Najveci sorosevac u Srbiji je Vucic, on je trenutno kralj sorosevaca.
Inace sto se tice gasenja prisilnog gasenja DS-a, apsolutno sam protiv tih metoda, mislim da se razumemo ja nisam nikad podrzavao nit glasao za njih nit je to ikad bila moja opcija ali mi je skroz u redu da postoji i jedna takva opcija koje je za tu evropsku/prozapadnu/liberalnu pricu pa sad kome se to svidja nek podrzava to (sad nebitno da li je njihova podrska 2% ili 20%) , isto kao sto je u redu da postoji i opcija nacionalne/konzervativne orijentacije i komunisticko/socijalisticka opcija i anarhisticka i monarhisticka i teokratska, itd, pa sad ko se u cemu pronadje nek podrzava to i nek glasa za tu opciju , ne vidim u cemu je problem, mislim da svako treba da ima pravo na politicki aktivizam i da bira i bude biran (osim onih nekih ekstremnih organizacija koje zagovaraju neki ekstremni nacionalizam, rasizam, netoleranciju, ksenofobiju, diskriminaciju, nasilje i ugrozavanje necijih prava, pa izmedju ostalog i zivota , e takve organizacije mislim da jedino treba staviti van zakona i zabraniti im delovanje).
Mislim cak je i pozeljno, pogotovo u parlamentu imati sto vise razlicitih misljenja i razlicitih spektara.
Ono svaka zabrana i gusenje slobode govora i delovanja vodi u fasizam,diktaturu i jedno-partijski sistem , mislim sta znaci i sta vredi da imamo vise partija ako bi svi imali ista stanovista i isti program (i mogli da deluju samo unutar limitiranog prostora), to znaci da odprilike to bi bilo kao u Severnoj Koreji ili kao sada vec i kod nas gde bi imali jednu najvecu partiju i jos nekoliko manjih satelit-partija koje se programom ili po necemu drugom u principu nista ne razlikuju od te vodece partije.
Tako da politicki pluralizam je dosta bitna stvar za neko normalno i zdravo funkcionisanje drustva.
Mislim sad prava demokratija u principu ne postoji nigde (ili bas zaista retko gde) i sad za tu demokratiju ili vise "demokratiju" niko ne tvrdi da je ona idealna i da savrseno funkcionise ali opet bolji sistem trenutno tesko da postoji i uostalom sta bi bila alternativa demokratiji , jedno-partijski sistem, jednoumlje, fasizam, diktatura, korporatizam, feudalizam, da budemo evropska Saudijska Arabija ili sta ?