Provokacije...

Kako reagujete na provokacije u RL?
Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

Da li vam se ikad desilo da vas neko isprovocira i odreagujete suprotno vasim uverenjima?
Da li vas je neko nekad povredio svesno?

Ako ste u mogucnosti da “vratite milo za drago”, da se osvetite, da nekome unistite zivot, da li to radite? Ili se uvek izdignete iznad situacije?

На провокације не реагујем.
Још најбоље да добије шта је замислио/ла.

На провокације одговарам осмехом, и то људе толико излуђује да не могу да ти опишем.

Али, на отворене нападе одговарам јако сурово и аргументовано, решавам то док сви не попадају у несвест и не докажем да сам у праву.

Никада се нисам светила, нити имам жељу, била сам у приликама, али сам решила да то реши неко други, много моћнији од мене.

Ја ћу бити стрпљива и чекаћу да се насмешим.

Како прија тај осмех...

Jesam li ja jedini pročitao deo gde kaže" da vam neko uništi život" ...Pa msm ljudi :lol:

На тај део свесно нисам одговорила, јер не знам како неко може да ми уништи живот.

Сем ако ми дирне у животе породице, ту више не бих имала шта да изгубим, даље знаш.

На тај део свесно нисам одговорила, јер не знам како неко може да ми уништи живот.

Сем ако ми дирне у животе породице, ту више не бих имала шта да изгубим, даље знаш.

Naravno..To bi svako normalan uradio.
Ja sam i na to delimično odgovorio

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

Da li vam se ikad desilo da vas neko isprovocira i odreagujete suprotno vasim uverenjima?

Ako ste u mogucnosti da “vratite milo za drago”, da se osvetite, da nekome unistite zivot, da li to radite? Ili se uvek izdignete iznad situacije?

U pravilu ne ignorišem jer ignorisanje provokatora ohrabri. Ne svađam se jer nema koristi od svađe s budalom. Ne dam se ni isprovocirati, već provokatora hladno rasturim rečima. :cool:

Jedino ako je provokator neki pandur ili slično, onda ignorišem i prećutim. Vlast je vlast, a s rogatim se ne valja bosti. :mrgreen:

На провокације не реагујем.
Још најбоље да добије шта је замислио/ла.

OVo je moj stav bio celog mog zivota. Do pre neki dan.
Nikad se nisam okrenula na zvizdanje
Odazvala na dovikivanje
Nikad nisam reagovala ni na kakve provokacije... jer time onaj ko provocira dobija sta zeli...

- - - - - - - - - -

Hvala bogu pa ne znas...
Postoje mnogi nacini... :aha:

OVo je moj stav bio celog mog zivota. Do pre neki dan.
Nikad se nisam okrenula na zvizdanje
Odazvala na dovikivanje
Nikad nisam reagovala ni na kakve provokacije... jer time onaj ko provocira dobija sta zeli...

- - - - - - - - - -

Hvala bogu pa ne znas...
Postoje mnogi nacini... :aha:

Не, драга моја, ти не знаш, живот можете да уништите само сами себи, остали могу да покушавају.

Само у једном случају неко може да ми уништи живот, али је онда и он завршио са својим.

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

U realnom svetu sam u situacijama da reagujem na nevaspitanje i nekulturu pre nego na provokacije.
toga ima ovde u virtuelnom svetu jer neko uvek zapamti da si napisao nešto malo prljavo o sebi kad te je drmnula emocija da otvoriš dušu

sigurna sam da su me povređivali svesno što rečima što postupcima ali ako nisam u prilici da odmah vratim posle se ohladim ne zato što sam ja svetica koja se stavlja iznad situacije nego zato što sam zaboravna žena pa ne mogu da mislim još i o tome koga treba da šutnem u jajca jer mi je nekad nešto ružno rekao.
eto

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

zavisi od faze u kojoj sam
kad sam u miru sama sa sobom - prilično kuliram i samo žalim negativce...
ako sam ja nešto nadrndana - onda lako planem - ali ne svađam se, odbrusim
ne svetim se, ja se čak ne osećam dobro ni posle toga kad sam negativna, u tom momentu bude ok, ali posle se često grizem za doope

ali...postoje dve osobe kojima nisam oprostila nešto, vezano je za moju porodicu, imam, priznajem, želju da se nekako osvetim
ne proganja me to, ali me ni ne pušta, niti im želim nikakvo zlo, nego samo malo da ih nešto zvizne po ušima i da se sete nekih događaja
a ja da budem svedok tog trenukta
to je to pašče u meni

Back