Прва Влада Коштунице Др Војислава

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Прва Влада Војислава Коштунице разарала је Србију у периоду од 3. марта 2004. године до 15. маја 2007. године.

Окосницу Владе чинили су:

1. Стари ДСС Војислава Коштунице,
2. Г17+ Мирољуба Лабуса и Млађана Динкића,
3. СПО Вука Драшковића
4. СДП Небојше Човића

уз мањинску подршку Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића.

У љутој опозицији су били Демократска странка и Српска радикална странка.

У току мандата ове мањинске владе, кандидат опозиционе Демократске странке је постао председник Србије, те је Председник Владе Србије измислио термин "Кохабитација", како би могао да делује као председник Владе, док му је Председник Републике из опозиције, и то је трајало пуне три године.

Ова Влада има велики утицај на пропаст Србије, те растакање Државне заједнице два ока у глави, економско разарање Србије у режији Милана Париводића, Предрага Бубала, Радомира Наумова и целе Г17 + екипе.

Poslednja izmena:

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Чувени Млађан Динкић.

Човек број 2. у Првој Влади Војислава Коштунице.

Mla%C4%91an_Dinki%C4%87_%28cropped%29.jpg

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Потпредседник Прве Владе Војислава Коштунице

Ивана Дулић Марковић

Ivana_Duli%C4%87_Markovi%C4%87_crop.JPG

Ко је и када за њу гласао?
Ivana Dulić Marković (Zagreb, 1961.) je hrvatska političarka iz Srbije. Rodom je Hrvatica.

Rodila se u katoličkoj obitelji u Zagrebu 1961. godine. Ubrzo je životni put nosi u Suboticu, u kojoj je provela djetinjstvo i u kojoj je završila osnovnu i srednju školu.

Potom se vraća u rodni Zagreb, gdje je diplomirala i magistrirala na Poljoprivrednom fakultetu.

Bila je u prvoj vladi Vojislava Koštunice. Kao članica G17+, bila je ministrica poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od 2004. do 2006. godine, nakon čega ju je 2006. naslijedio stranački kolega Goran Živkov.

U istoj 2006. godini je bila potpredsjednica Vlade Srbije, naslijedivši stranačkog kolegu Miroljuba Labusa. Bila je ujedno prva žena na toj funkciji u srbijanskoj vladi. Njenom izboru na tu funkciju su se protivili socijalisti i radikali (potonji su ju optuživali da joj se bliska rodbina hvalila time da je sudjelovala u Domovinskom ratu u Hrvatskoj i da ima naročite zasluge), a njen izbor su podupirali Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Demokratska stranka Srbije. I nakon izbora na tu funkciju, radikalski napadi na nju nisu prestali.

zofr

Iskusan
Poruka
5.909
Писање у екстази са бројним постовима у низу обично прескачем, али видим о чему се ради.

Ја сам најбоље живео у периоду те владе, а и показатељи економског стања су најбољи у том периоду, тако да шта ко пише на ову тему ме не интересује.

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Писање у екстази са бројним постовима у низу обично прескачем, али видим о чему се ради.

Ја сам најбоље живео у периоду те владе, а и показатељи економског стања су најбољи у том периоду, тако да шта ко пише на ову тему ме не интересује.

Ахам...зар тај период ДОС-а није био катастрофа за Србију и српску привреду и транзиција и издајници и све остало?

dolinalima

Primećen član
Poruka
540
https://www.makroekonomija.org/0-miroslav-zdravkovic/javni-dug-srbije-2000-2020/

Најнижи ниво јавног дуга био је пред светску економску кризу, у јуну 2008, када се спустио на 8.623,6 милиона евра. За 90 месеци, за око 2.740 дана, дуг је смањиван у просеку за 2,02 милиона евра месечно, што је 23,4 евра у свакој секунди. Спуштен је на минималних 23,5% БДП-а.

Од средине 2008. до средине 2012, јавни дуг је повећан на 15,3 милијарде евра, а његов удео у БДП-у је удвостручен на 46,6%. За 48 месеци повећање дуга износило је 6.846 милиона евра, што је било у просеку 4,69 милиона евра дневно или 54,3 евра у секунди.

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
https://www.makroekonomija.org/0-miroslav-zdravkovic/javni-dug-srbije-2000-2020/

Најнижи ниво јавног дуга био је пред светску економску кризу, у јуну 2008, када се спустио на 8.623,6 милиона евра. За 90 месеци, за око 2.740 дана, дуг је смањиван у просеку за 2,02 милиона евра месечно, што је 23,4 евра у свакој секунди. Спуштен је на минималних 23,5% БДП-а.

Од средине 2008. до средине 2012, јавни дуг је повећан на 15,3 милијарде евра, а његов удео у БДП-у је удвостручен на 46,6%. За 48 месеци повећање дуга износило је 6.846 милиона евра, што је било у просеку 4,69 милиона евра дневно или 54,3 евра у секунди.

Да ли на томе можемо захвалити економском делу Владе на челу са Г17 + или је то био тренд свуда у региону и свету, тако да се Србија није нешто много истицала у односу на остале, већ путовала истим возом као и сви остали, те нема места за неку посебну похвалу за Г17+?

1675268696698.png
Босна и Херцеговина

2022-II-19-DZR-SM-RU-Javni-dug-Grafikon-2-130-ss.jpg
Македонија

zofr

Iskusan
Poruka
5.909
Ахам...зар тај период ДОС-а није био катастрофа за Србију и српску привреду и транзиција и издајници и све остало?
Као што сам ти написао, лично сам осетио тај период, и нема шта ту да се прича. Осим тога то су биле само 3 године.

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Као што сам ти написао, лично сам осетио тај период, и нема шта ту да се прича. Осим тога то су биле само 3 године.

Одређене историјске периоде треба да посматрамо кроз општи, а не лични контекст.

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Можеш наћи економске показатеље, за тај период, па их посматрај

Тада је губитник транзиције, наш колега @Stojkov Menidjer изгубио радно место у ООУР Дрвни комбинат "14. октобар" Раковица, и од тада му све иде наопако у животу.

Осим кад добије гратисе у Максију.

zofr

Iskusan
Poruka
5.909
Тада је губитник транзиције, наш колега @Stojkov Menidjer изгубио радно место у ООУР Дрвни комбинат "14. октобар" Раковица, и од тада му све иде наопако у животу.

Осим кад добије гратисе у Максију.
Не разумем.

Alter_Ego_

Legenda
Banovan
Poruka
67.168
Такође је колега @Nosferatu___2 написао и блог на задату тему.

https://forum.krstarica.com/threads/osveta-ponizenih.953886/#post-44955179

Освета Понижених​

Дан када сам умро био је сунчан дан. Мој уговор са гигантском фабриком "Куглагери 29. новембар" раскинут је једног сунчаног дана, 2004. године, током приватизације, и тада сам умро, у мојој 42. години живота. Проглашен сам за технолошки вишак и отпуштен уз отпремнину од 1200 евра. До тада је ситуација била доста добра. Имао сам 1 хектар земље, трактор и две краве, а на радном месту плату од 120 евра, топли оброк, бесплатне цигарете и радно време до 13.00 часова. Живот је био добар. Ваљање степ сокића из каде, бутлег ВХС филмова, шверц 2 бокса цигарета месечно доносили су 200 евра месечно. Фабрика још 120, на храну нисмо морали ништа да трошимо. Живот је био добар.

А онда је дошао дан када сам проглашен за вишак. Дан када сам умро. Дан када је престао мој сексуални живот, када је једина прилика за неко узбуђење био тикет од 2000 динара у кладионици. Дошао је неки нови свет. Жене су постале директорке, бизнисменке, ивент мениџери, блогерке, инстаграмерке, инфлуенсерке. Жене су одједном постале две трећине радне снаге. Своје напирлитане косе и звецкаве ђинђуве проносиле су кроз банке, школе, домове здравља. У Банци у којој сам узимао кредит да пошаљем најстаријег сина на екскурзију у Будимпешту. У Дому Здравља у којем лечим притисак и дијабет тип 2. На ФОН-у где ми студира мала. Жене. Онда, појавили су се неки Ај Ти цвикераши. Такве смо били иза школе и отимали им доручак. Сад они зарађују 2 хиљаде евра.
А тек педери... Хиљаде и хиљаде педера. Сваки четврти у разреду мог сина је педер. А и мој мали, од кад је уписао факултет... ретко га виђам са девојкама. И кад га виђам с њима, он им каже "Чао Срце ајмо на нес, јес?" и љуби их у образ. То је почело од кад су нас бомбардовали и укинули војску. И све те стотине хиљада педера, на телевизији, на радију, у филмовима. И мог лекара у дому здравља, кажу, ухватила је жена на гомили са мушкарцем, а имају троје деце. Маму му његову, лепо ми лечи притисак. И даје вијагру на рецепт.

Можда је дошао неки нови свет. Можда моја врста, рођена 50 и неке, одрасла у ФНРЈ, служила војску у СФРЈ, дошао кући са ЈНА тетоважом, правио ћерку док се рушио Вуковар а сина док се (није догађало ништа!) у Сребреници... Можда ми више никоме и не требамо? Можда је наше прошло. Можда... можда је време да прихватимо да су нам неки ставови застарели, и да пустимо ону, Урсулу Фодер Лајна, да нас помири са шиптарима. Истина је да смо се Агим и ја много добро слагали по хладним ноћима у ЈНА и...

Али онда. Онда сам чуо његов глас. Његову намрштену, надувену главу.
"Устајте понижени! Устајте огорчени! Устајте одбачени. Ваше сузе су моја снага. Уздићићеш се опет. Бићеш битан. Придружи ми се.
Згазићемо укропа. И шиптара и укропа и обрезаног сарајевског балију што кмечи "ђеносајд". И напудерисаног пургера, који ти је пропедерисао сина. И јанеза, терористу, који је растурио твоју ЈНА као Вилијем Освајач Саксонце. И Швабу што једе кобасицу, спалићемо лепе градове и села. Французу што му Арапин и Црнац ј.ебу жеену и ћерку, и ми ћемо да их ј-ебемо. И твог сина ћемо да излечимо да воли п-ичку, и он ће да их ****. Вијагра за све. Јанезима ћемо отети веш машине. Горење за све. Спржићемо фашингтон православним ракетама "Сатана". И вратићемо фабрику. Плави комбинезон, радно време од 4 до 12. Али за тебе од 9 до 12. Јер си жртва. Јер си понижен. Изигран и заборављен. Придружи ми се. Спржимо Украјину, и Пољску, и Литванију. Стани иза мојих Чечена. Спржимо Румунију, опљачкајмо Словенију, запевајмо сви храбро "Е мој друже Загребачки, ето нас код вас у пљачки". Појебимо Францускиње. Демолирајмо аустријска Алпска Села. Похарајмо. Подјармимо. Осветимо им се за СВЕ!"

Примећујем како ми тече вода на уста. Мој сан се остварује.
Коначно, нуклеарни холокауст. Да и овом народу коначно сване!