Quantcast

Prva runda dialoga Kosova i Srbije uspesno zavrsena

Blues Brothers

Veoma poznat
Poruka
14.668
Brisel -- Danas je završena prva runda dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije u Briselu sastankom koji je trajao skoro šest sati.
U centru pažnje su tri domena - regionalna saradnja, sloboda kretanja i vladavina prava.

Šef delegacije Srbije Borislav Stefanoivić izrazio je zadovoljstvo razgovorima rekavši da su bili konstruktivni i da su neka pitanja nadomak rešenja. On je potvrdio da se razgovaralo o telekomunikacijama, vazdušnom saobraćaju, carinskim pečatima, katastrima i matičnim knjigama.

Šefica kosovskog pregovoračkog tima Edita Tahiri izjavila je da se razgovor odvijao na dobar način.

Sjedinjene Američke Države će tokom razgovora delegacija Beograda i Prištine predstavljati zamenik državnog sekretara Tomas Kantrimen. On je ocenio da "političari i mediji u Beogradu i Prištini preuveličavaju važnost dijaloga", piše danas prištinska štampa.

"Ovo je dijalog, nisu pregovori", rekao je Kantrimen, uz konstataciju da "svaka strana može pokrenuti bilo koji problem".

"Niko ne može reći da tokom dijaloga neće biti pokrenuta pitanja vezana za status. Znamo da će praktična rešenja brojnih pitanja dotaći status, ali za nas je status Kosova zatvoreno poglavlje o kojem se može razgovarati, ali ne moće biti promenjeno", izjavio je Kantrimen.

On je rekao da će tokom razgovora predstavljati Vašington, pošto je Evropska unija pozvala Vladu SAD da kao gost prisustvuje dijalogu.


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=03&dd=09&nav_id=497870
Mada se ovo moglo ranije,( jer bi se postiglo vise u napredovanju prema zajednickom cilju ) pre svega zbog tvrdoglavosti Beograda. ipak nikada nije kasno...
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.