Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 42.456
шта је била кибла Исмаилу и његовим потомцима?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
All Aksa djamija ,sve dok iz Kabe nisu izbaceni kipovi
pa cekaj sad, jel centar sveta u Meki ili Jerusalimu ili ga je Bog u medjuvremenu menjao vise puta?
у Кур'ану јасно пише да је прва кибла била Каба, коју је саградио Ибрахим. зашто муслимани не читају Кур'ан часни и зашто лажу да је то била Ал Акса?![]()
I tako smo od vas stvorili pravednu zajednicu da budete svjedoci protiv ostalih ljudi, i da Poslanik bude protiv vas svjedok. I Mi smo promijenili kiblu prema kojoj si se prije okretao samo zato da bismo ukazali na one koji će slijediti Poslanika i na one koji će se stopama svojim vratiti – nekima je to bilo doista teško, ali ne i onima kojima je Allah ukazao na Pravi put. Allah neće dopustiti da propadnu molitve vaše. – A Allah je prema ljudima zaista vrlo blag i milostiv. (2:143)
Pod ,,muslimani'' vjerovatno su mislili na Muhamedove sljedbenike, a ne sljedbenike ostalih poslanika pa je došlo do zabune![]()
I jeste, niko ne kaže da nijeјасно пише да им је Каба била кибла.
Da je pogriješio odma bi mu Bog rekao da ne treba tako..то значи да је Мухамед самовољно променио киблу својих предака и почео да се окреће према Јерусалиму. дакле, био је у заблуди. згрешио је.
Каже се џамија, сељаче.
I jeste, niko ne kaže da nije
Da je pogriješio odma bi mu Bog rekao da ne treba tako..
Sura El Bekare,144
Vidimo Mi kako sa žudnjom bacaš pogled prema nebu, i Mi ćemo
sigurno učiniti da se okrećeš prema strani koju ti želiš: okreni zato
lice svoje prema Časnome hramu! I ma gdje bili, okrenite lica svoja
na tu stranu...
Da je pogriješio odma bi mu Bog rekao da ne treba tako..
хоћеш да кажеш како Мухамед није погрешио, него је наследио грешку. тј. заповест дату Исмаилу да им Каба буде кибла прекршио је неко од Мухамедових предака, а он је само следио њихов преступ.
ако није Мухамед, ко је то могао бити? ко је самовољно променио киблу и окренуо се према Јерусалиму? и зашто би то урадио? ми знамо да су пре Мухамеда Арабљани били многобошци. зашто би се многобошци окретали према јеврејском Храму, а не према Меки где им је било светилиште са идолима?
Ne, hoću da kažem da se Muhamed prvo okretao prema Al Aksi jer je to tako trebalo, a onda je Uzvišeni objavi da se zbog stvari navedenih u ajetu okreće ka Kabiхоћеш да кажеш како Мухамед није погрешио, него је наследио грешку. тј. заповест дату Исмаилу да им Каба буде кибла прекршио је неко од Мухамедових предака, а он је само следио њихов преступ.
Ne, hoću da kažem da se Muhamed prvo okretao prema Al Aksi jer je to tako trebalo, a onda je Uzvišeni objavi da se zbog stvari navedenih u ajetu okreće ka KabiNije valjda tolko teško shvatit to?
Nije mi jasno šta postižeš tvrdoglavošću... Zato što je Allah tako želio okretao se prema Al Aksi prvo, a onda kao Kabi...да је тако требало не би му Алах наредио да се поново окрене према Каби. значи- није требало! шта више, кршио је јасну заповест која је дата Исмаилу и његовим потомцима (Арапима). оно што покушавамо утврдити је - ко је заповест прекршио? да ли је то био Мухамед или неко од његових предака?
Nije mi jasno šta postižeš tvrdoglavošću... Zato što je Allah tako želio okretao se prema Al Aksi prvo, a onda kao Kabi...
All Aksa djamija
Ха-ха-ха-ха!!!
Муслимани су незналице!
До Смрт Мохаммед Ал Акса је у Византији.
Јерусалим је прва Кибла!