Prvi Diznijev animirani film u kojem je gej lik loše prošao na blagajnama

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
286.212
Otkako je premijerno prikazan Diznijev animirani film "Čudesan svet" i u Srbiji, mnogi roditelji su se pobunili zbog otvoreno gej glavnog lika.

Praveći korak napred, Dizni je predstavio svog prvog gej lika na ekranu u animiranom filmu "Čudesni svet". Dok istražuje fantastično okruženje puno misterioznih stvorenja, akciono-avanturistički film takođe uključuje i prvu za Volta Disney Animation Studios, gej tinejdžersku romansu.

Liku je glas dao Jabuki Jang-Vajt. Film se vrti oko porodice Klejd, opisane kao "legendarna porodica istraživača". Njihov sin Itan je otvoreno homoseksualac i privlači ga njegova simpatija, Diazo.

Dizni je doživeo jedno od najgorih bioskopskih izdanja ikada sa svojim najnovijim animiranim filmom "Čudan svet", koji je doneo samo 18,6 miliona dolara tokom petodnevnog prazničnog vikenda uprkos tome što je najavljen kao prvi Diznijev film koji uključuje otvorenog gej glavnog lika.

U početku su bila velika očekivanja za film "Čudan svet", a Dizni je predvideo da će film zaraditi između 30 i 40 miliona dolara tokom dugog vikenda. Međutim, te brojke su brzo i značajno revidirane naniže kada se shvatilo koliko je film prošao loše kod publike

I na društvenim mrežama povela se diskusija oko ovog crtanog filma za decu sa gay likovima

link

 

vučji čopor

Legenda
Poruka
62.291
Nisam gledala taj crtani i necu ali me zanima

Šta vi mislite, ima li poente uvoditi gej likove u animirane filmove ili je to samo marketinški trik?
I
Da li mora i u decije filmove da se uvode gay likovi ?
Није маркетиншки трик Ниночка него политичка агенда .Не ради се о Волту Дизнију аутору, него о компанији која носи његово име.
 

Top