Protesti i kolaps privrede koji sledi

od toliko autoindustrija, nase lopurde nam dovukle propali FIAT...kakve koristi imamo od njihovog dolaska

FIAT je kod nas cak otkad - decenijama. Malo radi malo ne radi. Sigurno nece da bude da se BMW pravi kod nas.
Tu nikad nije bio jasan odnos - sta ko kako. Mislim da ako bi neko napravio istrazivanje sta se sve tu desavalo nadstresnica bi bila naivan slucaj.

Autorska

Iako je moj stav prema režimu u Srbiji poznat i sasvim očigledan,
neki racionalni deo mene, u određenom delu, ne želi da Vučić ode prerano i ne sačeka epilog svoje katastrofalne ekonomske politike.

Nenadležni već počinje da kuka kako se fabrike zatvaraju a to će se u narednim mesecima maskimalno intezivirati.

Jedna za drugom gasiće se fabrike kojima je on davao masne subvencije i hvalio se po medijima kao da ih je lično pravio.
Srbija će u 2025. izgubiti više desetina hiljada radnih mesta u industriji, možda i celih 100.000 ali to nije ništa za ono što će se dešavati u 2026 i 2027. kada će to poprimiti formu nacionalne katastrofe.

U isto vreme nenadležni će nas dodatno zadužiti zbog EXPO-a čijim će pumpanjem pokušati da zadrži iluziju privrednog rasta (ako ga pre toga ne oteramo).

U 2027. godini sve to puca i mi ćemo biti razbijeni i razhebani ko Ukrajina, samo bez rata. Grehota je da "zasluge" za to ne preuzme kreator haosa.

Normalno da neću reći da je nenadležni isključivi krivac za kolaps industrije koji sledi, ali jeste njegova imbecilna politika bila da se zadužuje i deli masne subvencije strancima. Cela ta napumpana industrija bila je bazirana na subvencijama i Srbima kao jeftinoj radnoj snazi. Pošto subvencija više nema, plate su porasle (zbog inflacije i nerealnog kursa evra) Isti ti stranci sada pakuju kofere i ostavljaju nas kao gofno na kiši odlazeći da nađu jeftinije motače kablova u Africi, Aziji ili gde već. Naš glavni partner je EU a oni imaju ogromne probelem u privredi i zatvaraće i svoje fabrike a da ne pričamo o onima u Srbiji.

Da smo te iste subvencije uložili u našu privredu mogli bi i nečemu da se nadamo, ovako, crno nam se piše.
Naravno , mi smo vec prezaduzeni jer imamo lazni prenaduvani bdp, pa se cini da nije toliko strasno, a ustvari sve je prodao, ne proizvodimo nista, imamo velike dugove ...+ ko zna ste je sve dao u zalogu.
Posle vucica koji je zajmio ko lud i krao, doci ce neminovno ekipa koja mora da reze i otplacuje kredite strancima, to njih interesuje.
Vreme je i stanovi koji su uzeti pre 20 godina da se vrate bankama ,da se spreci njihova konacna otplata, a to ce biti preko visestruko uvecanih rata.
Kurs stagnira preko 10 godina i neminovno ce krahirati dinar, bice velika nezaposlenost ,otpustanja javnog sektora, i drastican pad standarda.
Vadilica ce biti- vucic i ta ekipa pre nas je kriva , odjednom ce se sve saznavati, i svi ce biti "iznenadjeni", + malo hapsenja ,da se smiruje narod.
Ja sigurno danas nebi voleo da vladam ovakvom srbijom koja je u totalnoj rupi , to je tako tezak i nezahvalan zadatak i verovatno neispravljiv...

FIAT je kod nas cak otkad - decenijama. Malo radi malo ne radi. Sigurno nece da bude da se BMW pravi kod nas.
Tu nikad nije bio jasan odnos - sta ko kako. Mislim da ako bi neko napravio istrazivanje sta se sve tu desavalo nadstresnica bi bila naivan slucaj.
velika enigma, koliko je tu otislo novca iz drzavne kase

Naravno , mi smo vec prezaduzeni jer imamo lazni prenaduvani bdp, pa se cini da nije toliko strasno, a ustvari sve je prodao, ne proizvodimo nista, imamo velike dugove ...+ ko zna ste je sve dao u zalogu.
Posle vucica koji je zajmio ko lud i krao, doci ce neminovno ekipa koja mora da reze i otplacuje kredite strancima, to njih interesuje.
Vreme je i stanovi koji su uzeti pre 20 godina da se vrate bankama ,da se spreci njihova konacna otplata, a to ce biti preko visestruko uvecanih rata.
Kurs stagnira preko 10 godina i neminovno ce krahirati dinar, bice velika nezaposlenost ,otpustanja javnog sektora, i drastican pad standarda.
Vadilica ce biti- vucic i ta ekipa pre nas je kriva , odjednom ce se sve saznavati, i svi ce biti "iznenadjeni", + malo hapsenja ,da se smiruje narod.
Ja sigurno danas nebi voleo da vladam ovakvom srbijom koja je u totalnoj rupi , to je tako tezak i nezahvalan zadatak i verovatno neispravljiv...
To prosto nije tačno, imamo najbolje performanse od WB-3 zemalja (NMK, BiH, SRB).

Nego @ssmpmd kako bi ti sprecio taj kolaps, sta preduzeti?

a od Engleske?

Nikako, možemo samo da sednemo i plačemo

Gomile pogrešnih poteza, subvencije strancima iz kredita, neumereno zaduživanje, korupcija i krađa epskih razmera, uništavanje svega u privredi sa domaćim predznakom, držanje nerealnog kursa dinara, enormno stranačko zapošljavanje u državnim i javnim preduzećima, uništavanje poljoprivrede, bacanje para na EXPO, bacanje para na francuske Rafale i da ne ređam dalje već mi je muka.

Dakle, sve to stiže na naplatu i biće jako bolno a situacija u svetu nikad zahebanija

Možemo da sednemo i da čekamo ishod oluje koja sledi pa posle, ako preživimo i ko preživi, da razmislimo šta nam je činiti.

Ovo za Englesku znam da se zezaš jer čak ni ti nisi baš toliko lud

Apokalipsa se najavljivala i za vreme korone pa opet nije toliko loše bilo.

Apokalipsa dolazi kad AV ode sa vlasti.

Na jednoj od tema kopirala sam predloge Zakona koji su sada u proceduri, a pred poslanicima će se naći 4.3.2025. na sednici Skupštine Srbije.

AV forsira priču o Zakonu o stambenim kreditima za mlade, a ćuti i ne spominje predloge Zakona o zaduženjima kojima se naša država ponovo zadužuje : kod naših banaka, kod Francuza...

Mislim da smo trenutno najzaduženija zemlja u Evropi.

Pored brojnih štetnih Ugovora za koje ćemo morati da plaćamo penale, tu su i stari i ove novi krediti.

I šta je uradio, da nije skinuo cipele i rekao evo ja nosim na nogama tvoja godišnju stanarinu, misliš da je meni lako, nezahvalnice jedna

To vam je ta Vučićeva "empatija", među ubogu sirotinju uđe u cipelama od 100.000 i baš ga briga
radi se o tome, kako si ti primetio, da ce njegovi mediji sada da okrivljuju proteste za nemastinu i otkaze
"Razorili su nam ekonomiju za tri meseca, ali jednom su to uradili i u 12 godina, pa smo uspeli Srbiju da podignemo. Podići ćemo Srbiju i posle ova tri meseca blokada, razaranja, nerada, neodgovornosti i uništavanja. Već ove godine verujem da ćemo biti u prve tri zemlje po stopi rasta u celoj Evropi", naveo je predsednik.

Kako to par hiljada neradnika razori ekonomiju za 3 meseca, šta bi bilo da ih je milion, dva

Normalno da kreće prebacivanje odgovornosti na proteste zbog jako loših ekonomskih pokazatelja.

Ne zatvara Drekslmajer fabriku zbog studentskih protesta, stvar je mnogo kompleksnija ali je sasvim normalno da će nenadležni optužiti sve osim sebe

- Protesti nikada manja podrška, par hiljada ljudi
- Protesti uništili ekonomiju slede otkazi i namaština

Bem li ga ko može da prihvati obe tvrdnje i da mu to bude normalno, ali očigledno ima ih.
ma on je sizofrenicar, od mile aleckovic, iskren da budem, ja sam ocekivao da se struka vise ukljuci, i prokaze nam njegovo mentalno stanje. da izadju psihijatri sa dijagnozama, ima materijala koliko se hoce... jednom kada mu se popisu sve sifre, lako cemo ga spakovati i pravac u lazu lazarevic. ali moramo da imamo dijagnoze, papire, crno na belo sa potpisima doktora, mora struka da stane iza nas, a za haps ne brinite

Back