da je ovo drugo.
ne izmisljam ja stvari, nego ti ne znas engleski

According to a report from the Law Enforcement Legal Defense Fund (LELDF), 40% of homicides in the US take place in districts with a Soros-funded prosector.

As Pamela Geller states, Biden should have given him jail time instead of giving George Soros the Medal of Freedom.

“The amount of serious damage Soros has done to America is incalculable. His lifetime of public mischief has been spent wearing the mask of compassion to undo our civilized order by subverting all of our institutions particularly academia and undermining law & order by financing D.A.s whose main interest is in protecting criminals at the expense of justice for their victims. The man is a traitor, but BLM and Antifa love him.”

“The Media Research Center obtained nearly 8,000 pages of internal documents through public records laws that show how a Soros-funded group called Fair and Just Prosecution (FJP) “directed Soros prosecutors to manipulate the rule of law concerning illegal immigration, drugs, abortion, election integrity, capital punishment and laws against childhood sex changes.”

“MRC’s yearlong investigation suggests that Soros maintained influence over his chosen candidates after their elections were over.”

Hamas supporters, BLM, and everyday criminals owe Soros a debt of thanks. Maybe that’s why Biden honored him after all.

to Tramp i Mask uspešno rade unoseći haos gde god se pojave, pa se svi vraćamo korak unazad, na zatvorena društva, autokratije, diktature i ratovanje
halo, bajden je finansirao rat, a tramp zeli da ga okonca, jel si bas toliko izopacen, ili je boles' u pitanju, kako sam rece?
zasto je gurao ukre u rat da izgube jos vise zivota i teritorija? jel moglo da se napravi resenje? moglo je, ali dzonson nije dao.
i sad je kriv mask? ti si poremecen pamecu

ne izmisljam ja stvari, nego ti ne znas engleski

Opet ti citiraš kojekakve gluposti sa interneta. Realno, baš je teško pričati sa nekim ko nema svoj stav nego tako skuplja informacije sa neta, pa još i ako ih ne razume... ali to objašnjava tvoje nepovezane poruke ;)

halo, bajden je finansirao rat, a tramp zeli da ga okonca, jel si bas toliko izopacen, ili je boles' u pitanju, kako sam rece?
zasto je gurao ukre u rat da izgube jos vise zivota i teritorija? jel moglo da se napravi resenje? moglo je, ali dzonson nije dao.
i sad je kriv mask? ti si poremecen pamecu

Vidi se da nisi ni razumeo poruku koju citiraš, uopšte nije bila poenta rat u Ukrajini... ili namerno spinuješ pa šaltaš sa teme na temu, ili prosto ne razumeš napisano. Nemam drugo objašnjenje. Probaj da čitaš sporije. I btw, finansiranje države koja se BRANI od agresora, nije zagovaranje rata kako impliciraš. Po tebi je žrtva kriva za neki sukob a ne agresor (?!). Ne znam odakle izvlačiš tu naopaku logiku.

Opet ti citiraš kojekakve gluposti sa interneta. Realno, baš je teško pričati sa nekim ko nema svoj stav nego tako skuplja informacije sa neta, pa još i ako ih ne razume... ali to objašnjava tvoje nepovezane poruke ;)
pa ti nemas nikakve informacije, ja to i tvrdim da sve izmisljas i jos se hvalis sa svojim utopijama
cujes li sebe, ja nemam stav? stav o cemu, o UTOPIJI? pa poistavi temi knjiga UTOPIJA, pa me pozovi, mozda sam je procitao

ti o sorosu nemas nikakve informacije, samo improviozujes par sentenci o fondu za otvoreno drustvo, a to si mogao da pokupis bilo gde i sta sad oces sa tim?
To je naravno malo i utopistička ideja jer prosto svet i dalje nije dostigao taj nivo svesti i nivoa civlizacije da bi to razumeo.
znaci kakis i jos razmazujes, a nemas nikakkve informacije, prosto izmisljas sta ti prdne, veci si folirant od aleksandra vucica, on bar ima neke informacije,a ti se samo preseravas, ajde ne davi me vise, ako neces da razmenjujemo informacije, mastarije me ne zanimaju, bar ne na ovom pdf-u... uozbilji se vise, ovo nije filozofija, vec politika forum

njima zbog dobre geo pozicije odgovara da se u Evropi i Aziji desi par ratova
masku i trampu? ti si bre zahebant, glumis klovna
finansiranje države koja se BRANI od agresora, nije zagovaranje rata kako impliciraš
a sta je? jel ste pobedili rusiju i izlovali i uhapsili putina? niste, nego mu sada nudite teritorije.
sta je to?
jos 4 godine bajdena i ukrajini nista ne bi ostalo, ni ljudi ni zemlje, i sta je to? BRANJENJE? pre ce biti boles' uma, a mozda i nekrofilija! gurnuli ste zemlju u rat sorosevci i sada sta? da mi to zovemo "branjenjem"?

Poslednja izmena:

„Prvi ortak“ predsednika SAD protiv Soroša i EU: Koju geopolitičku igru igra Ilon Mask?​

Set Abramson, relativno poznati američki novinar i nezvanični biograf Ilona Maska, tvrdi sasvim ozbiljno: vlasnik Iksa i najbogatiji čovek na svetu postaje lud. „Pratim njegovo onlajn ponašanje već dve godine“, dodaje, „i razložan je sada strah da mu zbilja nije dobro“.
Ovo tim pre, navodi dalje Abramson, što je Mask i sam priznao da pati od mentalnih bolesti, da je koristio teške droge i da je izložen obogaljujućem stresu. “Njegove privatne muke ne bi trebalo da brinu bilo koga – da nemaju dramatične javne posledice… Njegovo ludilo i sve izraženiji pozivi na nasilje ugrožavaju sve nas”, opominje.

elon-musk-1-gty-bb-250108_1736357274688_hpMain_16x9.jpg

Progresivna promena​

Istini za volju, Set Abramson odavno spada u red istaknutijih liberalnih kritičara Donalda Trampa dok Ilona Maska naziva „neizabranim plutokratom“ koji će „postati kopredsednik Sjedinjenih Država“, te mu zbog evidentne političke pristrasnosti svakako ne treba bespogovorno verovati na reč.
A opet, činjenica jeste i da se Maskovo onlajn ponašanje progresivno menja – izbrojano je da je u protekloj nedelji prosečno imao čak 62 objave na Iksu dnevno – i to nakon što je potrošio, ili investirao, barem 250 miliona dolara u predsedničku kampanju Donalda Trampa. Što mu je kupilo neformalnu i naravno potpuno novu titulu predsednikovog „prvog ortaka“, kako sebe opisuje, po uzoru na titulu prve dame koja pripada suprugama američkih predsednika.
Pa je u tom svojstvu samoproglašenog „prvog ortaka“ budućeg predsednika SAD, koji se pak od njega ne odvaja i javno kaže da ga smatra „pametnim tipom“ koji „obavlja veoma dobar posao“, Mask ušao u neuobičajen koliko i oštar javni obračun sa mnogima koji to, inače, odavno i zaslužuju. Možda i na način koji zaslužuju, dakle uvredama, što bi Maska učinilo iskrenim a ne ludim, a to je osobina koja u svetu visoke politike i biznisa nije samo osvežavajuće retka nego je i zavodljivo privlačna. Ili bi, makar, bilo tako da istovremeno nema i znatnih znakova upozorenja, objektivnijih od citiranog Seta Abramsona…

Birokratsko zlo​

Nakon što je, elem, zadobio enorman pristup predstojećem predsedniku Amerike, Ilon Mask krenuo je u svoj krstaški pohod širom Kolektivnog zapada, na neskriveni užas i negodovanje njegovih dosadašnjih vlasnika.
Počev od Nemačke, gde je otvoreno podržao Alternativu za Nemačku koja, tvrdi, jedina može da spasi Nemačku, pa je usled toga ušao u otvoreni sukob sa svima ostalima na tamošnjoj političkoj i medijskoj sceni, od još aktuelnog kancelara Olafa Šolca do njegovog verovatnog naslednika Fridriha Merca.
Negde usput osvrnuo se i na Evropsku komisiju u Briselu – koju je nazvao „nedemokratskom“ a pojedine njene funkcionerke „oličenjem banalnog, birokratskog zla“ – no sve je to naročito eskaliralo otkako je pre nekoliko dana poručio da „Amerika treba da oslobodi narod Britanije od njene tiranske vlade“. Dok je premijera Kira Starmera optužio da je „nacionalna sramota“ i poručio da mora u zatvor i da je zao – sve to povodom otkrića da je kao nadležni tužilac učestvovao u zataškavanju jezivog talasa silovanja devojčica širom Britanije od strane, mahom, muslimanskih bandi.
Lidera Liberalnih demokrata ser Eda Dejvija nazvao je pak „slinavim kretenom“, a neposredno mešanje u politički život Britanije uporedo je nastavio i finansijskim inženjeringom – najavom bogate podrške Reformskoj partiji Najdžela Faraža, a onda i javnim sukobom i sa njim koji se, doduše, izgleda smiruje – da bi se sve nastavilo i iskazivanjem uzajamnih nesimpatija s premijerom Norveške Jonasom Gar Stereom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji su ga kritikovali zbog političkog mešanja da bi im on uzvratio istom merom. Pored ostalog i tako što je ukazao da im nimalo ne smeta mešanje drugih milijardera kao što su Bil Gejts i Džordž Soroš.

Gejts i Soroš​

U odnosu na tu dvojicu, inače, Mask je iskazao naročitu kreativnost – Gejtsa redovno prikazuje uz emotikon trudnog muškarca, dok Soroša predstavlja kao zlog imperatora Palpatina iz Ratova zvezda i naziva ga „mutantom ogromne moći koji mrzi čovečanstvo“. Dok za sebe tvrdi da poseduje „duboku brigu za čovečanstvo“ i njegovu „tranziciju ka održivoj energiji“. Uz projekte čipovanja ljudskih mozgova svojom firmom „Neuralink“ i 6.000 njegovih satelita u orbiti oko Zemlje, ipak, to mora da izazove bar izvesno podozrenje… Već i zato što je Mask i sam, baš kao i Soroš, neizabrani bogataš koji svojim bogatstvom hoće da utiče na čitavo čovečanstvo…
Ili je u pitanju samo neophodan politički manevar? „Da“, prokomentarisao je Mask ocenu da je „Tramp bio ogromna pobeda, ali moramo da oslobodimo i ostatak Zapada, ili će nastaviti da dolaze po nas“.
Šta zapravo planira Ilon Mask? Ko je on, uopšte? I zašto treba i ne treba da ga se plašimo?
O ovim su pitanjima u „Novom Sputnjik poretku“ razgovarali profesor Nebojša Radić sa Univerziteta Kembridž i dugogodišnji novinar RT Amerika Nebojša Malić.

https://lat.sputnikportal.rs/202501...cku-igru-igra-ilon-mask-video-1181476213.html

Mask sa Trampom udara na duboku drzavu i rusi je. Da li ce uspeti?
Mask je tu da čipuje ljude...on i Tramp su izabrani u ime globalista to da urade baš zato što ih podržava najviše teoretičara zavere...kao što je Vučić odabran da preda Kosovo jer ga podržava najviše patriota..Mask pravi čipove koji će se ugrađivati u mozak, Mask pravi satelite za nadziranje i komunikaciju...jedno priča, drugo radi...

Mask je tu da čipuje ljude...on i Tramp su izabrani u ime globalista to da urade baš zato što ih podržava najviše teoretičara zavere...kao što je Vučić odabran da preda Kosovo jer ga podržava najviše patriota..Mask pravi čipove koji će se ugrađivati u mozak, Mask pravi satelite za nadziranje i komunikaciju...jedno priča, drugo radi...

cenis?

Aj da vidimo Dzoni

Back