Provokacije...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Kako reagujete na provokacije u RL?
Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

Da li vam se ikad desilo da vas neko isprovocira i odreagujete suprotno vasim uverenjima?
Da li vas je neko nekad povredio svesno?

Ako ste u mogucnosti da “vratite milo za drago”, da se osvetite, da nekome unistite zivot, da li to radite? Ili se uvek izdignete iznad situacije?

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

Da li vam se ikad desilo da vas neko isprovocira i odreagujete suprotno vasim uverenjima?

Ako ste u mogucnosti da “vratite milo za drago”, da se osvetite, da nekome unistite zivot, da li to radite? Ili se uvek izdignete iznad situacije?

Cicak nemoj da se svadjas sa svekrvom - probaj da je obrlatis ako mozes

Moja svekrva je super :)

Onda je okej idemo dalje...

Sta znam, vi zene se dzokate jezikom - retko krece neka tuca - muskarci umeju da se podzokaju, ali uglavnom se izbegavaju ili ponekad i malo izraspravljaju, ali sta da ti kazem...

Neko te mrzi i tu nemas posla i to ti je to

- - - - - - - - - -

Ne opterecuj se bezveze nebitnim ljudima - to je tako tipicno za vas zene

A ako je neka ipak bitna osoba i provalila si da te mrzi e onda ne sme da ti vise bude bitna

Izbegavam koliko je to ljudski moguce, ali ako bas vidim da nema izlaza i da neko se trudi da mi oduzima slobodu ili ne daj boze napada ljude koje volim i cenim, mozda svasta da se dogodi.

Definitivno sam vruce krvi ako dodje do veceg fizickog konflikta. Najgore je u prevozu jer ima katastrofalno nadmenih i nesavesnih vozaca, pogotovo ujutru. Valjda svi nervozni sto idu na posao, sta li je...

Edit : Tek sad kapiram da je ovo u zenskom PDF-u :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Relativno skoro sam postao zanimljiv za provokacije, prije neku godinu nisam i niko me nije provocirao, sad bogumi.... Al ne hajem preterano, misim ok ajde možda sam prekrižio neke ljude jer su sebi dozvolili takvu malicioznost, opet možda sam se i zajebao jer možda su mislili da smo dovoljno bliski da možemo da se sprdamo tako, al lakše prekrižiti nego se baviti.

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

Izdignem se iznad situacije i premlatim govedo:zaljubljena:

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

da uvek se izdignem iako me uzivo retko ko provocira ,jer ih pogledom presecem ko macem,nisam u s/m fazovu ali prija mi sve cesce da ispickaram nekog i malo skacem po lobanji,dam sebi oduska i napravim balans u univerzumu<3

- - - - - - - - - -

Izdignem se iznad situacije i premlatim govedo:zaljubljena:

:aha2:

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

jucer me zamalo iznervirala
jedna khm...persona
al zamalo
okej zajebala me za 900 din
al njoj je svakako gore nego meni pa eto, u redu je

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

vratim odmah
to je najdelotvornije

Ignorisete?
tako nekako
Svadjate se?
Ne. Zlatno pravilo, svadjam se kad JA hoću, a ne kad drugi to očekuju od mene :manikir:
Nemate dlaku na jeziku?
Nemam, ali u običnom razgovoru, ne u svadjama
Svetite se?
nikad

jok, mozebiti u osnovnoj skoli, to ne spada u ovu temu, rekla bih
Ih! Kako da ne, ni ne mislim da ce tako nesto da nestane iz mog zivota, nazalost

Ne radim to.
Ne bih ja to nazvala dizanjem iznad situacije. Nema tu "situacije" za mene, neko nesto u svojoj nemoci, besu ili čemugod galami, dize neku frku, njegov problem šta ja imam s tim. :D

Slabo ih ima i bezazlene su skroz i na njih obracam paznju toliko da lakse sklopim celokupnu sliku o pojedincu..nemam unapred formirano pravilo po kom odgovaram na njih... prilagodjavam se akterima, situaciji, mestu, problemu iz xy uglova i pritom sledim sopstvena moralna nacela....
Mislim da retke situacije mogu opravdati osecaj osvete, samo sprovodjenje nije oprostivo, a zelja za unistenjem necijeg zivota govori da se ima posla sa diletantnom kojeg likvidiras u dva poteza...

Oko malo stvari u zivotu se potresam...skupim meni potrebne informacije, profiltriram,...zadrzim sto mi odgovara, ostalo odbacujem..to vazi i za medjuljudske odnose..posebno za njih...jer nista me vise ne moze iznenaditi u interakciji s ljudima...

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

Moram priznati da se ne secam kada me je u RL neko pokusao da isprovocira....:think:

Osvetoljubiva nisam, ali ako se iznerviram umem bol za bol da vratim u tom trenutku. Cim me prodje o nekoj osveti uopste ne razmisljam. Meni je to cisto gubljenje vremena, jos se covek bezveze zatruje nekim ruznim mislima.

Sažeto i smireno odgovorim, imam samokontrolu. Ako me neko neosnovano optuži, naravno da ću odgovoriti argumentovano. Ne svetim se, ne želim da imam loših emocija i misli. Ne treba mi da sudimo drugima, Gospod je jedini sudija.

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

Iskuliram.
Mišljenja sam da nije vredno svadjati se a o osveti sam uvek mislila isto. Kome je potrebna sprovešće je. Ko je optužen lažno dokazaće se. Po pravilu uspehom, kod loših ljudi tudji uspeh je uvek najgora osveta. Zato mislim da ne treba gubiti fokus i energiju i zapravo postati po merilu onih kojima sve smeta. Covek ima potrebu da se izrazi. Mislim da je puno agresije kod nas jer ljudi ne mogu da se izraze pa se okolina pogoršala ne zato što su loši već zato što su sputani. Neko okruženje podiže a neko ti ne dopušta da se podigneš.

Poslednji put sam bila zatečena prodavacicom. Tražila sam lutku, kolica za lutku i te takve stvari. Elem, ona je mislila da je devojčica. Kažem ne, u pitanju je dečak. Žena je doživela pitanje vrlo lično kao da tražim kokain za dete. Pa eto sta se danas radi, dečaci nose duge kose i lutke, onda se pitamo zašto imamo paradu, sve neko izigravanje...I u tom stilu.
Dobro, mogla sam da joj održim predavanje skupa sa citatima raznih psihologa zašto je važno imati nekakvu lutku, kasu, kuhinju, zašto je važno da dete bude dete a ne seksi ćerka ili snažan sin, zašto je etiketiranje da nešto mora da ti se svidi samo zato što određenog pola pogrešno ali koga briga, jel njoj lepo što ima razlog da se iznervira, lepo joj je, jel joj fino što će moći da se krsti uz cigaretu i veštačke nokte, jeste, pa dobro, neka nje takve, sebi sam uštedela raspravu a njoj dala razlog da bude mrzovoljna, što očigledno sama želi.

Ignorisete?
Svadjate se?
Nemate dlaku na jeziku?
Svetite se?

Niko me ne provocira u RL ..
Svakome dam osnovnu dozu respekta, ako to prokocka imam argument više da mu se ...načestitam :lol:

Ako vidim da je neko baš zalutao u neku priču i ne zna jadan šta radi onda sam sklon i da progledam kroz prste, jednom ..

Ne unistavam nikome ništa, ako bi neko probao meni da uradi slično, a probali su, onda vrlo brzo zažale i požale se na zdravstveno osiguranje .

Back