Protesti i kolaps privrede koji sledi

Sve vise rasterujemo investitore, narocito kineske koji su i odgovorni za nadstresnicu. Sreca u nesreci je sto njih nije tako lako oterati posto se ne drze trzisnih principa.

Ukrajinci jos nisu klonuli duhom... i dalje se bore i da se opet organizuje Majdan isti kakav je bio, imao bi znacajnu podrsku.
Nemas ti pojma koliko su Kinezi gadni i mislis da tek tako mogu da se oteraju.

Autorska

Iako je moj stav prema režimu u Srbiji poznat i sasvim očigledan,
neki racionalni deo mene, u određenom delu, ne želi da Vučić ode prerano i ne sačeka epilog svoje katastrofalne ekonomske politike.

Nenadležni već počinje da kuka kako se fabrike zatvaraju a to će se u narednim mesecima maskimalno intezivirati.

Jedna za drugom gasiće se fabrike kojima je on davao masne subvencije i hvalio se po medijima kao da ih je lično pravio.
Srbija će u 2025. izgubiti više desetina hiljada radnih mesta u industriji, možda i celih 100.000 ali to nije ništa za ono što će se dešavati u 2026 i 2027. kada će to poprimiti formu nacionalne katastrofe.

U isto vreme nenadležni će nas dodatno zadužiti zbog EXPO-a čijim će pumpanjem pokušati da zadrži iluziju privrednog rasta (ako ga pre toga ne oteramo).

U 2027. godini sve to puca i mi ćemo biti razbijeni i razhebani ko Ukrajina, samo bez rata. Grehota je da "zasluge" za to ne preuzme kreator haosa.

Normalno da neću reći da je nenadležni isključivi krivac za kolaps industrije koji sledi, ali jeste njegova imbecilna politika bila da se zadužuje i deli masne subvencije strancima. Cela ta napumpana industrija bila je bazirana na subvencijama i Srbima kao jeftinoj radnoj snazi. Pošto subvencija više nema, plate su porasle (zbog inflacije i nerealnog kursa evra) Isti ti stranci sada pakuju kofere i ostavljaju nas kao gofno na kiši odlazeći da nađu jeftinije motače kablova u Africi, Aziji ili gde već. Naš glavni partner je EU a oni imaju ogromne probelem u privredi i zatvaraće i svoje fabrike a da ne pričamo o onima u Srbiji.

Da smo te iste subvencije uložili u našu privredu mogli bi i nečemu da se nadamo, ovako, crno nam se piše.

Pa neće Vučić otići. Tu je

Autorska

Iako je moj stav prema režimu u Srbiji poznat i sasvim očigledan,
neki racionalni deo mene, u određenom delu, ne želi da Vučić ode prerano i ne sačeka epilog svoje katastrofalne ekonomske politike.

Nenadležni već počinje da kuka kako se fabrike zatvaraju a to će se u narednim mesecima maskimalno intezivirati.

Jedna za drugom gasiće se fabrike kojima je on davao masne subvencije i hvalio se po medijima kao da ih je lično pravio.
Srbija će u 2025. izgubiti više desetina hiljada radnih mesta u industriji, možda i celih 100.000 ali to nije ništa za ono što će se dešavati u 2026 i 2027. kada će to poprimiti formu nacionalne katastrofe.

U isto vreme nenadležni će nas dodatno zadužiti zbog EXPO-a čijim će pumpanjem pokušati da zadrži iluziju privrednog rasta (ako ga pre toga ne oteramo).

U 2027. godini sve to puca i mi ćemo biti razbijeni i razhebani ko Ukrajina, samo bez rata. Grehota je da "zasluge" za to ne preuzme kreator haosa.

Normalno da neću reći da je nenadležni isključivi krivac za kolaps industrije koji sledi, ali jeste njegova imbecilna politika bila da se zadužuje i deli masne subvencije strancima. Cela ta napumpana industrija bila je bazirana na subvencijama i Srbima kao jeftinoj radnoj snazi. Pošto subvencija više nema, plate su porasle (zbog inflacije i nerealnog kursa evra) Isti ti stranci sada pakuju kofere i ostavljaju nas kao gofno na kiši odlazeći da nađu jeftinije motače kablova u Africi, Aziji ili gde već. Naš glavni partner je EU a oni imaju ogromne probelem u privredi i zatvaraće i svoje fabrike a da ne pričamo o onima u Srbiji.

Da smo te iste subvencije uložili u našu privredu mogli bi i nečemu da se nadamo, ovako, crno nam se piše.
Da,nepomjanik je iskljucivi krivac i kockasta drzavna nebezbednost koja ga cuva i pljacka narod

Ruski agenti, lol😁
Jok trebalo im je nakon onog iživljavanja i pozivanja maltene na linč naših igrača u Kaunusu u prvom meču da im ljubimo litvansku guzu u Beogradu. Neće da bude. Nikad!
Divan prizor koji drugosrbijanci ne razumeju jer po definiciji i ne mogu da ga razumeju.
Treba da izbijes iz glave taj titoisticki narativ da se nekome svetis i sa nekim nadgrornjavas preko sporta.Litvanci su reterdiran narod,o njima nema sta da se kaze,besmilene pojave.Titoisticke jugoslovenske klubove treba svesti na amaterski nivo,da ne bi i dalje trovali ovu omladinu,ako ste vec vi titoisti zatrovani

To je efekat hiperinflacije u srbiji kada cene skaču svaki drugi dan. U par meseci duplo.
Писано је опширно на форумима о хиперинфлацији која је чисто политички, а не економски феномен. Ти пишеш о инфлацији, која је потпуно други пар рукава, мада делује слично на први поглед. Али, хиперинфлација коју смо некако преживели је неупоредиво страшнија, а прошле су је и Вајмарска Немачка (Ремарк, Црни Обелиск), Мађарска и још неке земље. Мало прецизности око политичких и економских феномена није на одмет. Нисам стручан да те исправљам, али само указујем на општепознате разлике.

Sve te hale radiće iste poslove, samo za nove poslodavce.
Automobili će se praviti samo što će vlasnici autoindustrije da se promene.

Neće sigurno novi vlasnik Audi ili BMW da otvara motačnice u SFREU kad ima u Srbiji jeftine struje i nadničara.

Dolaziće Švabe ovamo da se zapošljavaju kad im kineske gazde presele proizvodnju u bescarinski raj nakon Trampovih carina za SFREU.

Poslednja izmena:
Sve te hale radiće iste poslove, samo za nove poslodavce.
Automobili će se praviti samo što će vlasnici autoindustrije da se promene.

Neće sigurno novi vlasnik Audi ili BMW da otvara motačnice u SFREU kad ima u Srbiji jeftine struje i nadničara.

Dolaziće Švabe ovamo da se zapošljavaju kad im kineske gazde presele proizvodnju u bescarinski raj nakon Trampovih carina za SFREU.

Bojim se da ne razumeš koliko je problem veliki

Kinezima ne trebaju proizvodni kapaciteti, već samo tržište.

Već sada Kina ima kapacitete da pravi automobile za ceo svet a to će se još povećavati

Kada danas kupuju fabrike po Evropi, Kinezi to ne rade zbog kapaciteta, već zbog ulaska na tržište na mala vrata.
Dodatno, kupuju imena - brendove, kao što su kupili Volvo recimo.

Uostalom pogledaj šta se desilo sa elektronskom industrijom sa TV, računarima, monitorima, mobilnim telefonima
Koliko se toga danas proizvodi u Evropi i zašto je odgovor NULA

"Razorili su nam ekonomiju za tri meseca, ali jednom su to uradili i u 12 godina, pa smo uspeli Srbiju da podignemo. Podići ćemo Srbiju i posle ova tri meseca blokada, razaranja, nerada, neodgovornosti i uništavanja. Već ove godine verujem da ćemo biti u prve tri zemlje po stopi rasta u celoj Evropi", naveo je predsednik.

Kako to par hiljada neradnika razori ekonomiju za 3 meseca, šta bi bilo da ih je milion, dva

Normalno da kreće prebacivanje odgovornosti na proteste zbog jako loših ekonomskih pokazatelja.

Ne zatvara Drekslmajer fabriku zbog studentskih protesta, stvar je mnogo kompleksnija ali je sasvim normalno da će nenadležni optužiti sve osim sebe

Nesrećnoj ženi nisu javili da je Vučićevo zlatno doba. Beogradizacija na max., jug i istok sve pustiji i siromašniji. Albanci kupuju kuće i imanja do Niša, a on rešava njen lični problem. Pritom je potpuno nenadležan za takve stvari. Očigledno nije ni predsednik svih građana. O štetočinstvu da se i ne govori. Da ima makar malo obraza, sam bi se povukao sa funkcije i iz javnosti.

Niko se nije ujedinio, na snimcima danas nismo videli nikoga starijeg od 25 godina. Znaci samo politicki marginalne grupe protestuju, udruzene sa velikim brojem maloletnika.
To se jedino iskristalisalo.

Samo jedan, možda i najstariji juče na protestu

Jedno pitanje za tebe, čista znatiželja

Kako ti prijatelju pređeš ulicu kada si toliko slep kod očiju

Knjaževčani tražili pomoć od Vučića: „Primam 10 hiljada, za stan dajem osam – crkavam gladna“ (VIDEO)​

crkavam gladna​

crkavam gladna​

crkavam gladna​

crkavam gladna​

I šta je uradio, da nije skinuo cipele i rekao evo ja nosim na nogama tvoja godišnju stanarinu, misliš da je meni lako, nezahvalnice jedna

To vam je ta Vučićeva "empatija", među ubogu sirotinju uđe u cipelama od 100.000 i baš ga briga

Prijatelju, ne čitaš pažljivo

Ne kreće kolaps privrede zbog problema u Srbiji već zbog krize u evropskoj industriji a posebno u automobilskoj industriji.

Ovih dana je bila vest da Drekselmajer zatvara fabriku u Zrenjaninu a to je samo početak.

Mnoge fabrike neće ići na potpuno zatvaranje ali će drastično smanjiti broj zaposlenih
Fabrika u kojoj sam bio pre par dana, ima oko 500 zaposlenih i smanjivaće broj zaposlenih svakog meseca za po 20 u proseku da bi prepolovili broj zaposlenih do kraja godine (pa će posle da vide). To je strana fabrika, 100% izvoz ali jednostavno nema posla, cela autoindustrija je u krizi.

Ono što sam lično čuo i znam (fabrike poimence) to je blizu više hiljada radnih mesta manje za 2025, a koliko ima još firmi za koje ne znam a koje će takođe da smanjuju broj zaposlenih. Najgore od svega jeste što će to izazvati lančanu reakciju jer su za te strane firme radile neke naše manje firme, neke usluge, održavanje, isporučivale neku robu, sve te firme će biti ugrožene i svakako će smanjivati broj zaposlenih.
А ти не разумеш како привреда функционише, нарочито компоненташи у ауто индустрији.
Чим један "посустане", и хоће напоље, или да уцењује- појаве се други, који хоће ту позицију; нарочито у систему, уи којем још има "гладних", а таква ти је данас Србија- гомила оних који би још, који би да расту и достигли су средњи ниво технолошког развоја; свашта се данас прави овде, само на кутијама пише "немачко, француско, јапанско, америчко"...
Последице тих повлачења биле би погубне по инвеститоре, јер се све то, што су они правили- врло брзо може надоместити из Кине, не ретко по нижој цени и у бољем квалитету... :lol:
Проблем са вама, који навијате против режима је то што пројектујете своје жеље у реалност, која вам није наклоњена, и што не разумете што је Вучић данас много ведрији него обично; он види и зна да је пред нама бољи период, не зато што је он нешто добро урадио, него зато што се констелација снага у свету убрзано мења у нашу корист...
80-их година прошлог века српси лидери нису схватали промене које су се дешавале у свету, и то нас је коштало много.
Данас, ви правите сличну грешку- трдоглаво одбијјате да видите да је период неолибералног диктата при крају, а пред носем вам се одвијају процеси, који су сасвим јасни и недвосмислени; кад превладате тај страх и неверицу- биће вам боље по свим питањима, и решићете се те нелагодности и страха, који осећате, као и свако ко је на погрешној страни данас.
Уби вас предубеђење...:lol:

А ти не разумеш како привреда функционише, нарочито компоненташи у ауто индустрији.
Чим један "посустане", и хоће напоље, или да уцењује- појаве се други, који хоће ту позицију; нарочито у систему, уи којем још има "гладних", а таква ти је данас Србија- гомила оних који би још, који би да расту и достигли су средњи ниво технолошког развоја; свашта се данас прави овде, само на кутијама пише "немачко, француско, јапанско, америчко"...
Последице тих повлачења биле би погубне по инвеститоре, јер се све то, што су они правили- врло брзо може надоместити из Кине, не ретко по нижој цени и у бољем квалитету... :lol:
Проблем са вама, који навијате против режима је то што пројектујете своје жеље у реалност, која вам није наклоњена, и што не разумете што је Вучић данас много ведрији него обично; он види и зна да је пред нама бољи период, не зато што је он нешто добро урадио, него зато што се констелација снага у свету убрзано мења у нашу корист...
80-их година прошлог века српси лидери нису схватали промене које су се дешавале у свету, и то нас је коштало много.
Данас, ви правите сличну грешку- трдоглаво одбијјате да видите да је период неолибералног диктата при крају, а пред носем вам се одвијају процеси, који су сасвим јасни и недвосмислени; кад превладате тај страх и неверицу- биће вам боље по свим питањима, и решићете се те нелагодности и страха, који осећате, као и свако ко је на погрешној страни данас.
Уби вас предубеђење...:lol:

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Hajde pričaj mi malo o tome, genije, možda i ja nešto naučim od tebe posle 25 godina koliko se ovim bavim.

Samo ti slušaj Vučića i prati šta će se dešavati, nemam ja živaca da svakom slepcu otvaram oči

Back