Provera brzine Vaseg Interneta.

Ovako. Evo vam ga beotel.net ADSL od 512/64..... još ću ja plakati za Vojvodinom :lol:
215115079.png

Ljudi, od skoro koristim adsl i verujte ja pojma nemam o tome. Ako je neko rad da mi pojasni neke stvari, bicu mu zahvalan. E ovako. I ja sam merio brzinu. Kupio sam sezam pro-ov paket od 512/64. Izmerili mi brzinu od D 417, U 50. Onaj ping mi je 870. Skidanje mi je prvo islo solidno, a sad sve sporije i sporije, iako je brzina ista. Ne znam u cemu je fora. Da li moze nekako da se podesi brzina skidanja? Kada stavim da se u isto vreme skidaju 3,4 stvari od po 200 mb, brzina je od 10-30 kb/s. (neki se skida brzinom od 13, drugi od 27). Medjutim, 4 fajla mi je skidao celu noc! A jos me nervira sto dok se skida, komp (internet) radi toliko ukoceno da hocu da ga razbijem! Nije tako bilo pre. Ko ima odgovor na bilo koji problem, ne napise. Hvala

sto se tice samih brzina to ce morati neko sa ADSL-a da ti kaze.
A sto se tice skidanja fajlova. To je potpuno normalno kad skidas vise fajlova da se brzina deli.
Uostalom.
Razmisli sam.
Brzina downloada ti je 60kb/s. To je tvoja propusna moc. Znaci. Ako skidas 3 fajla jedan moze da se skida brzinom 10. drugi 45 a treci 5 a to sve zajedno daje 60.
A da li sve skupa dobijas 60 to je vec drugo pitanje koje zavisi od mnogo fatora.
Kvaliteta tvog provajdera, servera sa kojeg skidas, preko cega skidas itd itd...

Premda smatram da je ovo sve u svemu bezvezna tema.
Koja je svrha?
Praviti se vazan imam ovu i ovu brzinu, vidi koji sam ja "baja", ne razumem.

Mislim da bi bilo mnogo pametnije da ovde dajete upravo brzine kad nisu ispunjene obaveze potpisane ugovorom.
Umesto da se hvalite nadzvucnim brzinama bolje pokazujete kod kojih su provajdera brzine manje nego sto bi trebale, da pomognete drugima koji planiriraju da predju na vece brzine da znaju koje provajdere da izbegavaju.

Tad bi tema imala nekog smisla, ovako, stvarno je bezveze.

Ovo je strasno relativno.
Nekad mi pokaze neku ludacku cifru za koju bi bar 4-5 puta vise morao da platim provajderu a nekad ispadne da bi mesecna pretplata ustvari mogla biti godisnja :)
Nije ovo pouzdano.

Ja imam adsl 512/64 kod sezama i imam konstantan dl od 52-53,znaci oko 420.
Nije bitno koje doba dana uvek je isti i veza nepuca nikada.
Izmereno najpuzdanijom metodom,tj. koliko mi vremena treba za 100MB ili neki manji ili veci fajl.

I,sto rece tab503,treba da navedete i provajdera kako bi potencijalni novi korisnik znao koji provajder ima najleplivije prstice :)

Eto ja preporucujem sezampro.A i nisam zapazio da se neko zalio na njih.

Back