Prvenstvo prolaza - oko ovoga se lome koplja na mrežama

Sensei

Master
Moderator
Poruka
81.919
Koji je redosled prolaska kroz raskrsnicu u ovoj situaciji?

Image7.jpg

Plavi jer zadržava pravac.
Nema tog pravila u ZOBS-u. (tj. to pravilo važi samo kod levog skretanja, da prednost ima onaj ko zadržava pravac i ti mu levim skretanjem presecaš put). Ali u ovoj situaciji to ne važi, jer prednost nad ovim ko zadržava pravac ima ovaj sivi sa njegove desne strane.

Tako da je pravilo sledeće:

Prvi ide crni BMW. Ako nema njega, službeni Superb pod rotacijom, a ako nema ni njega, onda onaj ko ima najveća muda.

Šta ste počeli sa ovakvim temama :D Pošto nema znakova sivi jer dolazi sa desne strane plavom. Plavi jer zadržava pravac.Žuti na kraju.
E vidis da nije..
Posto ovom sivom dolazi s desna, on se posto ne zna propise istripuje i kaze ajd da ga pustim, ne znam tacno , bolje da ide on pa ja...i on ga pusti ...
A plavi je vec stao , sad ga mozes ebati do sutra, ako sivi pusta zutog, zuti krece, plavi tu ne moze nista...a svi ce da se vade da nisu videli dobro kad je ko dao migavac..
Sivi nema toliki kapacitet mozga da u sekundi odlucuje da li je plavi isao pravo ili nije, sta znaci migavac zutog, nego cim vidi migavac zutog i da ima zutog, on dalje ne razmislja, pa nije on doktor nauka...

Znaci kad ima puno neznalica na ulici , racunaj na totalno drugaciju logiku...

Sa druge strane, nas srbin uvek ima logiku jedno je glavni put drugo je sporedni put...pravo je pravo , a ukrivo je ukrivo , pa bi plavi smatrao da sivi izlazi na glavni put sa sporednog puta i rekao bi mu , skloni se maaaaaaajmune, sve u gasu od 130kmph...a zuti bi to gledao jer on racuna plavi ide pravo , njih dvojica ce da se dogovore, ja sacekam ko krene prvi , i utrpam se kao drugi , po kojoj god logici da bude....ko me pusti...Tako da u Srbiji odlucuje plavi sta ce biti...

To bi vam rekao i svaki instruktor, plavci odlucuju , ne mesaj se ....

Neće da Može: Žuti MORA da propusti PLAVOG koji ide pravo, a plavi MORA da propusti SIVOG koji mu je sa DESNE strane. Znači, SIVI ide PRVI, iako mu je žuti sa desne strane.....Inače je PAT pozicija...
žuti nema nikog sa svoje desne strane
u običnoj situaciji , na putu plavi bi otišao prvi pi osnovu ne promene pravca , ovako ide zadnji

Back