Prvi Apple-ovi ARM Mac računari bi mogli uključivati 13-inčni MacBook Pro i 24-inčni iMac

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.091
Prvi Apple-ovi ARM Mac računari bi mogli uključivati 13-inčni MacBook Pro i 24-inčni iMac

Mnogi očekuju da će Apple tokom svoje WWDC 2020 konferencije objaviti prelazak na procesore zanovane na ARM tehnologiji na Mac računarima. Analitičar Ming-Chi Kuo tvrdi da bi prvi ARM Mac računari mogli uključivati 13-inčni MacBook Pro i 24-inčni iMac. On takođe sugeriše da će se ovi računari pojaviti tokom jeseni, mada upozorava da bi objava mogla biti pomerena i na prvo tromesečje 2021. godine.

Kuo ističe da će novi Mac-ovi biti za 50 do 100 procenata brži od njihovih parnjaka sa Intel čipovima. Bloomberg je ranije objavio izveštaj u kojem pominje kompanijin prvi ARM model koji koristiti 12-jezgarni procesor. Analitičar takođe pominje da će potpuno novi MacBook dizajn stići sredinom 2021. godine, ali nije precizirao da li će to biti navodni 12-inčni ARM-zasnovani MacBook.

Naravno, ne postoje garancije da će se sve obistiniti kako Kuo prognozira. Na ovo će veliki uticaj imati i razvoj situacije sa COVID-19 pandemijom, što može uticati na odlaganje pomenutih objava.

Izvor: Engadget

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.352
Sami su se pokopali!? Ne možeš ugraditi proc koji troši 100W u laptop koji CELI ne sme da troši više od toga! :super:
A gde si video da neki lap sa intelom trosi 100W lol

Ne preteruj foske.

Idu na ultra low power , arm je sjajno resenje ... problem je doduse samo emulacija softvera kako na winu tako i na osx-u.

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.180
Pa Windows 10X

Ne znam koliko je OSX pripremljen u vezi softverske podrske na ARM-u

Linux isto traljavo ... ne znam ko koristi deksop linux os na arm-u ... kakvo je iskustvo uopste.
Ako se ne varam, za istu aplikaciju na ARM-u treba VIŠE instrukcija nego za 'sadašnje' PC-procesore? Ako je to pisano traljavo i neoptimizovano kao do sada, biće to pushiona!

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.180
Ma to na telefonima, ali na desktopu tesko. Pojavili su se serverski neki ARM procesori koji se takmice
sa AMD i Intel, ali Zen2 koliko vidim ih duplo duva.
90% privatnih korisnika samo visi na društvenim mrežama i gleda poštu. Milioni PC-a su glupe registar-kase i blagajne, glupe periferije zakačene na servere firmi ili online aplikacije itd. Šta će svima njima HEPTA-core CPU sa 128 GB memorije itd? VELIKO tržište za neku nadobudnu ekipu iz garaže....

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.352
90% privatnih korisnika samo visi na društvenim mrežama i gleda poštu. Milioni PC-a su glupe registar-kase i blagajne, glupe periferije zakačene na servere firmi ili online aplikacije itd. Šta će svima njima HEPTA-core CPU sa 128 GB memorije itd? VELIKO tržište za neku nadobudnu ekipu iz garaže....
90% masina su upravo low power sranjca koja sluze mnogima sve bolje i bolje ... drugo je desktop pc masina... serveri i ostala cuda.

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.352
A itx ploča je jeftinija od 'standardnih'? Da ne bude da je Fićo skuplji od Mercedesa!? :super:
Pa dobro ja sam ti predložio najmanji format , imaš i micro ATX za 50e ...teško da nađeš i kod konkurencije za manje para..
Imaš mala kućišta , fantazija spakujes mašinu staviš na sto i ne čuje se ništa.

Thermaltake-Core-V21.jpg

Imas i stara tvoja OEM, prepakujes samo haha , snadjes se.

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
37.180
Pa dobro ja sam ti predložio najmanji format , imaš i micro ATX za 50e ...teško da nađeš i kod konkurencije za manje para..
Imaš mala kućišta , fantazija spakujes mašinu staviš na sto i ne čuje se ništa.

Pogledajte prilog 718614

Imas i stara tvoja OEM, prepakujes samo haha , snadjes se.
?? Ovo je slika tvoje mikrotalasne rerne? :zcepanje: