Prva ljubav

gost 198384

Iskusan
Poruka
5.443
:heart:

Pravo je pitanje zapravo u kojoj meri prva ljubav odredi dalji tok emotivnog života svih nas?

Evo, da ne ispadne kako otvaram ovakvu temu bez ličnog osvrta, ovako to bi.

Mislim da sam se prvi put zaljubio negde u šestom razredu osnovne škole.

Moja prva ljubav se zvala Marija i mnogo puta sam se pitao zašto sam se od mnoštva devojčica zaljubio baš u nju.

Mnogo, mnogo godina kasnije uspeo sam da u izvesnoj meri rekonstruišem svoje motive zaljubljivanja. Ali ko će to tačno znati?

Verovatno je bila posebnija, umišljenija i samouverenija u odnosu na ostale i jednog sam dana uhvatio sebe kako piljim u nju na času i kako mi srce izbija na nozdrve. Pomalo zastrašujuće saznanje za dečaka tog uzrasta.

I valjda je taj intenzitet emocija koji je izazivao dramatične fizičke reakcije meni na nekom nivou percepcije postao arhetip stanja zaljubljenosti.
Tako da nije za zameriti mi što sam verovatno podsvesno u svakoj novoj ljubavi tražio upravo tu emotivnu atmosferu, formiranu tokom prvog zaljubljivanja.

Shvativiši dakle da me samo zurenje u moju prvu ljubav neće nigde odvesti počeo sam potpuno eksplicitno da joj se divim, kupovao sam joj nosače zvuka Dejvida Bouvija, preskako preko terasa petog sprata u nekom hotelu na nekoj ekskurziji da je zadivim (što se pomalo i isplatilo jer me je posle mazila tvrdeći da sam lud) i povrh svega posvetio sam joj pesmu.

Doduše, ekstremno patetičnu ali ipak ipak pesmu. Konačno, nismo svi rođeni ta pesnike što nas ne sprečava da tu i tamo potpuno spontano smislimo po koji stih bez velikih lirskih pretenzija.

Sve u svemu, to je sve nekako prošlo, pomalo nemušto, ali ja sam i posle mnogo godina lovio sebe kako projektujem tu svoju prvu ljubav na one koje su usledile, na razne načine.

Uvek tražeći u ženama koje su mi zanimljive to nešto vrlo posebno i jedinstveno što sa svojim onda vrlo oskudnim životnim iskustvom i velikom dozom naivnosti otkrio u svojoj prvoj ljubavi.

Koliko vam je uzvraćena ili neuzvraćena prva ljubav odredila karakter emotivnog života?

Priznajte.

Prva ljubav ( mada to ustvari nije ljubav, jelteee? Nego prvo sviđanje) desilo se dok sam bila posve majušna :D I on je bio majušan :D Sviđao mi se jer je bio napametniji od svih dečaka, a smiren, vunderkind :)
Nisam razmišljala u tom pravcu da je to formiralo moja dalja sviđanja, te kasnije i ljubav. Ali sada kad reče, našla sam nit koja postoji.:ok:

Prva ljubav ( mada to ustvari nije ljubav, jelteee? Nego prvo sviđanje) desilo se dok sam bila posve majušna :D I on je bio majušan :D Sviđao mi se jer je bio napametniji od svih dečaka, a smiren, vunderkind :)
Nisam razmišljala u tom pravcu da je to formiralo moja dalja sviđanja, te kasnije i ljubav. Ali sada kad reče, našla sam nit koja postoji.:ok:

Pa i ja sam se u tom uzrastu ljubakao sa nekom Tamarom ispod stola dok su tetke (koje su nas tobož čuvale) bile zauzete opletanjem po frajerima.

Ali to nije bilo to, mislim, ovo posle je bilo pravo.

moja prva je ujedno bila i na prvi pogled, znaci ugledah je i odmah pao mrak :mrgreen: a koliko je to uticalo na daljnji tok desavanja....pa ne mnogo, da sam poredio druge s njome, nisam bas, ali opet i dan danas mi nije svejedno kad sam s njom ( u bilo kom kontekstu)...a i nije nesto posebno sto se fizikalija tice, neki bi rekli cak i da je ispod prosecnog izgleda, ali eto, meni je ipak bila naj od naj...:worth::prstic:

Pa i ja sam se u tom uzrastu ljubakao sa nekom Tamarom ispod stola dok su tetke (koje su nas tobož čuvale) bile zauzete opletanjem po frajerima.

Ali to nije bilo to, mislim, ovo posle je bilo pravo.
Dobro, onda moja prva prava ljubav je ličio na Sleša, takva kosa, visok 2m, mladi umetnik, košarkaš i alkoholičar u povoju. Izuzetno duhovit i nežan je bio, sa depresivnim epizodama. Dok je trajalo bilo je čarobno. I danas kada me sretne, uputi mi neki vanzemaljski pogled. Nakon tužnog raskida, shvatila sam da život nije bajka. Ali, tako ide sa prvim ljubavima...

Back