Protiv BEOGRADIZACIJE!

Слажем се! То је због УНИВЕРЗИТЕТА! Факултете треба укинути и забранити им рад. Факултете треба под хитно изместити о основати у сваком граду други (да се узме зграда и одмах отвори факс) тако да људи не иду у Београд на студије! Села пропадају због факултета јер се деца школују 10 година, а старци остају на селу неки и не дочекају дипломирање деце! Зато пропада Србија! ЦВЕТА БЕОГРАД-ДОК СРБИЈА ВЕНЕ!

:roll:

Ma treba bre pobiti sve u Beogradu, srusiti Beograd, napisati novu istoriju u kojoj se Beograd ne pominje!
Ali na moje pitanje niko ne odgovara, ali nije meni tesko da ga ponovo postavim. Sta znaci rec BEOGRADIZACIJA?

Ево ја ћу да ти одговорим. То би требало да значи - Све за Београд.

Новац иде у Београд.

Младост иде у Београд.

Образовање иде у Београд.

Лепота иде у Београд.

итд....све за Београд док у осталим деловима Србије влада

СИРОМАШТВО

БОЛЕСТ

СТАРОСТ

ОПШТЕ ПРОПАДАЊЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.!!!

ГАШЕЊЕ ПОГРАНИЧНИХ ДЕЛОВА СРБИЈЕ!!!

У НЕКИМ МЕСТИМА НЕМА НИ ПРОДАВНИЦЕ, ДОК СЕ У БЕОГРАДУ ГРАДЕ НОВИ УНИВЕРЗИТЕТИ И СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ И ОСТАЛА ВЕЛЕЛЕПНА ЗДАЊА КОЈА МИРИШУ НА ГЛАМУР И ПРЕСТИЖ И ДУБОКО-УМОВАЊЕ ДОК СРБИЈА УМИРЕ!!!

ИТД

Ево ја ћу да ти одговорим. То би требало да значи - Све за Београд.

Новац иде у Београд.

Младост иде у Београд.

Образовање иде у Београд.

Лепота иде у Београд.

итд....све за Београд док у осталим деловима Србије влада

СИРОМАШТВО

БОЛЕСТ

СТАРОСТ

ОПШТЕ ПРОПАДАЊЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.!!!

ГАШЕЊЕ ПОГРАНИЧНИХ ДЕЛОВА СРБИЈЕ!!!

У НЕКИМ МЕСТИМА НЕМА НИ ПРОДАВНИЦЕ, ДОК СЕ У БЕОГРАДУ ГРАДЕ НОВИ УНИВЕРЗИТЕТИ И СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ И ОСТАЛА ВЕЛЕЛЕПНА ЗДАЊА КОЈА МИРИШУ НА ГЛАМУР И ПРЕСТИЖ И ДУБОКО-УМОВАЊЕ ДОК СРБИЈА УМИРЕ!!!

ИТД
Ne moras da vices. Pretpostavljam da u Beogradu nema mladosti, novca, lepote, obrazovanja, pa sve to mora da se "uvozi" iz unutrasnjosti. A sve ostalo se salje iz Beograda u unutrasnjost. Kakve gluposti vi koji pricate o BEOGRADIZACIJI, neverovatno je. Primera radi, sa samo jedne beogradske opstine u budzet se sliva vise nego u 20 gradova u Srbiji! I o kakvoj raspodeli vi pricate. Idealno bi bilo, upravo za Beograd, da se desi ono sto vi zelite.

Ne moras da vices. Pretpostavljam da u Beogradu nema mladosti, novca, lepote, obrazovanja, pa sve to mora da se "uvozi" iz unutrasnjosti. A sve ostalo se salje iz Beograda u unutrasnjost. Kakve gluposti vi koji pricate o BEOGRADIZACIJI, neverovatno je. Primera radi, sa samo jedne beogradske opstine u budzet se sliva vise nego u 20 gradova u Srbiji! I o kakvoj raspodeli vi pricate. Idealno bi bilo, upravo za Beograd, da se desi ono sto vi zelite.

Не кажем ја да у Београду нема младости и лепоте.
Али би лепше било када би она лепота и младост из других делова Србије остала тамо где припада. Онда би била ЦЕЛА СРБИЈА ЛЕПА И МЛАДА а не само Београд, зар не ?

Нико Београђанима не спори вашу лепоту, младост и образовање, али дозволите и ви нама да ми имамо НАШЕ. Дозволите да све оне ВАЖНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ (попут УНИВЕРЗИТЕТА) не буду само у вашем граду, него и у нашем. Па када наш студент купи сок у другом граду или селу, да видиш како ће почети да се развија и тај део Србије. Кад има народа има и пара, зар не ?

А када наш студент мора да плати собу у вашем граду, па плати ручак и остале трошкове живота за школовање, наравно да ће ваш град да се развија, а не мој.
Коме иде новац у џеп од станарина ? Од промета и осталог ТОКА НОВЦА, него Београду.

Нећемо да се правимо луди, зар не , истина се не може сакрити.

Не кажем ја да у Београду нема младости и лепоте.
Али би лепше било када би она лепота и младост из других делова Србије остала тамо где припада. Онда би била ЦЕЛА СРБИЈА ЛЕПА И МЛАДА а не само Београд, зар не ?

Нико Београђанима не спори вашу лепоту, младост и образовање, али дозволите и ви нама да ми имамо НАШЕ. Дозволите да све оне ВАЖНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ (попут УНИВЕРЗИТЕТА) не буду само у вашем граду, него и у нашем. Па када наш студент купи сок у другом граду или селу, да видиш како ће почети да се развија и тај део Србије. Кад има народа има и пара, зар не ?

А када наш студент мора да плати собу у вашем граду, па плати ручак и остале трошкове живота за школовање, наравно да ће ваш град да се развија, а не мој.
Коме иде новац у џеп од станарина ? Од промета и осталог ТОКА НОВЦА, него Београду.

Нећемо да се правимо луди, зар не , истина се не може сакрити.
Pises o trivijalnim stvarima. Gotovo svaki grad koji je centar regiona ima svoj univerzitet ili departman nekog od univerziteta gradova u okruzenju, zar ne? No, ipak je sladje mnogima da dodju u Beograd i da tu ostanu i da, na zalost rade kao kelneri, prodavci u buticima i sl. Svoja dokumenta ostavljaju u beogradskom zvodu za zaposljavanje, ne u svojim rodnim mestima. beogradski studenti bili bipresrecni, kada se desi ono sto ti predlazes. Studenti iz unutrasnjosti, uvek su imali prednost u odnosu na studente iz beograda. Evo i ja cu navesti jedan trivijalan primer - redovni studenti iz Bgd nisu imali pravo na abonentsku knjizicu, koju su bez problema dobijali cak i samofinansirajuci studenti, koji nisu iz BGd jer, zaboga, oni su iz unutrasnjosti. Ako hoces da pricamo o ozbiljnim stvarima moze i to, ali pre toga molim da mi objasnsi pojam BEOGRADIZACIJA, ali ne ovakvim trivijalnostima.

Pises o trivijalnim stvarima. Gotovo svaki grad koji je centar regiona ima svoj univerzitet ili departman nekog od univerziteta gradova u okruzenju, zar ne? No, ipak je sladje mnogima da dodju u Beograd i da tu ostanu i da, na zalost rade kao kelneri, prodavci u buticima i sl. Svoja dokumenta ostavljaju u beogradskom zvodu za zaposljavanje, ne u svojim rodnim mestima. beogradski studenti bili bipresrecni, kada se desi ono sto ti predlazes. Studenti iz unutrasnjosti, uvek su imali prednost u odnosu na studente iz beograda. Evo i ja cu navesti jedan trivijalan primer - redovni studenti iz Bgd nisu imali pravo na abonentsku knjizicu, koju su bez problema dobijali cak i samofinansirajuci studenti, koji nisu iz BGd jer, zaboga, oni su iz unutrasnjosti. Ako hoces da pricamo o ozbiljnim stvarima moze i to, ali pre toga molim da mi objasnsi pojam BEOGRADIZACIJA, ali ne ovakvim trivijalnostima.

Не причам ја о никаквој тривијалности, већ о СТВАРНОСТИ. И то свакодневној. То што људи подносе документа на београдски завод за запошљавање је не због тога што им је слађе да тако раде, већ зато што су на то принуђени. У већем граду већа је понуда послова, а осим тога многа места из пограничних делова немају никаквих услова за живот. Видиш, ти вечерас можеш да изађеш у биоскоп, а неко нема ништа у неком месту где може било где да изађе. Нема библиотеке, нема биоскопа, нема позоришта, нема кафића, а знам нека места која немају ни продавницу, ни пекару а ни струју. Док се нису појавили мобилни телефони, није било ни телефона у неким местима. Да ли ти сматраш да су ти људи дошли у Београд из хира ?

Да ли би ти пристао на "добровољну изолацију" ? Криво ти је што студенти из унутрашњости имају право на мензу а не ти. А не питаш се шта је родитељ тог детета морао да отуђи и колико се жртвује да би му платио боравак (станарину) у Београду док га школује. А неки од њих који нису те среће, немају ни такве родитеље него и раде и студирају. Да ли си видео сузе у очима девојке која спава у леденој соби, а сузе иду од зиме ? Ја јесам.

Толико о озбиљним стварима.

neshvatljivo da neko pokusava da opravda tj sam sebe potvrdjuje da je BG dovoljan sam sebi i da je BG sam sebi izgradio,e moj momce mislim da je stvarno zalosno to slusati pitaj samo tatu i mamu odakle su iz kog mesta i kad su se doselili u BG,Ponavljam svaka cast PRAVIM BG ali takvih je malo samo da znate,svi oni koji se sad gruvaju ko BG su svi poreklom iz unutrasnjosti ako ne oni a ono im roditelji ako nije tako a vi pitajte tate i mame! Samo se pitam ko osta da obradjuje zemlju

a i stvarno to i jeste jedan od nacina da se spasava Srbija treba zatvoriti sve BU i otvoriti ih po srbiji tako da se malo napune gradovi omladinom a i kako neko propagira tim GRADJANSKIM stalezom da se nesto nauci i od njih a i kase gradova malo napune,zamisli koliko bi bilo studenata po srbiji i koji bi to bio skok u financijskom smislu gde se u BG imaju plate Soma € a u unutrasnjosti 3 glave pa to bi bilo ko melem na ranu za napacene srbske radnike

Dosadni ste sa tom prichom o "pravim" i "nepravim" Beogradjanima.

Kao da je neko ovde direktni potomak Skordiska.

Josh jedna idiotska podela nastala iz potrebe za nekakvim drushtvenim superiornostima i inferiornostima.

Beograd je jednostavno grad u kome ljudi zhive. To shto je tebi chukundeda doshao ovde, a meni deda, ne chini te nishta vecim ili "pravijim" Beogradjaninom od mene.

Dosadni ste sa tom prichom o "pravim" i "nepravim" Beogradjanima.

Kao da je neko ovde direktni potomak Skordiska.

Josh jedna idiotska podela nastala iz potrebe za nekakvim drushtvenim superiornostima i inferiornostima.

Beograd je jednostavno grad u kome ljudi zhive. To shto je tebi chukundeda doshao ovde, a meni deda, ne chini te nishta vecim ili "pravijim" Beogradjaninom od mene.

vala bas,poznata je pojava da pojedini zitelji doticne poluortijentalne , soc-realistiocke vukojebine u kojoj su do pre 200 godina ziveli iskljucivo muslimani i jevreji ,vole da se hvale i busaju u grudi kako su oni neki "stari Beogradjani" iako im je neki blizi predak napasao ovce po Sar Planini ,a oni se ponasaju se kao da su u najmanju ruku toskanski grofovi sto zive u istom zamku vec 5 i kusur vekova .

Sva sreca pa su tu "Rodjeni Beogradjani" koji tim pokondirenim tikvama tj. natripovanim dosljacima odmah srezu i posalju ih u unutrasnjost(tamo gde i pripadaju jel')
Biti Beogradjanin(to je kad si dosljak pa tek ucis Bg manire,pravila ponasanja,ophodjenja, sta se sme,sta se ne sme itd) je posebna privilegija...ali biti Rodjeni Beogradjanin...e to je vec....bozanski poredak. Samom tom cinjenicom si odmah 3 koplja iznad svih i trebas to potencirati sto cesce, u sto vecoj meri kako bi ostali kroz priznanje(jer to je jedini nacin) da si ti iznad drugih upoznali sopstvenu licnost i dostigli licnu nirvanu.

Baljezgarije dokonih ljudi, u dokonom gradu, u dokonoj drzavi.

Не причам ја о никаквој тривијалности, већ о СТВАРНОСТИ. И то свакодневној. То што људи подносе документа на београдски завод за запошљавање је не због тога што им је слађе да тако раде, већ зато што су на то принуђени. У већем граду већа је понуда послова, а осим тога многа места из пограничних делова немају никаквих услова за живот. Видиш, ти вечерас можеш да изађеш у биоскоп, а неко нема ништа у неком месту где може било где да изађе. Нема библиотеке, нема биоскопа, нема позоришта, нема кафића, а знам нека места која немају ни продавницу, ни пекару а ни струју. Док се нису појавили мобилни телефони, није било ни телефона у неким местима. Да ли ти сматраш да су ти људи дошли у Београд из хира ?

Да ли би ти пристао на "добровољну изолацију" ? Криво ти је што студенти из унутрашњости имају право на мензу а не ти. А не питаш се шта је родитељ тог детета морао да отуђи и колико се жртвује да би му платио боравак (станарину) у Београду док га школује. А неки од њих који нису те среће, немају ни такве родитеље него и раде и студирају. Да ли си видео сузе у очима девојке која спава у леденој соби, а сузе иду од зиме ? Ја јесам.

Толико о озбиљним стварима.
Sad smo sa trivijalnosti presli na patetiku. Da li ti znas kako su ziveli mnogi, koji su iz Beograda? Ja znam. Znam kako izgleda doci iz unutrasnjosti. Ali isto tako znam da Beograd prima i daje i da od njega uzimaju, a nista ne dobija. A zamisli, ne postoje Beogradjani koji su u istoj situaciji kao te devojke. Ne postoje oni koji su ugrozeni. Mani me patetike, nego mi reci sta biti? Koji je tvoj predlog? Sta je resenje za "nebeogradjane" ?

Sva sreca pa su tu "Rodjeni Beogradjani" koji tim pokondirenim tikvama tj. natripovanim dosljacima odmah srezu i posalju ih u unutrasnjost(tamo gde i pripadaju jel')
Biti Beogradjanin(to je kad si dosljak pa tek ucis Bg manire,pravila ponasanja,ophodjenja, sta se sme,sta se ne sme itd) je posebna privilegija...ali biti Rodjeni Beogradjanin...e to je vec....bozanski poredak. Samom tom cinjenicom si odmah 3 koplja iznad svih i trebas to potencirati sto cesce, u sto vecoj meri kako bi ostali kroz priznanje(jer to je jedini nacin) da si ti iznad drugih upoznali sopstvenu licnost i dostigli licnu nirvanu.

Baljezgarije dokonih ljudi, u dokonom gradu, u dokonoj drzavi.

Да ли си читао књигу "Од пашњака до научењака" од Михаила Пупина ? Да си је прочитао, можда би знао да цениш неке ствари у животу. Да би човек имао своју вредност прво мора признати туђу, зар не ? Београђани заправо имају комплекс зато што их људи из унутрашњости побеђују, зато што дођу у тај град гладни и жедни, а највише гладни ЗНАЊА, и онда када неко од њих ето својим личним радом и залагањем успе у животу, онда се Београђани питају, како је он то успео да буде успешнији од мене а дошао је из неке "вукојебине" ? То је данашњи проблем свих Београђана. Па онда од муке и зависти, не знају шта да раде, па им и Београд постане тесан, па онда иду у иностранство! Људи који имају стан, родитељи им професори на факултету, неће да уче, него лепо одоше они преко гране! Не свиђа им се тај стил живота иако су имали све предиспозиције за успешне каријере. Али лакше је спавати до подне, а ноћу излазити до 3 ујутро и не полагати никоме рачуне, па ни "дошљацима"!!!

Sta je,RESENJE? hm,nije mi jasno dali ti to stvarno ne znas ili neces da vidis tacnije ne samo ti nego svi oni koji misle u tu stranu!
Ljudi pa mi smo svi SRBI,pa zar vi mislite da neko od nas nebi VOLEO ili ZELEO da BEOGRAD bude najlepsi i najsredjeniji grad u EVROPI,pa zar neko moze da pomisli da smo mi protiv toga,protiv naseg SRBSKOG BEOGRADA,ali ima jedna cinjenica i ISTINA koja je REALNOST i gde treba reci neke stvari recima kojim se i kako se nazivaju,a to je da je BG bio glavni grad KOMUNISTA i CELE DEMONSKE JUGOSLAVIJE,kako i na ciju stetu to sad mozemo svi videti ali i ta jugoslavija nepostoji ali ostale su sve iste funkcije koje su i onda bile i samo im se pridodale nove a sve to PLACA SRBSKI SELJAK i to treba da se zna i treba da se kaze!
A sad VAS BG siri se siri ali na cijim ledjima,sto kazete dodjosi itd. napunise BG i da se nezna koliko sad broji neki kazu 2.5 do 3 miliona jeli vama jasno da nama SELA izumiru jer nema ko da radi na ZEMLJI i IMANJU,a sto nema? pa zato jer VLAST LOPOVSKA - DEMONkratska sve oporezuje i sve naplaciva troduplo skuplje i seljaku nedaje mogucnost OPSTANKA zato im sva deca pobegose da KLOSARE u BG misleci da ce biti GOSPODA-GRADJANI- a ne seljaci ali to smo svi mi u SRBIJI mi smo svi SELJACKA DECA,BG treba da se rastereti na kratak i jasan nacin,seljak koji ima zemlje toliko i toliko dobija traktor i masineriju i koliko radnika moze da radi na obradi zemlje,devojke ne da izigravaju DAME/sponzoruse beogradske nego neka idu i neka rade neka se da narodu mogucnost da stvori nesto ali i VLAST ova LOPOVSKA-DEMONkratska mora da ucini nesto na tom a ne samo da KRADE i KRADE njih NEinteresuje oni su se nakrali dovoljno oni mogu da idu gde hoce ali gde cemo mi radnici,jer treba da ucim dete sine "Od POSTENOG rada neces imati nista nego ajde da radimo drogu ili da ucis da PLJACKAS i KRADES" znas onda ces ziveti LEPO a ako radis NAJ:BO SI imas da budes PROSJAK svog zivota!
Nece vama BG spasavati LOPOVI sa VLASTI DEMONkratski vec VI obicni LJUDI izadjite na Ulice i protestujte,jer ako Vi ne ucinite nesto bice nam BELAJA svima,znas oni su na KONJU njih zabole dali mi imamo da jedemo ili ne a vama ce da naprave zaobilaznicu ili neki parkic i zamazu vam oci i vi ko Pi.cki.ce cutite i podrzavate ih eto oni ovo oni ono i dobri su itd. treba da bude jasno DOGOREVA do zivaca...
Pitajte se samo jedno kakva smo to mi zemlja kad u unutrasnjosti je plata od 100-300€ a u BG 800-1500€ pa vi onda vidite ko na cijim LEDJIMA zivi!
Svi mi Volimo Beograd ali nema JUGE a grad se siri,treba to neko nahraniti i napojiti sto bi reko moj pokojni Otac.
Narod slati u Unutrasnjost a da bi ga slao treba se nesto napraviti u unutrasnjosti treba osmisliti sistem da se narod vraca a BG da se rastereti i da se obnovi ono sto je za obnovu a da se gradi polako novo...
Ima resenja ali postavlja se pitanje ko ce to pokrenuti a to bi trebala da bude sto neki kazu "RAJA" narod narod iz BG i unutrasnjosti

Sad smo sa trivijalnosti presli na patetiku. Da li ti znas kako su ziveli mnogi, koji su iz Beograda? Ja znam. Znam kako izgleda doci iz unutrasnjosti. Ali isto tako znam da Beograd prima i daje i da od njega uzimaju, a nista ne dobija. A zamisli, ne postoje Beogradjani koji su u istoj situaciji kao te devojke. Ne postoje oni koji su ugrozeni. Mani me patetike, nego mi reci sta biti? Koji je tvoj predlog? Sta je resenje za "nebeogradjane" ?

Тривијалност, патетика, назови како год хоћеш, али Куци би пре рекао "МОЈА ИСТИНА ЛОМИ КОСТИ". Твоја прича да Београд ето "прима свакога а не добија нешта за узврат" је највећа патетика коју сам икада чула. Да ли сте ви то узели можда ТАПИЈУ на град ? Е па извини, Београд не припада Београђанима јер су га градили у РАДНИМ АКЦИЈАМА сви из целе Србије. Где то пише да је Београд ваш град и да ја или било ко други немам право да живим у њему ?

Говорите како је Београд довољан град за себе, па наравно, кад сте га изградили сад може да остане сасвим ваш, а ми најбоље да одемо преко гране да вам не сметамо, да потражимо своју срећу у другим срећнијим земљама.

А то што поредиш оне који долазе из унутрашњости, да нису у ништа тежој позицији од оних који у БГ живе, то је несхватљиво и сулудо је о томе уопште коментарисати.

За небеограђане је решење да се отворе факултети у њиховим градовима тако да не морају да путују и да дају ДАНАК У КРВИ ЗА БЕОГРАД!!!

Да ли си читао књигу "Од пашњака до научењака" од Михаила Пупина ? Да си је прочитао, можда би знао да цениш неке ствари у животу. Да би човек имао своју вредност прво мора признати туђу, зар не ? Београђани заправо имају комплекс зато што их људи из унутрашњости побеђују, зато што дођу у тај град гладни и жедни, а највише гладни ЗНАЊА, и онда када неко од њих ето својим личним радом и залагањем успе у животу, онда се Београђани питају, како је он то успео да буде успешнији од мене а дошао је из неке "вукојебине" ? То је данашњи проблем свих Београђана. Па онда од муке и зависти, не знају шта да раде, па им и Београд постане тесан, па онда иду у иностранство! Људи који имају стан, родитељи им професори на факултету, неће да уче, него лепо одоше они преко гране! Не свиђа им се тај стил живота иако су имали све предиспозиције за успешне каријере. Али лакше је спавати до подне, а ноћу излазити до 3 ујутро и не полагати никоме рачуне, па ни "дошљацима"!!!

jel si ti dementna?
ne kontam da nisi shvatila da je moja poenta upravo issta kao tvoja sem sto nisam zeleo da izmisljam scenarije tipa "provincijalci nadmasuju beogradjane kavalitetom", "bg idu u inostranstvo", "spavanje do podne" itd itd itd

jel si ti dementna?
ne kontam da nisi shvatila da je moja poenta upravo issta kao tvoja sem sto nisam zeleo da izmisljam scenarije tipa "provincijalci nadmasuju beogradjane kavalitetom", "bg idu u inostranstvo", "spavanje do podne" itd itd itd

Пардон, било ми чудно оно твоје колутање очима на почетку за мој коментар :cool:

Тривијалност, патетика, назови како год хоћеш, али Куци би пре рекао "МОЈА ИСТИНА ЛОМИ КОСТИ". Твоја прича да Београд ето "прима свакога а не добија нешта за узврат" је највећа патетика коју сам икада чула. Да ли сте ви то узели можда ТАПИЈУ на град ? Е па извини, Београд не припада Београђанима јер су га градили у РАДНИМ АКЦИЈАМА сви из целе Србије. Где то пише да је Београд ваш град и да ја или било ко други немам право да живим у њему ?

Говорите како је Београд довољан град за себе, па наравно, кад сте га изградили сад може да остане сасвим ваш, а ми најбоље да одемо преко гране да вам не сметамо, да потражимо своју срећу у другим срећнијим земљама.

А то што поредиш оне који долазе из унутрашњости, да нису у ништа тежој позицији од оних који у БГ живе, то је несхватљиво и сулудо је о томе уопште коментарисати.

За небеограђане је решење да се отворе факултети у њиховим градовима тако да не морају да путују и да дају ДАНАК У КРВИ ЗА БЕОГРАД!!!
Bravo za akcijase, ali koliko znam i oni su se zadrzali u Beogradu. Samo imam jednu ispravku, oni su pomagali izgradnju Novog Beograda. Palilula, Stari Grad, Vracar, etc su daaaavno bili izgradjeni. Naravno da ja nemam nista protiv ljudi iz unutrasnjosti koji realno sagledavaju stanje stvari. Beogradjanin nije geografska odrednica, to je stanje duha. Ima ljudi koji su 4. generaciju geografski u Beogradu, ali nisu Beogradjani, a ima ih koji nisu rodjeni u tom gradu, ali jesu Beogradjani! Ja te pitam da navedes problem, realan, a ne patetisanje i resenje za isti. No izgleda da ni sama ne znas sta je to problem. Kao sto rekoh, univerzitete i njihove departmane imas u svakom od 24 regiona u Srbiji, tako da ne moras putovati u Bgd. I eto resenja.

Cela tema je započeta ne radi podele Srba na beogradjane i ostale već iz razloga jer mislim da narod u ostalim delovima Srbije se oseća zapostavljeno u odnosu na BG. Sva dešavanja, novac, vlast, sva ministarstva i sve ostalo u skladu sa zakonom i propisima, dešava se u BG.
Narod želi da to oseti i u svom gradu!
Voleo bih da je ovu temu pročitao neko iz Vlade R. Srbije, neko iz Skupštine, bilo ko od njih ko zna da koristi internet. Možda bi se zamislio i zabrinuo.........
Ma šta ja pričam...........
To je NEMOGUĆA MISIJA!!!!!!!!

Srbija ide u sigurnu propast,ako nastavi sa filozofijom da se Srbija deli na Beograd i sve ostale.Mi moramo pod hitno poceti jako,ubrzano i mudro razvijati regionalne centre i sa parama koje imamo dati prednost mladim i obrazovanim ljudima,koji bi unapredili kroz svoj strucni rad postojece gradove tj. regije.Ti ljudi ne smeju nikako biti izabrani na osnovu neke politicke opcije kojoj pripadaju,nego iskljucivo po obrazovanju,radu i vec necem postignutom.To je spas kako za nas,tako i za nasu decu,a samim tim i za Srbiju.

Cela tema je započeta ne radi podele Srba na beogradjane i ostale već iz razloga jer mislim da narod u ostalim delovima Srbije se oseća zapostavljeno u odnosu na BG. Sva dešavanja, novac, vlast, sva ministarstva i sve ostalo u skladu sa zakonom i propisima, dešava se u BG.
Voleo bih da je ovu temu pročitao neko iz Vlade R. Srbije, neko iz Skupštine, bilo ko od njih ko zna da koristi internet. Možda bi se zamislio i zabrinuo.........

Ništa nije nemoguće... Baš sam razgovarao sa kolegama, videćemo šta možemo da učinimo. :mrgreen::D

Naravno da je nemoguca misija. Navedi mi primer jedne drzave u kojoj vlast i ono sto ide uz nju u formalnom smislu, nije skoncentrisana u prestonici. Samo jednu.
Svi gradovi i sve opstine u Srbiji nalaze se na budzetu RS, a recimo samo od poreza na imovinu drzava ubire duplo vise u Beogradu, nego u celoj Srbiji ( ne racunam Vojvodinu, za koju je neophodna sira autonomija ). E sad, tema koju bi ste vi zeleli da pokrenete, verovatno je decentralizacija, koja je apsolutno pozeljna, ali decentralizaciji moze da se pristupi, tek kada ova drzava resi neke ozbiljnije probleme. No onda, slutim, da ce neki biti pogodjeni i decentralizacijom.

Back