Protesti i kolaps privrede koji sledi

Uložiti u naše privrednike? One koji su pod komunistima pljačakli državu i sad im daš da mogu da te podrivaju, jer ih to ništa ne košta lično?
Kao što je to uradio Milošević, pa ste mogli da ga podrivate?
Malo djura, odmah se videlo da dovodi kineze, nemce i francuze, da očisti privredu od lopova....pošto nije mogao da ih hapsi jer su u sprezi sa pravosudjem....i lokalnim moćnicima...
Oduzeo vam je sve poluge moći da bi mogao da očisti državnu administraciju u svom zadnjem mandatu....i narod to podržava....

Da, šta tu nije jasno?

A jel ste se zapitali možda što vas ne vole?

Biće divan prizor kad vam bude prestalo finansiranje pa idete pocepanih gaća, što realno i zaslužujete.

Ko smo to mi a ko si to ti? Za početak, jel ovo CRO u niku Hrvatska ili nešto drugo?
Nema agenata druže već ona većina našeg naroda koja voli ruski narod a ne voli ove baltičke gmazove koji su se jedino istakli tim da su u WW2 bili fantastični čuvari naci konclogora a danas se ističu tim što iza NATO ledja kevću i šikaniraju rusku manjinu u svojim državama.
Uostalom oni su pozivali na linč naših igrača u Kaunusu.
Ali takvi kao ti to ne mogu da razumeju što je ustvari dobro.

Autorska

Iako je moj stav prema režimu u Srbiji poznat i sasvim očigledan,
neki racionalni deo mene, u određenom delu, ne želi da Vučić ode prerano i ne sačeka epilog svoje katastrofalne ekonomske politike.

Nenadležni već počinje da kuka kako se fabrike zatvaraju a to će se u narednim mesecima maskimalno intezivirati.

Jedna za drugom gasiće se fabrike kojima je on davao masne subvencije i hvalio se po medijima kao da ih je lično pravio.
Srbija će u 2025. izgubiti više desetina hiljada radnih mesta u industriji, možda i celih 100.000 ali to nije ništa za ono što će se dešavati u 2026 i 2027. kada će to poprimiti formu nacionalne katastrofe.

U isto vreme nenadležni će nas dodatno zadužiti zbog EXPO-a čijim će pumpanjem pokušati da zadrži iluziju privrednog rasta (ako ga pre toga ne oteramo).

U 2027. godini sve to puca i mi ćemo biti razbijeni i razhebani ko Ukrajina, samo bez rata. Grehota je da "zasluge" za to ne preuzme kreator haosa.

Normalno da neću reći da je nenadležni isključivi krivac za kolaps industrije koji sledi, ali jeste njegova imbecilna politika bila da se zadužuje i deli masne subvencije strancima. Cela ta napumpana industrija bila je bazirana na subvencijama i Srbima kao jeftinoj radnoj snazi. Pošto subvencija više nema, plate su porasle (zbog inflacije i nerealnog kursa evra) Isti ti stranci sada pakuju kofere i ostavljaju nas kao gofno na kiši odlazeći da nađu jeftinije motače kablova u Africi, Aziji ili gde već. Naš glavni partner je EU a oni imaju ogromne probelem u privredi i zatvaraće i svoje fabrike a da ne pričamo o onima u Srbiji.

Da smo te iste subvencije uložili u našu privredu mogli bi i nečemu da se nadamo, ovako, crno nam se piše.

Ja mislim da si ti malo vise pesimistican jer je presusila USAID-ova sisa ?

Jeste DS i SNS Ulagao pare u privredu ali su pare dali strancima umesto domacim gradjanima sto sam ja zagovarao

i stranci bili tu dok se nisu potrosile pare od subvencija, radna snaga im skupa, zato pakuju kofere i odose dalje

A da su pare date Srbima, Srbi ne idu nigde, tu su im porodice, rodbina i tako dalje.

Politika "strani investitori ce da nas povedu u bolje sutra" je dozivela totalni krah

Studenti drustvenih nauka su najveci zamislivi neradnici, a sada i stetocine - krivci za moguci ekonomski kolaps svih koji hoce da rade.
1740869182716.png

Apokalipsa se najavljivala i za vreme korone pa opet nije toliko loše bilo.

Korona je bila početak, rat u Ukrajini je dao dodatno ubrzanje i tako smo od 2019. godine uspona i optimizma zabasali u 2025. kada se posimizam može seći nožem. Sve ovo što se sada dešava bi se svakako desilo ali su ga opisani događaji ubrzali i napumpali.

Sirotu Evropu i nas sa njom čeka vrlo težak period.

Jeste DS i SNS Ulagao pare u privredu ali su pare dali strancima umesto domacim gradjanima sto sam ja zagovarao

i stranci bili tu dok se nisu potrosile pare od subvencija, radna snaga im skupa, zato pakuju kofere i odose dalje

A da su pare date Srbima, Srbi ne idu nigde, tu su im porodice, rodbina i tako dalje.

Politika "strani investitori ce da nas povedu u bolje sutra" je dozivela totalni krah
Strani investitori i domaći izdajnici. Pa sve je jasno kao dan!

Botovi na aparatima:

EBRD: Srbija nastavlja rast sa 4% u 2025. godini

Očekuje se da će privreda Srbije i u 2026. porasti za četiri odsto, a ova prognoza je takođe nepromenjena u odnosu na septembar, navodi EBRD u izveštaju Regionalne ekonomske perspektive.
Banka navodi da značajna kapitalna ulaganja u vezi sa Ekspom 2027. mogu da podstaknu privredni rast Srbije, ali istovremeno upozorava na globalne geopolitičke tenzije i neizvesnost oko carina koji bi mogle da negativno utiču na srpski izvoz i priliv direktnih stranih investicija.
EBRD je istakla da su glavni pokretači rasta Srbije u 2024. bile usluge, posebno trgovina, turizam i građevinarstvo, pri čemu su potrošnja domaćinstava i investicije bili primarni pokretači tražnje.

Banka navodi da značajna kapitalna ulaganja u vezi sa Ekspom 2027. mogu da podstaknu privredni rast Srbije, a

mogu da podstaknu, a sta ako ne podstaknu? onda ce vam ostati kredit koji je uracunat u ovaj rast od 4% - znaci prevara evropska i kolonijalno-izdajnicka sns-a, da se srbija uvede u duznicko ropstvo, pretvopri u rudarsku koloniju, rasproda jos i eps, i sta je ostalo?

privredni rast prakticno ne postoji, vec je tih 4% u stvari povecanje duga, a privreda stagnira, evropska banka iznosi pare iz srbije terajuci je sve dublje u zaduzivanje, da se odreknes litijuma u korist evrope, grcima su trazena ostrva da ih se odreknu, svi se secamo

ali za sendvicare 2 jaja su privredni rast, gde je toma mona sada?

Poslednja izmena:

Suva majku mu.

Sta ce na to reci najveci korisnik USAUD pomoci - vlada Srbije?

Suva majku mu.
Sta ce na to reci najveci korisnik USAUD pomoci - vlada Srbije?
Zanimljivo kako ste svi zapeli sa tom pricom da je nasa vlada prozapadna, nekad je opozicija bila takva, a sad samo Putina volite... mozes li objasniti ove paradokse (je li ta i takva Rusija na model na koji mi treba da se ugledamo i sa kim da saradjujemo?)

Zašto protestanti vole Putina?

Poslednja izmena:
Zanimljivo kako ste svi zapeli sa tom pricom da je nasa vlada prozapadna, nekad je opozicija bila takva, a sad samo Putina volite... mozes li objasniti ove paradokse (je li ta i takva Rusija na model na koji mi treba da se ugledamo i sa kim da saradjujemo?)

Ne mogu.
Ne volim Putina bas kao sto ga ni pola protestanata ne voli.

Ipak, hajde da probam.
Ovi protesti nemaju veze ni sa zapadom ni sa Putinom ni sa opozicijom.
Narod se bez obzira na politicke, verske, socijalne razlike ujedino protiv lopovluka, korupcije, nezakonitostini nepravde.

A ti slibodno sanjaj i Putina i Trampa i Zelenskog.... a i Vucica ako imas jaku besiku.

vi sns volite zelinskog klovna koga naoruzavate, trpajuci pare u svoje priv. dzepove umesto sdpr-a, a mi

Трампов син: Америка је требало да наоружава Русију уместо Украјине!​

Niko se nije ujedinio, na snimcima danas nismo videli nikoga starijeg od 25 godina. Znaci samo politicki marginalne grupe protestuju, udruzene sa velikim brojem maloletnika.
To se jedino iskristalisalo.
Ne.... nisam mislio da treba da gledas CARTOON NETWORK vec bilo koju TV koja je prenosila skup.
Tamo je bilo i mladih i matorih i sredovecnih i muslimana i pravoslavaca i rusofila i EUrifila i vernika i ateista.

Hoces link?

Back