Prve posledice sankcija NIS-u: Wizz Air ostavlja putnike u Temišvaru, busom do Beograda

Biće, ako organizuju neki paradržavni nelegalni šverc. I ne bi me čudilo da tako urade.

Pa Šešelj je tako nešto i nagovijestio. Samo ne znam kako bi taj šverc izgledao kada je Srbija okružena NATO zemljama. Nisu to devedesete. Možda Šešelj i ekipa budu nosili naftu od Rusije do Srbije u onim kantama za farbu jupol od 15 litara

Zar i ti brate Orbane. :sad2:
Nadam se samo da i brat Erdogan ne podje njegovim stopama, barem ne do 31. januara, da stignem da pobegnem iz nedodjije zvane Srbija u moj zlatni “treći svet”.
Ako ne, ima valjda neki bus iz Niš do Istanbul, to je laganih 10-ak sati klaj, klaj na tamo.
Barem će me to vratiti u nostalgične mladje dane embarga i sankcija 90-ih kada sam stalno išo kombijima iz i za Sofiju, kad god bih trebao da doletim ovamo.
Ma sve je to za ljude, samo pozitivno😅

Pa Šešelj je tako nešto i nagovijestio. Samo ne znam kako bi taj šverc izgledao kada je Srbija okružena NATO zemljama. Nisu to devedesete. Možda Šešelj i ekipa budu nosili naftu od Rusije do Srbije u onim kantama za farbu jupol od 15 litara

Srbija je pored Nate okružena i Makedoncima, Bugarima, Šiftarima i tako dalje, što garantuje zdrav šverc komerc. I 90-ih je Unprofor bio na granicama i nije dozvoljavao uvoz robe pa je prolazilo šta si hteo. Ja sam tada privatno uvezo celu kamionsku prikolicu nameštaja i svog mogućeg pokućanstva, palo mi na pamet da se selim sa zapada nazad, iako su privatna lica mogla da udju samo sa onim što im stane u gepek automobila.

Naravno, šverc avionskog goriva će biti već dosta teži poduhvat, to jest nemoguć.

Poslednja izmena:
Vučić kaže kako nema problema i da će bit benzina.
Srbija kao Srbija nije dobila nikakve sankcije, tako da nema prepreke da neko drugi preuzme na sebe uvoz goriva.
Problem je što sirovu naftu samo NIS može da u rafineriji prerađuje, samim tim sve što se uveze biće gotov proizvod sa većom cenom.
A to znači ili će se vlada odreći prihoda od akcize, ili pustiti socijalni kolaps a ionako mu se ljulja...a u ovoj situaciji to mu se ne isplati. Ni jedno.

Ali ako neće nikome da se zameri...onda jbg. To mu je scenario

A benzina će biti svakako.

Srbija kao Srbija nije dobila nikakve sankcije, tako da nema prepreke da neko drugi preuzme na sebe uvoz goriva.
Problem je što sirovu naftu samo NIS može da u rafineriji prerađuje, samim tim sve što se uveze biće gotov proizvod sa većom cenom.
A to znači ili će se vlada odreći prihoda od akcize, ili pustiti socijalni kolaps a ionako mu se ljulja...a u ovoj situaciji to mu se ne isplati. Ni jedno.

Ali ako neće nikome da se zameri...onda jbg. To mu je scenario

A benzina će biti svakako.

Pa šta da radi jadan kada su mu Rusi poručili da ne pomišlja o nekoj nacionalizaciji. Srce me boli i duša mi jeca što se PreCednik našao u ovakvoj situaciji

Pa šta da radi jadan kada su mu Rusi poručili da ne pomišlja o nekoj nacionalizaciji. Srce me boli i duša mi jeca što se PreCednik našao u ovakvoj situaciji
Pa da nije po mom džepu i meni bi se "cepalo srce" dok gledam kako se ljiga koprca u "slatkim mukama", ali jbg...ipak dolazi i meni račun na pumpi,u prodavnici,ceni karata,maltretiranju,porezima....pa mi je manje smešno

A ovo su slike kada su Vučiću prosle godine u kuću ušli Rusi i obukli ga u ovo i slikali ga u tome kao upozorenje.
Sledeći u posetu Vučiću dolazi Vagner ukoliko se ne okane ove izdaje oko NIS-a.

FPxu-J2WQAMah3s.jpgimages.jpg421975074_275681378875710_5463045219234266067_n.jpg1668610853-Vucic-Kadirov-Ceceni-LGBT-Deca.jpgturko-daudov.jpg677z381-2-Untitled-1-664e29732ea56.jpg1000014481.jpg1668610853-Vucic-Kadirov-Ceceni-LGBT-Deca.jpg421975074_275681378875710_5463045219234266067_n.jpgturko-daudov.jpg

Back