KRUM Strachni
Početnik
- Poruka
- 22
jel tacno da je Muhamed rekao da je Kaba 40 godina starija od Hrama?
Ово је комплексно питање за муслимане.
Они не знају добро ислам.
Знам питање детаљно и да ће вас одговорити.
Према Кур'ану, Ал Кааба је подигао Исмаил / Аврама / и његов син Исмаил.
Сура 2, аjaт 127
127 I dok su Ibrahim i Ismail temelje Hrama podizali, oni su molili: "Gospodaru naš, primi od nas, jer Ti, uistinu, sve čuješ i sve znaš!
////
Међутим, према другој светој књизи сунита - Сунном / збирке прича о Мухамед / Кааба храма је изграђена за вријеме владавине Мухамеда.
Сахих Бухари је колекционар хадиса, хадис који су највише поузданост према исповедају ислам сунита.
Не знам српски добро и да ће дати хадис и на енглеском језику:
Volume 4, Book 55, Number 585:
Narrated Abu Dhar:
I said, "O Allah's Apostle! Which mosque was first built on the surface of the earth?" He said, "Al-Masjid-ul-,Haram (in Mecca)." I said, "Which was built next?" He replied "The mosque of Al-Aqsa ( in Jerusalem) ." I said, "What was the period of construction between the two?" He said,"Forty years." He added, "Wherever (you may be, and) the prayer time becomes due, perform the prayer there, for the best thing is to do so (i.e. to offer the prayers in time)."
Извор - http://www.sahih-bukhari.com/Pages/Bukhari_4_55.php
Том 4, књига 55, број 585:
Саис Абу Дар:
Рекао сам: "О Алахов Апостол Који џамија саграђена прва на земљи!?" Он је рекао: "Ал Масдзхид- Ал - Харам (у Меки)." Рекао сам: "Шта је онда изграђен?" Он је одговорио: "Ал Акса (у Јерусалиму)." Рекао сам: "Шта је период изградње између та два?" Он је рекао: "Четрдесет година." Он је додао: "Где (и наћи) право време за молитву може имати, изведена молитву тамо, најбоље што можете да урадите (тј да понуди молитве у то време)."
Период изградње између две џамије била је 40 година /Forty years /!
Постоји контрадикција!