Први корак ка решењу Косова?

Ne verujem.
Suviše su to ozbiljni igrači, da bi reskirali tako nešto.
Prvi koji stisne crveno dugme, startovao je Armagedon, nema tu više "izvini, zahebao sam se, jel mogu da vratim potez?"

Jeste, ali je korisno da se pokaže ko je gazda na Balkanu.
Dokle god Srbi ne shvate da bez izlaza na more ne mogu da računaju na bilo kakvu ozbiljniju ulogu na Balkanu i
na bilo čiju ozbiljniju pomoć, zamlaćivaće se Kosovom, Alek će da zaluđuje plebs parolama, Kurti one svoje
idiote akcijama bez mozga i oboje će ići samo u još veću bedu i gubitak glasača.

Umesto da razhebu pederaciju, ujedine se sa Republikom Srpskom, izađu na Neum i to posle trampe
sa rvatima za deo obale iznad Boke.

A onda reše pitanje KiM jednom za svagda...
lepe reci...i zelje...a u stvarnosti to moze samo da izadje u mitologiju i pesme sa guslama...nazalost

lepe reci...i zelje...a u stvarnosti to moze samo da izadje u mitologiju i pesme sa guslama...nazalost
Ne, to je realnost.
Kad bi Vučić malo više radio na razhebavanju pederacije i insistirao na korekciji granica, imao bi na kraju
pomoć i od Mađara i Italijana, koji bi bili prvi za reviziju izmišljenih republičkih granica bivše Jugoslavije.
Orban i ovako nišani Dalmaciju, Đurđa Istru, samo neće prvi da počnu.
A ako mi ne počnemo sa rasturanjem pederacije, ujedinjenjem sa RS i izlaskom na more, niko to neće da uradi umesto nas.

Ne, to je realnost.
Kad bi Vučić malo više radio na razhebavanju pederacije i insistirao na korekciji granica, imao bi na kraju
pomoć i od Mađara i Italijana, koji bi bili prvi za reviziju izmišljenih republičkih granica bivše Jugoslavije.
A ako mi ne počnemo sa rasturanjem pederacije, ujedinjenjem sa RS i izlaskom na more, niko to neće da uradi umesto nas.
ako se ovo u stvarnosti desi...taj dan za pocetak raspeljavanja ja cu taj datum da preuzmem ko svoju krsnu slavu...nek se pokrve hrvati,huni,talijani dosta smo smi krvarili

Ne vredi da ti objašnjavam, ne bi shvatio.
Ali da ipak pokušam:
Kad se Republika Srpska odvoji, misliš li da će rvati da ostanu u pederaciji?
A da će Srbi biti toliko glupi da muslijama ostave Neum?
A ja mislio pedere da rasturite haha. E bogami da su Bosnje pametne, same bi odstranile RS . Ovako skakavci pojedose 30 god zivota mnogim dobrim ljudima a konflikta svaki dan. A zivot prolazi malom covjeku. Nesto slicno sam napisao gore za Kosovo.
ali bas me interesuje 1.koliko si vremena ti u stanju da cekas da se RS odvoji ?2. I koliko si Srba spreman da zrtvujes za raspali Neum? Nadam se samo bar da si mladji i zivis u RS; da ne ispadne zrtvujes tudje zivote a setas pored Dunava. I nadam se da ces mi odgovoriti na ova dva pitanja.

ali bas me interesuje 1.koliko si vremena ti u stanju da cekas da se RS odvoji ?2. I koliko si Srba spreman da zrtvujes za raspali Neum? Nadam se samo bar da si mladji i zivis u RS; da ne ispadne zrtvujes tudje zivote a setas pored Dunava. I nadam se da ces mi odgovoriti na ova dva pitanja.
Vidiš da nisi u stanju da shvatiš.
1. Neće to još dugo da traje, kad Rusi završe posao u Ukrajini, doći će i pederacija na red.
2. Nikoga ne interesuje Neum, to služi samo da se raskusuramo sa rvatima sa deo obale ispod Ćilipa i tu
će da se sagradi jedna, ustvari 2 luke - jedna trgovačka, jedna vojna.
Ili si mislio da nam Neum treba da bi neki solili mooda na srpskom primorju?

1. Neće to još dugo da traje, kad Rusi završe posao u Ukrajini, doći će i pederacija na red.
2. Nikoga ne interesuje Neum, to služi samo da se raskusuramo sa rvatima sa deo obale ispod Ćilipa i tu

Prva tvoja pretpostavka nece se desiti (pokorenje cele Ukrajine), a i kad bi se desila, onda druga pretpostavka (da iz Ukr bi Rusi dosli u BiH) tek nece se desiti.
Slusaj vise Vucica sta govori, nauci par stvari.

АУТОРСКА
Мислим да би први корак ка решењу Косова био потпуни пад бриселског споразума који је већ прекшен милијарду пута са албанске стране, и повратак свих српских институција у средине где живе Срби. Макар обухватити Србе у потпуни правно-државни пројекат Србије, то је главно и први корак који се мора преузети.

Дакле српске школе, болнице, судови, да се дубоко инсистира на враћању и распоређивању 1000 српских полицајаца... Све могуће српске институције да се поновно инсталирају на север КиМ и у све српске средине са оне стране Ибра, што није немогуће јер у тим срединама Срби чине 98%+ становништва.

Мислим да је Бриселски споразум грешка, која је сама од себе пала, и више не важи, и да се вратимо у обај сценарио где игноришемо шиптарске институције, а све Србе на КиМ обухватити државно-правним поретком

Само присуство институција на КиМ ће олакшати даље деловање кроз време у процесу реинтеграције

Ostavka Vucica!

...

E priznajem iznenadio si me. Nijesi mi odgovorio na ta 2.pitanja pretpostavljam jer smatras To ce Rusi mirnim putem zavrsiti Razbijanje Bosne. Dovoljno dobro Ali moram da te pitam zasto mislis da ce Rusi u slucaju pobijede nad NATO om zrtvovati svoje dobre odnose sa milijardu i kusur muslimana ( da ne pominjem uticaj ruskih muslimana na tu odluku) zbog njima nevazne i malene Srbije? Naravno mislim na realne razloge i benefite koje ce Rusija uzivati a Ne bratstvo vjera i sl. E druga stvar bi bila da se Srbi sad u desetinama hiljada pridruze ratu sa Ukrajinom , pa ako Rusi pobijede bacuska ce sigurno nagraditi . pitam a ocekujem da ces me opet iznenaditi novom solucijom

Srpski narod nije imao problema sa zapadnih svetom dok su tamo vladali zapadnjaci. Rotschild nije deo zapadnog vec nekog drugog, mnogo starijeg sveta.
Rotschildi osvajaju svet postepeno tako da je prisustvo ove sotonske dinastije pre 200 godina bilo jedva primetno na globalnom planu, danas je njihovo prisustvo vidljivo na svakoj novcanici, na svakoj ispaljenoj raketi , na svakom procentu inflacije, na svakoj zrtvi u teroristickim napadima po svetu..................tako da danas svaki gradjanin slobodnog sveta ima i te kako direktnih i indirektnih problema sa ovom jevrejskom dinastijom............ukljucujuci i nas srbe.

Ипак у оквиру теме, морамо да схватимо да је Лајчак још један доказан и озбиљан српски непријатељ, баш зато што делује у "јагњећој кожи" и држављанин је Словачке која није признала нашу отцепљену покрајину КиМ. Време ће показати да ли је у питању само политика ("nothing personal strictly business") или и нека лична фрустрација типа Олбрајтове коју су деца у Србији звала "дебела, дебела, најела се пепела".

Ne, to je realnost.
Bole manje jedi pasulja,Vucic nije u stanju da sacuva Kosovo i Metohiju a da razbija Federaciju.Sve radi da Republiku Srpsku ugura u BiH a Kosovu da drzavnost.

Prva tvoja pretpostavka nece se desiti (pokorenje cele Ukrajine),
Ne, to je tvoja pretpostavka, ja to nigde nisam napisao.

a i kad bi se desila, onda druga pretpostavka (da iz Ukr bi Rusi dosli u BiH) tek nece se desiti.
Tek to nije moja pretpostavka, gde sam to napisao?

Slusaj vise Vucica sta govori, nauci par stvari.
Čitaj pažljivije šta pišu pametniji, ne zaleći se previše svojim pretpostavkama.:rtfm:

Back