Прва Мојсијева Књига - Постанка

- Srbija je moja zemlja , u njoj živimo i Bogu se molimo u dzamijama, crkvama i sinagogama. Na hiljade dzamija postoji gde se oko 600.000 muslimana koji ovde zive mole. Muslimani na teritoriji Srbije koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva žive i rade u slozi i dele ZAJEDNIČKU sudbinu vekovima i ja to kao musliman moje Srbije svedočim. Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje. Kroz istoriju su sigurno postojali POJEDINCI koji su imali takve sulude ideje ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gde u svetu. Moja Bosna i Hercegovina je propatila i svaku njenu bol sam proživljavao u svom srcu. Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao - istakao je muftija na svom nalogu na društvenoj mreži X.
Veliki Čovek, Musliman i Srbin!

Pogledajte prilog 1554696
Без увреде, али мислим да ви из Србије не схватате како те ствари функционишу у пракси, Срби из БиХ и Хрватске имају другачија искуства и то из прве руке.
Нека овај муфтија пређе у Сарајево или чак у Нови Пазар, па питајте његову дјецу кад одрасту шта су.
Већ сам наводио примјер жене коју знам још из дјетињства и док је била дјевојка, кад је на распусту долазила код ујака. Живили су у Пули и остали тамо за вријеме рата, њен брат ми је рекао да се изјашњава као Хрватица, послије се удала за Хрвата. Да ли мислите да се она конвертовала зато што су је Срби одбацили ;)(које тамо можеш пребројити на прсте) или је то ипак било због притиска околине?

Без увреде, али мислим да ви из Србије не схватате како те ствари функционишу у пракси, Срби из БиХ и Хрватске имају другачија искуства и то из прве руке.
Нека овај муфтија пређе у Сарајево или чак у Нови Пазар, па питајте његову дјецу кад одрасту шта су.
Већ сам наводио примјер жене коју знам још из дјетињства и док је била дјевојка, кад је на распусту долазила код ујака. Живили су у Пули и остали тамо за вријеме рата, њен брат ми је рекао да се изјашњава као Хрватица, послије се удала за Хрвата. Да ли мислите да се она конвертовала зато што су је Срби одбацили ;)(које тамо можеш пребројити на прсте) или је то ипак било због притиска околине?
Ne gajim iluzije o tkz. Bosnjacima. Oni su se, nazalost, odrekli Srbstva.

Ja sam pricao o ljudima, muslimanima koji se osećaju kao Srbi.

Ne gajim iluzije o tkz. Bosnjacima. Oni su se, nazalost, odrekli Srbstva.

Ja sam pricao o ljudima, muslimanima koji se osećaju kao Srbi.
Осјећају се као Срби у првој генерацији и док живе у околини гдје су Срби већина, чим се промијени околина, мијења се и осјећај припадности, наравно постоје изузеци, али су на нивоу статистичке грешке.
Ево ти Бакира, па Алија је говорио да је Србин поријеклом чији су преци прешли на Ислам, да ли се Баки осјећа као Србин исламске вјере? ;)
Јесу ли га Срби натјерали на то, ево питај ове наше форумаше, Салка и остале да ли су Срби исламске вјере, да видимо шта ће ти одговорити!?:per:

Јесу ли га Срби натјерали на то, ево питај ове наше форумаше, Салка и остале да ли су Срби исламске вјере, да видимо шта ће ти одговорити!?
Slazem se, zato sam i napisao na prethodnim stranama da nije dnk najbitniji već Duh.

možda si pogrešno shvatio, koreni su dublji i dataraju odavno. prvo što je Stefan krunisan od pape, a kasnije se to samo uvećavalo (ta razjedinjenost). danas kao što rekoh nema muslimana srba, sada je već gotovo, bukvalno smo neprijatelji.

možda si pogrešno shvatio, koreni su dublji i dataraju odavno. prvo što je Stefan krunisan od pape, a kasnije se to samo uvećavalo (ta razjedinjenost). danas kao što rekoh nema muslimana srba, sada je već gotovo, bukvalno smo neprijatelji.
Генерално, у исламу нација је небитна, битна је само вјера. Шта мислиш који су то разлози били да се направи отклон исламизираних Срба од својих сународника православне вјере?

Генерално, у исламу нација је небитна, битна је само вјера. Шта мислиш који су то разлози били да се направи отклон исламизираних Срба од својих сународника православне вјере?
ne bih znao ali i kod njih (uopšte muslimana) ima podela, tako da se i oni tabače između sebe. u globalu kada gledaš sve te ratove sukobe ipak je to državna stvar :D znači ipak nacija

Шта мислиш који су то разлози били да се направи отклон исламизираних Срба од својих сународника православне вјере?
Nema razloga, nego jedno ime- Benjamin (zanimljivo :think:) Kalaj:

1716823452274.png

;)

nebitno, zvati muslimane lažni ljudi sa lažnom verom nikako nije dobro
imaš na guglu sve novine su to objavile
Samo što moraš shvatiti sta je istraga poturica i šta su poturice.

Dakle, poturice nisu muslimani kao takvi, već srbski izdajnici, koji su se poturcili tj postali sluge turskog okupatora. Poturica je sinonim za izdajice svoga Roda i Naroda.

Dakle, nije napad na neku veru ili ljude koji iskreno veruju u nju, vec na izdajnike svoga Naroda i Vjere (Srbstva, u njegosevskom kontekstu). Tako se treba tumačiti izjava Mitropolita Amfilohija, koji nije mrzeo Islam kao veru niti muslimane kao ljude, već je govorio o nečemu drugom.

Samo što moraš shvatiti sta je istraga poturica i šta su poturice.

Dakle, poturice nisu muslimani kao takvi, već srbski izdajnici, koji su se poturcili tj postali sluge turskog okupatora. Poturica je sinonim za izdajice svoga Roda i Naroda.

Dakle, nije napad na neku veru ili ljude koji iskreno veruju u nju, vec na izdajnike svoga Naroda i Vjere (Srbstva, u njegosevskom kontekstu). Tako se treba tumačiti izjava Mitropolita Amfilohija, koji nije mrzeo Islam kao veru niti muslimane kao ljude, već je govorio o nečemu drugom.
eh sad poenta što muslimani nisu tako kao ti shvatili.
potpirivao i kad im čestitao božić.
jedan visoki velikodostojnik treba da bira dobro reči.
dovoljno jedan takav da izazove rat, recimo danas u rep srpskoj. i ko će da gine tu

Back