Prvi korak na Mesecu

Meliot

Elita
Poruka
20.648
Nil Armstrong je prilikom izlaska na površinu Meseca izgovorio čuvenu rečenicu "ovo je mali korak za mene ali veliki za čovečanstvo. A taj otisak izgleda upravo ovako:
a11_h_40_5878.gif

A da li je taj "veliki korak" mogao da bude napravljen sa ovakvim đonom cipela:
a11detS69-38889.jpg

Nil Armstrong je prilikom izlaska na površinu Meseca izgovorio čuvenu rečenicu "ovo je mali korak za mene ali veliki za čovečanstvo. A taj otisak izgleda upravo ovako:
Pogledajte prilog 1594666

A da li je taj "veliki korak" mogao da bude napravljen sa ovakvim đonom cipela:
Pogledajte prilog 1594667
u filmovima sve može :D
nego ne bi napravili takav propust....
ovo su unutrašnje cipele na odelu...spoljne su pored desno na slici

Prašina je ušla svuda, jako je sitna, u atmosferi bez vlage i s puno statičkog elektriciteta uvlačila se i lijepila za sve i svuda.
Ma meni to objašnjenje ne pije vodu, izgleda kao da su zajedno sa odelom navodno nošene napolju, podjednako su isprljane, plus ono skautanje i pevkanje Armstronga i kamera ih snima dok napuštaju površinu Meseca i prati ih kadar u stopu.

Poslednja izmena:
Ma meni to objašnjenje ne pije vodu, izgleda kao da su zajedno navodno nošene napolju, podjednako su isprljane

To odijelo je očišćeno, ostala je samo prašina koju nikako nisu mogli skinuti. Na Mjesecu nema erozije, pa su te čestice prašine jako oštre i nazubljene i lijepe se za sve. Imali su je u ustima, očima, sinusima, zavlačila im se u grijanje, hlađenje, ventilaciju, neki instrumenti su davali lažna očitanja, neke brtve su popustile i nisu brtvile zbog prašine itd. Prašina se smatra jednom od najvećih prepreka za uspostavu dugoročnih nastambi na Mjesecu.

To odijelo je očišćeno, ostala je samo prašina koju nikako nisu mogli skinuti. Na Mjesecu nema erozije, pa su te čestice prašine jako oštre i nazubljene i lijepe se za sve. Imali su je u ustima, očima, sinusima, zavlačila im se u grijanje, hlađenje, ventilaciju, neki instrumenti su davali lažna očitanja, neke brtve su popustile i nisu brtvile zbog prašine itd. Prašina se smatra jednom od najvećih prepreka za uspostavu dugoročnih nastambi na Mjesecu.
A kameru kako objašnjavaš? Ko snima i kako to kamera prati kadrom odvajanje modula za lut na Zemlju? Nil Armstrong je u otvorenom hladnom svemiru a skakuće kao da je na igralištu.

A kameru kako objašnjavaš? Ko snima i kako to kamera prati kadrom odvajanje modula za lut na Zemlju? Nil Armstrong je u otvorenom hladnom svemiru a skakuće kao da je na igralištu.
A zašto bi netko trebao snimati? Postoji nešto što se zove daljinsko upravljanje i programiranje. Temperature su bile između -20 i 20 C, ništa ekstremno.

Baš kada modul kreće da se odvaja kamera sve to pomno prati bez ikakve zadrške. Hajde da su stavili kameru za modul pa da se vidi kako poleće ali ovako nekako mi deluje namešteno.
Pa nije baš da prati bez zadrške, zapravo je jako loše snimljeno, modul nije u središtu kamere, ekspozicija je nikakva, oštrina nikakva, pred kraj se modul već totalno pogubio. A treba ti servo motorić i 5 linija koda kojima ćeš pomicati kameru par stupnjeva gore u sekundi.

Pa nije baš da prati bez zadrške, zapravo je jako loše snimljeno, modul nije u središtu kamere, ekspozicija je nikakva, oštrina nikakva, pred kraj se modul već totalno pogubio. A treba ti servo motorić i 5 linija koda kojima ćeš pomicati kameru par stupnjeva gore u sekundi.
Da, da,da,da,da,da,da,da,da,da,da,da,da, da,da, as Neil Armstrong sang. :)

Back